אהלן חברים, מקווה שאתם לא נצלים בחום הקיץ ומצליחים לצוף מעל פני המים בתקופה הנוראית הזאת. אתמול בלילה פתאום התבהרה לי העובדה שאנחנו כרגע חיים פרק בספרי ההיסטוריה שעוד יכתבו. אני לא מצליחה להתרכז בכלום לאחרונה, והדבר היחידי שמשאיר אותי בסוג של רוגע זה בישול. אז בהשראת מתכון אנגלי קבלו את הטוסט שעועית לבנה הטעים והמשביע הזה, ממצרכים שיש כמעט בכל בית, ומתאים גם לצמחונים אם אתם רוצים להחליף גבינה וחמאה במשהו אחר. שעועית לבנה ותרד ברוטב עם טוויסט, על טוסט טעים. נסו ותהנו!
מצרכים
1-2 כפות שמן זית (ניתן להוסיף גם כף חמאה להעשרת הטעם)
בצל רגיל או 2-3 בצלי שלוט חתוכים קטן
2-3 שיני שום קלופות וחתוכות פרוסות דקות
2-3 כוסות שעועית לבנה מבושלת (קפואה או מקופסאת שימורים אבל לא ברוטב עגבניות)
כוס וחצי עלי תרד טרי שטופים וחתוכים לרצועות (אפשר גם עלי מנגולד)
כוס וחצי-שתי כוסות מים עם אבקת מרק (אני משתמשת בקצת חוויאג’ למרק במקום אבקת מרק, תמיד. יוצא טעים!)
ניתן להוסיף כחצי כוס יין לבן להעשרת הטעם, לא חובה.
מיץ מחצי לימון
תבלינים
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מעט כמון
טימין
אורגנו
מעט פתיתי צ’ילי גרוס
להגשה
פרוסות לחם מחמצת קלויות כטוסט
גבינת פרמז’ן מגוררת
חצי לימון – לסחוט קצת מעל
אופן ההכנה
בסיר עם שמן זית מטגנים קלות את הבצל, אח”כ את השום. מוסיפים מלח ופלפל גס, צ’ילי, כמון, טימין ואורגנו, מערבבים.
מוסיפים את הציר המרק/מים עם חויאג’ למרק ומערבבים לרתיחה אחת.
מוסיפים את השעועית הלבנה ומערבבים, מבשלים על אש בינונית עד לריכוך מוחלט של השעועית שהיא כמעט נמוחה לגמרי. מוסיפים מים לפי הצורך לקבלת רוטב סמיך. (לא הרבה מים)
מוסיפים את התרד, מבשלים עוד כשתי דקות ומוסיפים את מיץ הלימון. טועמים ומתקנים תיבול. לרוב יש להוסיף שוב את כל סדרת התבלינים.
כשהכל רך וטעים, מכבים את האש ומשאירים כמה דקות לאידוי וספיחת טעמים.
להגשה, על פרוסת טוסט בצלחת, מוזגים מהשעועית עם הרוטב בנדיבות, גוררים מעל גבינת פרמז’ן וסוחטים מעט מיץ לימון. מתענגים על כל ביס, וזוללים את כל הסיר. (סופר בריא!)