הדפס

הנה עוד מתכון קליל וטעים אשר יכול בהחלט להתאים כמנה ראשונה בימים נטולי חמץ אלה. המתכון נתקבל מקלאודיו פליירה, חבר איטלקי, רומאי, אך דוקא הגירסה הזו למאפה הטעים הזה היא נפוליטנית. וכן, כמו ששמתם לב כבר, חצילים זה דבר שאני אוהבת במיוחד.

מצרכים ל 3-4 מנות

2 חצילים גדולים (ארוכים) ויפים
500 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסה)
שמן קנולה או חמניות
100 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה או קשקבל
חופן עליי בזיליקום טריים
מלח

אופן ההכנה

חותכים את החציל לפרוסות לאורכו בעובי של ס”מ כל פרוסה. (משאירים את הקליפה). מניחים את הפרוסות על צלחת וממליחים. משאירים בצד כרבע שעה לצאת המרירות, שוטפים וסוחטים את הפרוסות.

במחבת עם מעט שמן חם מטגנים את הפרוסות להזהבה קלה משני הצדדים ומניחים על צלחת עם נייר סופג בצד.  במקביל חותכים את גבינת המוצרלה או הקשקבל לעיגולים או פרוסות.

לאותה מחבת יוצקים את רוטב העגבניות המרוסקות עם מעט מלח ומוסיפים כמה מעלי הבזיליקום השטופים. מבשלים כ- 5 דקות תוך עירבוב, לספיגת הטעמים, ומכבים את האש.

בתבנית מלבנית מסדרים 2 שכבות של רוטב עגבניות, פרוסות חצילים, פרוסות מוצרלה, חופן פרמז’ן ושוב רוטב, חצילים, גבינות ומסיימים עם שכבת רוטב ופרוסות גבינה וחופן עלי בזיליקום מעל כך שהמאפה מכוסה היטב. חשוב – לא להציף את המאפה ביותר מידי רוטב. שיהיה עסיסי אבל לא יותר.

מכניסים לתנור חם ל 15-20 דקות אפייה ב- 150 מעלות צלזיוס ומגישים חם מבעבע. בתאבון!