מה שלומכם יקרים? מקווה שכולכם בטוב, מתמודדים בגבורה כל יום ביומו בתקופה מאתגרת זו. בהמשך לפוסט הקודם שלי על יופי, ותסלחו לי אם עובר זמן רב בין פוסט לפוסט, גם לי קשה לפעמים למצוא השראה או אנרגיות, אבל אני מתעקשת 🙂 רציתי לדבר איתכם היום על אמנות הסטיילינג. וזה נושא ממש חשוב בעיניי, כי סטיילינג, לא מיועד רק לצילומים או הפקות. כל החיים שלנו מורכבים מסטיילינג כזה או אחר. אבל סטיילינג בבית שלנו, מספר את הסיפור שלנו, יוצר לנו מצבי רוח ורגעים נעימים וגם לפעמים מחזיר אותנו רגשית לנקודות בזמן במסע החיים שלנו. סטיילינג זה מדע מדויק, ויש מעט מאוד אנשים בעולם לדעתי שניחנו בעין המדויקת הזאת המסוגלת ליצור קולאג’ או אסופה של חפצים לכדי סיפור מאוזן ומדויק, שיגרום לנו להרגיש משהו, ואפילו לרצות לחזור אליו שוב ושוב. היום רציתי להכיר לכם שני מאסטרים (לפחות בעיניי) אשר מצליחים להקסים אותי כל פעם מחדש בסטיילינג ההורס שלהם. כנסו. (עיצוב וצילום תמונת שער באדיבות Michelle Mason of Mason&Painter)
נפתח במישל מייסון (Michelle Mason) מעצבת מוכשרת ושותפה באחת החנויות האהובות עליי בלונדון Mason&Painter, המייבאת חפצי וינטג’ צרפתיים וריהוט גן, אותם היא מפליאה לשלב בצורה פשוט מושלמת עם פרחים. החנות ממוקמת ב Columbia Road בו מתקיים שוק הפרחים המפורסם מידי יום ראשון (בימים כתקנם, כן?) מה שמאפשר לה נגישות למבחר מטריף של פרחים וצמחים. מישל היא גם מחברת הספר Botanical Style at Home, המדגים שילוב פרחים מקורי בסטיילינג ביתי. ידה המדויקת תרקום לכם פריימים עמוסי פרטים, בהם כל פרט וחפץ טומן בחובו חיים שלמים וגלגולים, כאשר האחרון נושא הבטחה להפיח קסם בביתו החדש. שילוב הצבעים, המוטיבים, וסוגי הצמחים מסתכמים בתמונה הרמונית ומעוררת השראה. לא תפסיקו להסתכל. מאז פרוץ הקורונה, חלק מהפריטים מוצעים למכירה גם באתר החנות.
המאסטר השני שרציתי להכיר לכם הוא שון שרר (Sean Scherer) האלוף מהחנות הניו יורקית השיקית Kabinettandkammer המציעה גם היא אוסף חפצים הנבחרים על ידו בקפידה, משולבים בכאלה חדשים אותם הוא מייצר. לקוחותיו כמעצב פנים ואמן נהנים מכישרון הסטיילינג הכה מדויק שלו, ואף הוא חיבר ספר העוסק בנושא הנקרא Creating authentic interiors בו הוא מציג בתים שעיצב ואת הסיפור אותו הם מספרים. בגלריה שלו תמצאו שלל אוספים, פסלים, פריטי נאוטיקה ימית, כלים ישנים, פרטי ריהוט ותאורה, והכל מסודר בשלמות מרהיבה.
המשותף לשני המעצבים הוא דיוקם המעורר השראה ביצירת קומפוזיציות תלת מימדיות של גלריה. כל אסופת חפצים היוצאת מתחת לידם נראית פשוט מושלמת וחכמה. הקשר בין הפריטים, הנושא המובהק של הגלריה, מינון החפצים, המיקום בין אם על הקיר או על רהיט או על הרצפה מונח בנונשלנטיות. זה רק נראה קל – זה לא.
טרנד גלריות הקיר והאוספים אמנם אינו חדש לנו, והוא מככב בחנויות ובמגזינים בשנים האחרונות למכביר (במיוחד זה הבוטני), אך בשנתיים האחרונות התווסף לו מימד, והוא הפך מגלריית קיר שטוחה למשהו עם עומק, המעביר תחושות, זכרונות ואף חוויה שלמה של זמן ומקום. פינות קסם שכאלה בחנויות או בבתים מעוררות רגשות, עוטפות ומציפות אותנו בנוסטלגיה והפכו להיות חתימה עיצובית (signature style) של אמנים מסוימים לאחרונה. לטרנד המקסימליזם בשמו החדש נדרשות יכולות סטיילינג מתוחכמות הכוללות עיצוב בשכבות, סימטריה, איזון מדויק וסטוריטלינג עשיר.
אז איך בכל זאת תוכלו לעשות זאת לבד? הנה כמה קווים מנחים על פיהם תוכלו להתחיל להתאמן:
- בחרו נושא הקרוב לליבכם ומזוהה איתכם. זה יכול להיות בוטניקה, ים, בעלי חיים וכו’ ולקטו חפצים מעניינים בנושא.
- החפצים יכולים להיות שונים בבסיסם, החל מהדפסי פרינט, פורצלנים מתאימים, סלסלאות קש, כובעים, ספרים, ריהוט, מסגרות וכו’
- החפצים צריכים להיות בגדלים שונים
- פרטי ריהוט, ספסל קטן או ארגז או פריטים שניתן להניח על הרצפה יצרו לכם את אפקט ה 3D ויתנו עומק לקומפוזיציה.
- בחרו פרט ריהוט אחד שיהווה את העוגן של הקומפוזיציה וממנו צאו החוצה עם הסידור. זה יכול להיות שולחן, ספריה, מדף, שידה אבל שיהיו סופר מעניינים.
- מומלץ לתכנן את הסידור על דף קודם לכן.
- פריטי וינטג’ לרוב “מקפיצים” את הקומפוזיציה והופכים אותה למעניינת יותר.
- שימו לב לגוונים של הפריטים. רצוי שלפחות לשלשה מתוכם יהיה קשר בגוון.
- סידור הפריטים לא צריך להיות מושלם, אלא מאוזן. לכל חפץ צריכה להיות מטרה והוא צריך לדבר עם אלה שסביבו באותה טקסטורה, צבע או נושא.
- העצה הטובה ביותר היא להתאמן, לצלם ולראות אם התאהבתם ואם לא, להמשיך לנסות עד לקבלת קומפוזיציה מדויקת. אין ספק שפרחים מוסיפים המון.
אז עכשיו כשכולנו שוב כלואים בסגר שלישי, אולי תקבלו השראה ליצירת הפינה המושלמת הבאה אצלכם בפואייה 🙂 ועד שהחיסון יגיעו לכולנו, נמשיך להתאמן ביופי. שיהיה לכם המשך שבוע מושלם, שלחו תמונות אם הצלחתם!
One comment on טרנד המקסימליזם: עיצוב גלריה בתלת מימד
ורדה ברוך
רוני, כל פעם שאני מקבלת את המייל ממך הלב שלי צוהל משמחה