שלום אהובים, לאחרונה נתקלתי בכמה מתכונים של מרק עדשים כתומות ומנגולד, אבל אחרי מספר נסיונות, זה האחד שאליו התמכרנו כולנו. מרק עשיר בטעמים עמוקים עם טוויסט לימוני שלא תרצו להפסיק לאכול אותו עד שכל הסיר נגמר. הוא מאוד פשוט להכנה ומתאים בדיוק לימי סתיו או חורף קרירים (לא בדיוק ינואר החמים שלנו, אבל עדיין… שווה ביותר). אני יודעת שאני כבר לא ממש פעילה בבלוג, אבל מאחר והוא משמש כספר המתכונים שלי, מוסיפה לכם כאן גם את המרק הזה. 🙂 חוצמזה הכל בסדר יחסית למצב הכללי המטורלל בארצנו הקטנה והחמימה. אני תמיד שמחה לשמור איתכם על קשר. שתהיה שבת טובה!

מרק עדשים כתומות, מנגולד וכוסברה (טעים סוף!!!)

מספיק לכ- 6 מנות

המצרכים:

1 כוס עדשים כתומות שטופות (אפשר קצת יותר תלוי בכמות)
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
3-4  שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
5 עלי מנגולד, החלק הלבן והירוק
חופן עלי כוסברה קצוץ גס
1 ליטר מים רותחים
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כפית כמון
1/3 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח (ככל הנראה תצטרכו יותר)
קמצוץ  פלפל צ’ילי טרי יבש (תבלין)
קמצוץ כורכום (לקצת טעם ובעיקר צבע)
1 כף רסק עגבניות (לצבע)
1 לימון להגשה

אופן ההכנה:

– שוטפים את העדשים היטב ומשרים בקערה עם הרבה מים למשך כ-10-15 דקות.  מסננים.
– חותכים את הבצל לקוביות קטנות ובסיר מרק בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך , מוסיפים לו מעט מלח.
– חותכים את החלק הלבן של עלי המנגלוד השטופים לקוביות קטנות, ואת החלק הירוק  לרצועות דקות.
– לסיר עם הבצל הרך מוסיפים שום, קוביות מנגולד (החלק הלבן) וצ’ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים את העדשים השטופות ,החלק הירוק של עלי המנגולד, חופן הכוסברה ותבלינים ואת כף ורסק העגבניות ומבשלים במשך 15-25 דקות או עד שהעדשים מתרככות ומסמיכות את המרק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. קרוב לודאי שתצטרכו להוסיף מלח, עוד כמון וקצת צ’ילי.
– סוחטים מעט לימון מעל כל קערת מרק – וזהו השוס של המרק אז אל תתקצמנו או תוותרו על הלימון.
– מומלץ לאכול עם טוסטון של בגט או לחם קלוי במתוך המרק. Heaven. בתיאבון!