הדפס

הנה רק נגמר לו חג הפסח עתיר הקלוריות וכבר אנו נדרשים לאתחל את המנגל לנגלה הבאה של יום העצמאות. בפוסט הבא נלמד לתחזק מנגל בקלות כדי שיישמר לנו שנים רבות. בינתיים נעשה קפיצה נוספת לסופר לקנות את עגלת הבשר הבאה לבר-בי-קיו עם החבר’ה. הנה מספר מתכונים קלילים וטעימים לבשר ועוף.

סטייק סינטה עסיסי ומתובל
סטייק סינטה עסיסי ומתובל

מעדן סטייק סינטה

חומרים

1 ק”ג בשר סינטה פרוס לפרוסות בעובי 10 מ”מ
כ- 8 חתיכות שום פרוס דק
חופן עלי טרגון קצוצים דק
3 כפות חרדל דיג’ון גרגירים
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מבצעים בבשר מספר חתכים קטנים אליהם מכניסים את פרוסות השום.
מערבבים את הטרגון, שמן הזית והחרדל לבלילה. מעסים את הבשר בבלילה ומשהים בחוץ כשעתיים. צולים על המנגל 1/2 דקה מכל צד, או לפי מידת העשייה המועדפת.

שיפודי עוף
שיפודי עוף

שיפודי קוביות חזה עוף וירקות בתיבול מזרחי

חומרים ל-6 מנות

1,200 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות גדולות

לתערובת התבלינים:

1 כף כמון
1 כף אבקת שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (לא חייב)
1 כפית כוסברה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח או לפי הטעם
2-3 כפות שמן זית

לשיפודים:

עגבניות שרי
פטריות שלמות בגודל בינוני
רבעי בצל
רבעי פלפל אדום

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול, מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים, מכסים ומשרים במקרר לשעתיים. מוציאים לפני הדלקת האש ומביאים לטמפרטורת החדר. משפדים את קוביות העוף והירקות לסירוגין וצולים על מנגל חם 4-5 דקות מכל צד או עד שהשיפודים עשויים היטב.

חזה עוף בחמאת בוטנים וחלב קוקוס לגיוון
חזה עוף בחמאת בוטנים וחלב קוקוס לגיוון

שיפודי רצועות עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

חומרים ל-6 מנות

1,200 גרם חזה עוף, חצוי לרוחב וחתוך לרצועות רחבות

למרינדה:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
1 פחית (400 מ”ל) חלב קוקוס
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים
1 כפית ג’ינג’ר טרי, קצוץ דק
1 כפית מלח או לפי הטעם
1 כף שמן שומשום כהה

אופן ההכנה

יוצקים לסיר את כל החומרים למעט העוף ומבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות תוך כדי עירבוב, עד לקבלת רוטב חלק. מסירים מהאש, מצננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את קוביות העוף ומשרים במקרר מכוסה כשעתיים. לפני הדלקת האש מוציאים מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מסדרים את הרצועות על שיפודי עץ. צולים על המנגל עד לעשייה. ניתן לחמם שוב את רוטב המרינדה, לתקן תיבול ולהגיש כרוטב למנה. מנה אקזוטית ומיוחדת גם בטעם וגם בצורת ההגשה. (מתכון ממגזין מנטה)

חזה עוף במרידנת רוזמרין, שום, שמן זית ולימון

חומרים ל- 6 מנות

6 נתחים של חזה עוף
מיץ משני לימונים גדולים
4 שיני שום קלופות וקצוצות דק
עלים משני גבעולי רוזמרין, קצוצים גס
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ומשרים בהם את את נתחי העוף. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מוציאים לפני הדלקת האש כדי שהעוף יהיה בטמפרטורת החדר. על המנגל מניחים ראש שום חצוי וגבעולי רומרין ומניחים את חזות העוף עליהם. צולים כ-6 דקות מכל צד או עד שהם עשויים היטב. מברישים במרינדה תוך כדי צלייה. (מתכון מתוך מגזין מנטה)