שבועות בפתח ואיך אפשר שלא להתחיל לנבור בספרי האפיה ולהתארגן על מתכון קליל לעוגת גבינה כובשת. עוגת הגבינה שלפניכם הולכת איתי כבר שנים לכל מקום בשבועות. היא לוקחת 5 דקות להכין, מקורה ממתכוני “שומרי משקל”, כך שהיא עדינה בקלוריות לחסכניים שביניכם, אבל הטעם שלה מנצח והיא נימוחה במיוחד. כמובן שתמיד תוכלו להחליף את המוצרים לגבוהים יותר באחוזי השומן, והתוצאה תהיה משודרגת, אבל אני מעדיפה להשאיר את המרכיבים רזים ולאכול יותר 🙂
החומרים
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 גביע 250 גרם גבינת סקי וניל
1 גביע 250 גרם גבינת סקי1/2%
1 גביע 250 גרם גבינת סקי 5%
6 כפות קורנפלור
1 יוגורט 1.5%
אופן ההכנה:
1. הפרידו את החלמונים והחלבונים.
2. הקציפו את החלבונים (הלבנים) עם 1/4 כוס סוכר.
3. בקערה נפרדת, הקציפו את החלמונים (הצהובים) עם 1/2 כוס סוכר, הוסיפו את הגבינות, היוגורט והקורנפלור.
4. קפלו בעדינות את קצף החלבונים לתוך התערובת.
5. העבירו לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ המרוחה במעט שמן ואפו באמצע התנור בחום בינוני (160-170 מעלות) עד שהעוגה תשחים (כ 40 דקות).
6. כשהעוגה מוכנה (קיסם יוצא יבש מהאמצע), יש לצננה בתוך התנור עם דלת פתוחה חלקית כמחצית השעה.
לאחר האפייה לשמור בקירור, מכוסה.
לשידרוגים, ניתן לצפות את העוגה בפירות שאוהבים עם ג’לטין, אבל הכי טעים קר מהמקרר עם כוס קפה. תהנו! המשיכו לעוד מתכונים עם גבינה המתאימים לחג שבועות.
16 comments on עוגת גבינה קלה וטעימה
meital pardo
האם יש מתכונים שלא דורשים תנורים? אלה מבנינו הגרים בדירות שכורות ולא גדולות עם מקום מינמלי במטבח ללא תנורים….:)
אילת
מה משקל כל קופסת גבינה?
אפשר להשתמש בתחליף סוכר”כמו סוכר” באבקה.
הרבה תודות על ההתיחסות
לירון
כמה גרם כל קופסת גבינה?
מירב
היי,
בתמונה נראה שיש לעוגה תחתית כלשהיא
ורדי הגר
למה לא מצויין גודל תבנית
לולה
לא הבנתי את כמות הגבינות ?
3 קופסאות של 250 גבינה חצי אחוז
ועוד קופסא של סקי וניל ? אם אפשר לפרט טיפה יותר אשמח
שולה מירושלים
אני רואה שנשאלה השאלה ב 3 ביולי 2010 אבל ללא מענה….
אשאל אותה שוב האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר “כמו סוכר” באבקה או טיפות ובאיזו כמות…
תודה
נתי
מה גודל הקופסאות של הגבינות? 250?
Ronnie (author)
ראשית, מתנצלת על אי ההבנות, העתקתי את המתכון עמו שהודפס לנו בדף המתכונים של שומרי משקל…
אני מעדכנת את משקלי הגבינות ברשימת המצרכים – בכל מקרה:
גביע אחד של גבינת סקי וניל 250 גרם
גבי עאחד של סקי 1/2% – 250 גרם
גביע אחד של סקי 5% – 250 גרם
אף פעם לא ניסיתי עם תחליף סוכר, אז אני לא יודעת לומר, אבל לדעתי פחות מהכמות הרגילה כי התחליף לרוב יותר מתוק מסוכר רגיל. צריך לנסות ולבדוק.
העוגה מאוד פשוטה להכנה, היא אמורה לצאת גבוהה, “שזופה” ונימוחה. התמונה היא להמחשה בלבד. להתעלם מהתחתית בצילום.
בהצלחה ובתיאבון!
רוני
Ronnie (author)
תבנית עגולה, קוטר 24 ס”מ
אלונה
ובכל זאת כמה זמן האפיה?
Ronnie (author)
כארבעים דקות
אילן
אין לי שמץ של מושג מי כתב תמתכון הזה אבל שיעשה שיעורי בית הכנתי תמתכון אחד לאחד שמתי בתבנית 26 מזל שלא שמתי ב24הכל היה גולש עכשיו ב26 כמעט גולש
שולמית
הכל כתוב, והכל מוצג! המתכון ברור מאוד!
תודה וחג שמח!
נ.ב.
מי שרוצה יכול להשתמש בתחליף אבקה של סוכרלוז, אין טעמי לוויאי ומתוק!
לכוס סוכר שמים 4 כפיות….אז לחצי שמים 2 כפיות…!!!!!
שולמית
Pingback: עוגת גבינה קלה וטעימה | TasigLi Blog
שרית
אני הכנתי אותה מספר פעמים. מי שאוהב עוגות מתוקות, צריך להוסיף סוכר. ואפשרי בהחלט להשתמש בממתיק מלאכותי. הוספתי אפילו סילאן ללא סוכר. רק שזה משנה את צבע העוגה. באחת הפעמים גם הוספתי עוד גבינה….