הדפס

עצמאות כבר בפתח וחדוות המנגלים ניכרת בכל פינה. אם אתם מארחים, או מתארחים ונתבקשתם להכין משהו לשולחן, חשבתי שאולי נמאס לכם להכין את הסלטים הרגילים שלכם ותרצו להתחדש במשהו אחר. אספתי 3 מתכונים שניסיתי מכל מיני מקומות, ויצאו מוצלחים במיוחד, עם טעם קצת שונה מהחצילים, החומוס והירקות קצוץ קטן. אתם מוזמנים לנסות גם, ולספר לי איך חגגתם. עצמאות שמח!

סלט קליל, שונה וטעים! תפו”א, פולי סויה (אדממה), ושומשום ברוטב לימון צילום מאתר: greenkitchenstories.com

נתחיל בראשון שמתכונו מאתר מדליק בשם Green Kitchen Stories, ובו לקט מתכונים מעניין לקהילת הצמחוניים, טבעוניים ולאלה שלא מתים על בשר. David, בעל הבלוג שמח לחלוק איתנו את המתכון הקליל. את רוב המתכונים הוא ואישתו הוגים, עושים להם סטיילים ומצלמים, והוא לגמרי שווה בדיקה

סלט תפוחי אדמה, אדממה ושומשום ברוטב לימון

חומרים

1 ק”ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של כסנטימטר וחצי
500 גרם אדממה (תרמילי סויה), אפשר קפואים (המשקל לפני קילוף)

לרוטב

מעט שמן זית
מעט שומשום קלוי
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
קורט מלח ופלפל גרוסים גס

אופן ההכנה

– מניחים בסיר את קוביות תפוחי האדמה, מכסים במים, ממליחים בנדיבות ומביאים לרתיחה קלה. מכסים ומבשלים רק עד שתפוחי האדמה מוכנים לאכילה אך שומרים על צורתם.

– בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מערבבים את חומרי המרינדה לרוטב.

– מוציאים את תפוחי האדמה המבושלים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למסננת. מכניסים למים הרותחים את תרמילי הסויה וחולטים (ללא מכסה) 3-4 דקות (זהירות מבישול יתר!)

– מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, ובעודם חמים מערבבים אותם עם הרוטב. מוציאים את פולי הסויה מהתרמילים (הפולים קופצים החוצה בלחיצה קלה) ונפטרים מהקליפות. מוסיפים את הפולים הקלופים אל תפוחי האדמה ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח, פלפל או שמן זית, לפי הצורך. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. יאמי!

כרובית קלויה בתנור, שלב א’ בסלט הטעים צילום: Solet’shangout.com
סלט כרובית קלויה, זיתי קלמנטה, בצל ירוק וצלפים צילום: Soletshangout.com

הסלט השני הוא סלט הולנדי במקור. בהולנד מככבת הכרובית במספר צבעים ססגוניים של סגול, צהוב וירוק, ושם משלבים בסלט לפחות שני צבעי כרובית. בארץ אנו מכירים אותה רק בלבן, אבל שאר המרכיבים מוסיפים צבע. זה ממש לא סיפור, וזה טעים. אתם יכולים להוריד/להחליף/לשדרג רכיבים שאתם לא אוהבים, או לעשות אותו בגרסה יותר דלה של עלי רוקט, כרובית צלוייה, זיתי קלמנטה ורוטב לימון. הוא עדיין יישאר מרענן. הצילומים הם של הגרסה הקלה מהבלוג המגניב So Let’s Hang Out

 

סלט כרובית הולנדי

המצרכים

כרובית גדולה, מפורקת לפרחים, נקייה, שטופה במים רותחים ומלח (להברחת תולעים נסתרות)
שמן זית
בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים דקים
אופציונלי – קרעי עגבניות מיובשות (רצוי לסנן מעט מהרוטב שמגיע איתן, או לשטוף אותן קצת במים)
2 כפות זיתי קלמנטה חצויים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך קטן ואלכסוני
חופן עלי נענע קצוצים (ההולנדים משתמשים בעלי כוסברה)
אופציונלי – 2 כפות צלפים (בהולנד אוהבים, אבל אם אתם לא, אתם לא חייבים)
קצת מיץ לימון
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

קולים את פרחי הכרובית בשמן בתנור כרבע שעה להזהבה. אחרי שהצטננו קצת, מערבבים עם שאר המרכיבים בקערה. וזהו.

גזר חתוך ג’וליאן סטייל, הוסיפו פקאן סיני, חופן חמוציות ורוטב. מעולה!

סלט גזר, פקאן סיני וחמוציות

מצרכים
8-10 גזרים מגורדים או חבילה של גזר מגורר מוכן
חופן עירית חתוכה לחתיכות קטנות
חופן פקאנים מסוכרים שבורים (אפשר גם פקאן לא מסוכר או פיסטוקים קלויים)
חופן חמוציות (אופציונלי, אפשר גם בלי)
לרוטב 
חצי כוס שמן
שליש כוס חומץ
שתי כפות סוכר חום
פלפל שחור גורס
שתי שיני שום כתושות
כף חרדל דיג’ון (אופציונלי למי שאוהב, בהחלט משדרג)

אופן הכנה

מערבבים את הגזר המגורד עם העירית בקערה
שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומענעים היטב
מתבלים את הגזר ברוטב ומפזרים את הפקאנים
טעים להפליא! אתם מוזמנים להציץ בעמוד הפייסבוק לרעיונות מדליקים לעיצוב שולחן עצמאות בסגנון קצת מקורי. שיהיה לכם עצמאות שמח!