החורף מביא איתו הרבה דברים טובים. הדבר השני הכי טוב אחרי גשם כמובן, הוא הלימון. הפרי הצהוב היפהפה הזה, מלא סגולות וניחוחות, הוא הדבר השני שאני הכי אוהבת אחרי שוקולד. למזלי הרב יש לי בבית עץ שופע לימונים, שממנו אני אוכלת,שותה, מנקה ומרפאה כמעט כל דבר. אבל אין, אין, אין, כמו עוגת הלימון של שבת בבוקר. היא קלה ופשוטה להכנה, והיא נטרפת בשניות. המתכון המקורי של עוגיו.נט (ברור..) שבזכותה יכולות האפיה המוגבלות שלי משתפרות אט אט. אני ממליצה לכם בחום ללכת ולהכין אותה ממש עכשיו.

עוגת לימון ויוגורט עם זיגוג חמצמץ

עוגה תבנית אינגליש קייק

מצרכים:
2 ביצים L
125 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
5 מ”ג (חצי שקית) סוכר וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
30 מ”ל (1/8 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
65 מ”ל (1/4 כוס) שמן צמחי (לא זית)
50 מ”ל (1/4 גביע) יוגורט 3% שומן
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
5 מ”ג (חצי שקית) אבקת אפייה

לזיגוג יוגורט חמצמץ
1 כפית יוגורט
1 כפית מיץ לימון
3 כפות (גדושות) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד ביצים, סוכר, מחית וניל ומלח ומקציפים 4-5 דק’, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים פנימה את גרידת הלימון והמיץ וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים יחד את השמן והיוגורט ומוסיפים בזרם דק אל הבלילה המוקצפת, תוך כדי הקצפה איטית.
  5. כשהתערובת אחידה מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים עד שמתקבלת בלילה אחידה ובהירה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק ואופים 25-35 דק’ או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  7. מצננים לחלוטין את העוגות לפני שמזגגים.
  8. זיגוג יוגורט חמצמץ: בקערית קטנה מערבבים יוגורט, מיץ לימון ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת לבנה וצמיגית.
  9. מזלפים בעזרת כף פסים מזיגוג היוגורט על פני העוגות ומניחים להתקשות הציפוי.
  10. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר. העוגה נשמרת, עטופה היטב, עד שבוע במקרר. אם רוצים לשמור אותה לזמן ארוך יותר מומלץ להקפיא (עד חודש).

הכי טעימה ביום גשם סגריר, עם קאפ אוף טי אור קופי. תהנו!