הדפס

סביר להניח שהפוסט הזה תופס אתכם בדיוק כשאתם מכינים רשימת תפריטים לארוחת שבועות. אספתי במיוחד בשבילכם מתכונים “תוצרת חוץ” מכמה מחבריי מסביב לעולם. תנסו, תבדקו, ואם אהבתם, תחזרו. פאו די קז’ו מברזיל, ריזוטו ופוקצ’ה אמיתיים מאיטליה, וקסדיה מכסיקנית. מה שבטוח – תפתיעו בשולחן מעניין.

פאו די קזו, מאפי גבינה ברזילאים
פאו די קז’ו, מאפי גבינה ברזילאים

פאו די קז’ו (Pão de Queijo)

(כדורי בצק טפיוקה וגבינה) – קליל, מהיר וטעים – מקורם בברזיל. תודות לחברתי אנה מריה פררה מסאו פאולו!

חומרים:

1 כוס חלב
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
2 כוסות קמח טפיוקה
2-3 ביצים
2 כוסות גבינת פרמז’ן מגוררת

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל- 180 מעלות.

2. לסיר בינוני מזגו את החלב, מים, שמן ומלח, והביאו לרתיחה. עם הרתיחה הורידו מהאש.

3. הוסיפו את קמח הטפיוקה וערבבו במהירות עם כף עץ, עד לקבלת גוש בצק דביק. הניחו בצד ל- 10 דקות.

4. העבירו את הבצק לקערה גדולה יותר והוסיפו לו את הביצים. לושו עד לקבלת בצק חלק והוסיפו את הגבינה המגוררת. המשיכו ללוש עד לקבלת תערובת חלקה עד כמה שניתן. הבצק יהיה מחוספס בהתאם לגודל שבבי הגבינה ששמתם.

5. בתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפיה, סדרו כדורם מהבצק בגודל 5 ס”מ. שמנו את הידיים מעט לפני יצירת הכדורים כדי שלא ידבקו.

6. אפו בתנור כ- 25 דקות עד להזהבה. הגישו חם או מחומם!

ריזוטו אספרגוס
ריזוטו אספרגוס

ריזוטו אספרגוס (Risotto Agli Asparagi)

מעדן איטלקי נוסף שלמדתי להכין בימי כסטודנטית ברומא. מ-ע-ו-ל-ה!

חומרים ל4-6 מנות:

1 צרור אספרגוס דק (יש לקטום את הקצוות התחתונים)
2 כפות חמאה
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כוס אורז ארבוריו ( מומלץ)של חברת סקוטי – ניתן להשיג בטיב טעם או במעדני מזרע)
1/2 כוס יין לבן יבש
כ- 4 כוסות מרק ירקות רותח
100 גרם גבינת פרמז’ן (או קשקבל)
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון גס, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 4 כוסות מים עם אבקת מרק ירקות.

2. חותכים את האספרגוס לפיסות בגודל 2 ס”מ. (שומרים את הקצוות)

3. בסיר טפלון או סיר כבד אחר, ממיסים את החמאה, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את גבעולי האספרגוס (ללא הקצוות העליונים – שומרים אותם), מערבבים היטב עם כף עץ ומבשלים כ- 5 דקות על אש קטנה.

4. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב עם החמאה, מבשלים דקה ומוסיפים את היין. מבשלים עד שכל היין נספג באורז.

5. מתחילים להוסיף את המרק הרותח, כל פעם קצת עד לכיסוי כל האורז + ס”מ נוסף, תוך בחישה לעיתים קרובות. (רצוי להשאר בקרבת הסיר). כשהאורז כמעט עשוי (אל דנטה), אחרי כ- 20 דקות, מוסיפים את קצוות האספרגוס והגבינה, וממשיכים לבחוש. ממשיכים להוסיף מרק ולבשל עד שהאורז מבושל אך מוצק.

6. לקבלת ריזוטו עשיר, מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה, מחממים היטב ומוסיפים הרבה פלפל גרוס טרי, ומלח לפי הטעם. האורז צריך להיות מעט רטוב ונימוח. מגישים לשולחן חם חם, עם פלפל שחור גס בצד. מעדן!

