הדפס

שבועות בפתח ואיך אפשר שלא להתחיל לנבור בספרי האפיה ולהתארגן על מתכון קליל לעוגת גבינה כובשת. עוגת הגבינה שלפניכם הולכת איתי כבר שנים לכל מקום בשבועות. היא לוקחת 5 דקות להכין, מקורה ממתכוני “שומרי משקל”, כך שהיא עדינה בקלוריות לחסכניים שביניכם, אבל הטעם שלה מנצח והיא נימוחה במיוחד. כמובן שתמיד תוכלו להחליף את המוצרים לגבוהים יותר באחוזי השומן, והתוצאה תהיה משודרגת, אבל אני מעדיפה להשאיר את המרכיבים רזים ולאכול יותר 🙂

החומרים

5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 גביע 250 גרם גבינת סקי וניל
1 גביע 250 גרם גבינת סקי1/2%
1 גביע 250 גרם גבינת סקי 5%
6 כפות קורנפלור
1 יוגורט 1.5%

אופן ההכנה:

1. הפרידו את החלמונים והחלבונים.

2. הקציפו את החלבונים (הלבנים) עם 1/4 כוס סוכר.

3. בקערה נפרדת, הקציפו את החלמונים (הצהובים) עם 1/2 כוס סוכר, הוסיפו את הגבינות, היוגורט והקורנפלור.

4. קפלו בעדינות את קצף החלבונים לתוך התערובת.

5. העבירו לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ המרוחה במעט שמן ואפו באמצע התנור בחום בינוני (160-170 מעלות) עד שהעוגה תשחים (כ 40 דקות).

6. כשהעוגה מוכנה (קיסם יוצא יבש מהאמצע), יש לצננה בתוך התנור עם דלת פתוחה חלקית כמחצית השעה.

לאחר האפייה לשמור בקירור, מכוסה.

לשידרוגים, ניתן לצפות את העוגה בפירות שאוהבים עם ג’לטין, אבל הכי טעים קר מהמקרר עם כוס קפה. תהנו! המשיכו לעוד מתכונים עם גבינה המתאימים לחג שבועות.