הדפס

פאי רועים הוא אחד המאכלים האהובים עליי. אין הרבה מה לאכול באנגליה, אבל זהו אחד הדברים היותר טעימים שניתן למצוא בפאבים המקומיים. הוא עשוי מתבשיל בשר עסיסי ומתובל עם ציפוי פירה תפו”א פריך והוא מוגש בד”כ עם אפונה מבושלת במים עם עלי נענע, כאשר היא מוגשת חמה עם טיפת חמאה מעליה. המתכון למטה נלקח מאבא של חברה שהוא אנגלי, אצלו התארחתי באחד מחגי המולד. מיותר לציין כמה טעים….

החומרים (לתבנית אובלית בינונית)

1/2 ק”ג בשר בקר טחון
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
קוביית תיבול בשר OXO או קנור
מלח, פלפל
4-5 תפו”א חתוכים לקוביות גדולות
מעט חמאה/שמנת/חלב למחית הפירה
50 גרם גבינת קשקבל מפוררת

אופן ההכנה

במחבת עם שמן קנולה חם מטגנים את קוביות הבצל ולאחר שמשקיף, את הבשר. לאחר טיגון קצר של הבשר מוסיפים את הגזר ואת קוביית התיבול OXO או קנור ומערבבים. משאירים כ-10 דקות לבישול טוב של הבשר.

במקביל, מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח את תפו”א לפירה, וכשמוכן מועכים למחית. מוסיפים מעט חמאה/שמנת/חלב לפי תקציב הקלוריות שלכם, פלפל ומלח ומערבבים. טועמים שהמחית טעימה במידת התיבול.

משמנים את התבנית במעט שמן ומוזגים לתוכה את תערובת הבשר. מפזרים מעל חופן גבינת קשקבל, מצפים במחית הפירה ומפזרים חופן נוסף של גבינה. מכניסים לתנור חם ואופים 10-15 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה. להתענג על כל ביס! אם אהבתם נסו גם את הלזניה המוצלחת הזאת.