פוקצה עם מלח, שמן זית ורוזמרין
פוק’צה עם מלח, שמן זית ורוזמרין

פיצה ביאנקה (pizza Bianca)

או כמו שמכירים אותה בארץ – פוקצ’ה דקה. היא בעצם פיצה לבנה המכילה מוצרלה, רוזמרין, פרמז’ן ומלח.

חומרים לפיצה אחת גדולה:

1 חפיסה שמרים טריים (25 גרם)
1/2 כוס מים פושרים
21/2-3 כוסות קמח
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את השמרים למים הפושרים, ובוחשים עד שיימסו. מניחים בצד כ- 10 דקות לתסיסה.

2. בקערה גדולה שמים את 21/2 כוסות מהקמח ואת המלח. צרים במרכז גומה, ויוצקים לתוכה את תמיסת השמרים ואת שמן הזית. (אפשר גם להשתמש בשקית שמרים של שמרית). לשים לבצק. אם הבצק קשה מידי יש להוסיף מעט מים, אם הוא רך ודביק, הוסיפו מעט קמח, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

3. כשנתקבל בצק חלק וגמיש, צרו כדור, העבירו לקערה גדולה ומשומנת. מכסים בניילון נצמד ומגבת, ומשאירים בצד מספר שעות להתפחה (טמפרטורת חדר, לא במקרר). הבצק אמור להכפיל את נפחו.

4. לאחר ההתפחה, משטחים את הבצק בחבטה על משטח עבודה ומרדדים לעיגול שטוח ודק עד כמה שניתן. משאירים בצד להתפחה נוספת ושוב משטחים. לבסוף מטביעים בבצק גומות קטנות.

5. מפזרים על הבצק מלח גס, שמן זית, ורוזמרין. בשלב הזה כבר ניתן להכניס לתנור ולאפות . אם אתם רוצים להוסיף גבינה, הוסיפו עיגולי מוצרלה ומעט גבינת פרמז’ן מגוררת מעל והכניסו לתנור על תבנית משומנת ללא דפנות בכלל או על אבן אפייה (עדיף). ניתן להוסיף עיגולי עגניה, עיגולי בצל סגול, או כל תוספת אחרת שתרצו.

6. אופים כשהתנור כבר חם, בחום גבוה מאוד של 220 מעלות כ- 10-15 דקות עד להזהבת הפינות המעוגלות של הבצק. הפיצה אמורה לצאת עם דקה, קריספית ועם בועות בבצק.

קסדיה גבינה, פלפלים ורוקט
קסדיה גבינה, פלפלים ורוקט

קסדיה גבינה (Quesadilla Queso)

הקסדיה היא טוסט מכסיקני, חמוד, טעים ופשוט להכנה. ניתן לרכוש את הטורטיות (עיגולי בצק שטוחים הבאים מוכנים) בסופרים ובמכולות. אני ממליצה על החברה “Antica Cantina” או על מוצרי “Tres Pesos“.

החומרים:

חבילת טורטיות
300 גרם גבינת עמק או צ’דר מגוררת
פלפל אדום שטוף וחתוך לקוביות קטנות
בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי רוקט
צנצנת רוטב סלסה מוכן

אופן ההכנה:

1. בקערה ערבבו את כל מרכיבי המלית.

2. חממו מחבת על האש והניחו טורטייה אחת, חממו אותה כדקה. הניחו עליה חופן מהתערובת וכסו אותה בטורטייה נוספת. לחצו על הטורטיות עם טרבד, והפכו צד. חממו עוד כדקה נוספת עד שהגבינה נמסה. הורידו מהאש והמשיכו לקסדיות הבאות.

3. הורידו מהאש והניחו על קרש חיתוך מעץ. עם גלגלת פיצה, חתכו לרבעים.

4. סדרו כל שמונה רבעים בצלחת, והגישו עם רוטב גואקמולי (אבוקדו) ושמנת חמוצה.