קרוב לודאי שאלה יהיו תפוחי האדמה הכי טעימים שאכלתם מימכם, ואני מבטיחה לכם שאחרי שתנסו אותם באופן הזה, בספק אם תחזרו להכין תוספת תפו”א באיזשהו אופן אחר. כל מה שהכנתם עד עכשיו פשוט ימחק! לוקח חמש דקות להכין, והם נימוחים מבפנים, קריספיים מבחוץ, מתובלים בדיוק במידה ומלווה אותם בפאנצ’יות מנצחת בצל רך וכל כךךךך טעיםםםם. בקיצור, אתם חייבים לנסות. מצאתי את המתכון איפשהו ברשת, וכבר תקופה ארוכה שהתמכרתי. סוף סוף זכרתי גם לצלם 🙂
אז ככה, ממש פשוט:
מחממים תנור ל 220 מעלות.
חותכים תפוחי אדמה באיזה צורה שתרצו וכמה שתרצו. הכמויות כאן הן לכ 4-5 תפו”א בינוניים.
מוסיפים בצל חתוך לרצועות.
מזליפים כשתי כפות שמן זית מעל.
מוסיפים קומץ מלח אטלנטי, מממ… כחצי כפית הייתי אומרת
מוסיפים קומץ רוזמרין יבש. אני אוהבת לתבל בנדיבות.
מוסיפים כפית תבלין קארי צהוב. אל תתקמצנו, ותלוי כמובן בכמות תפוחי האדמה.
ערבבו בעדינות עם כף כך שתפוחי האדמה והבצל יתכסו כולם בתבלינים.
מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לצלייה של כ-20 דקות בחום גבוה של 220 מעלות.
אחרי כ 20 דק’ מסירים את נייר הכסף, מערבבים ומנמיכים את חום התנור ל 170-180 מעלות וצולים לעוד כ -20-30 דקות עם ערבוב מעת לעת.
תפוחי אדמה מוכנים כשהם זהובים ופריכים מבחוץ ורכים ונעימים כשנועצים בהם מזלג.
זוללים בתאבון as is או על יד מנה עיקרית וסלט טעים. בתאבון, וספרו לחברים! מוזמנים לבדוק עוד מתכונים לתוספות טעימות.
4 comments on תפוחי אדמה בתנור עם בצל וקארי
אינדי כץ
היי רוני מה שלומך? האם מקלפים את תפוחי האדמה?
Ronnie (author)
היי אינדי,
הכל מצוין! 🙂 תודה
תלוי בסוג תפוח האדמה. את רוב תפוחי האדמה רצוי לקלף. אני משתמשת באלו הלבנים עם הקליפה הדקה אז אני רק שוטפת מבלי לקלף.
בתאבון! זה יוצא נהדר
הני
הי חלטתי במים כבר תפוחי אדמה ואני רוצה לעשות את המתכון הזה .
מה לשנות?
Ronnie (author)
אם חלטת כבר ותפוחי האדמה רכים, אפשר לוותר על חצי כוס המים הרותחים ולצלות עם הבצל והתבלינים כעשרים דקות על חום 180 עד להזהבה. לערבב מידי פעם. אין צורך בנייר כסף.