התקופה הנוראית הזאת בצל המלחמה שסופה לא נראה באופק, משאירה אותי ללא יכולת לנשום מאז ה 7 באוקטובר הארור. הדרך היחידה שלי להתמודד היא לבשל ולאפות או לברוח לשדות עם פיפה 🙁
רציתי להמליץ לכם על מרק מעולה לימים הקרירים, הוא טעים מאוד ומשביע. אחרי מספר ניסיונות של כל מיני מתכונים מהרשת, ושינויים שעשיתי לכל אחד מהם, הגעתי לתוצאה שכולם אהבו. אתם מוזמנים לנסות אם בא לכם, ולכתוב אם אהבתם.שנשמע רק בשורות טובות.
מרק פטריות וגריסי פנינה
מתכון ל 5-6 מנות
מצרכים
2 כפות שמן זית
1 בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קלופות
1/2 שורש פטרוזיליה חתוך קטן (לא חובה, מוסיף טעם)
2 גבעולי סלרי טרי שטופים וחתוכים לקוביות + העלים שלהם, קצוצים (אבל לא קטן מידי)
1 גזר שטוף וחתוך לקוביות קטנות
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות
4-5 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות (לקחתי מתפזורת – אפשר לנסות גם אחרות, זה מה שהיה בסופר…)
חופן עלי פטרוזיליה לא גדול קצוץ (לא קטן מידי)
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים קלות
כ 5 כוסות מים
לתיבול:
מלח שולחן, לפי הטעם
פלפל שחור גס לפי הטעם
קומץ פפריקה מתוקה
קומץ כורכום
1 כף סויה
קומץ חוואיג’ למרק (אני לא משתמשת באבקות מרק ולכן מוסיפה את זה במקום להעמיק את הטעם)
אופן ההכנה
בסיר גדול מטגנים את הבצל החתוך בשמן הזית, מוסיפים מעט מלח ואת שיני השום. אחרי כדקה מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותם קלות יחד עם שאר התבלינים והסויה. מוסיפים את שאר הירקות: שורש הפטרוזיליה, הסלרי + העלים, הגזר והפטרוזליה ואת המים. אחרי בישול קצר מוסיפים את גריסי הפנינה ומבשלים כ – 40 דקות. מתקנים תיבול ומים לפי הטעם. שימו לב – גריסי הפנינה מסמיכים את המרק, אל תעשו את הטעות של ותוסיפו הרבה מהם. בהגשה ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה או לגרר מעט גבינת פרמז’ן. בתיאבון!
אם אהבתם, מוזמנים לנסות גם את המרק הממכר הזה של עדשים כתומות, מנגולד וכוסברה. סופני!