השנה האיומה הזו כבר תיכף מגיעה לסיומה, ונראה שדברים עדיין מתעקשים להם ולא מסתדרים כשורה בשום מישור. אולי זה הכוכבים שנסוגים ומתנגשים, אולי זה האויר הטעון שלנו שגורם לניצוצות, מה שבטוח זה שצריך להוריד פרופיל ולהמתין עד חלוף. ועם זאת, החורף שמגיע-לא-מגיע, מכבד אותנו בכמה ימים גשומים פה ושם וזו הזדמנות להנות מהקוזינס שהם שמציעים, באוירה קצת חגיגית של חנוכריסמס. כי הרי לא באמת אפשר לחגוג שום דבר עד שהחטופים ישובו הביתה וגם החיילים האמיצים שלנו יפשטו את המדים. מציעה לכם הפעם מרק תירס בסגנון אסיאתי, טעים וקל להכנה, כדי קצת לשבור את שגרת המרקים המוכנים. מקווה שתאהבו.

המצרכים:

2 כפות שמן
מעט ג’ינג’ר, קלוף וחתוך קטן
2-3 שיני שום קלופות וחתוכות קטן
חצי כפית תבלין קארי
¾ שקית תירס קפוא (שקית של 800 גרם) או כשתי קופסאות תירס מתוק
1 כף סויה
שלוק רוטב צ’ילי מתוק
5 כוסות מים
1 כף קורנפלור (לא חובה)
1 קופסה (400 מ”ל) קרם קוקוס (אני השתמשתי רק ב 1/3 קופסה כי טעמה דומיננטי מאוד ופחות אהבתי, או קופסה קטנה)
1/3חבילה אטריות שעועית דקיקות
צרור עלי כוסברה לקישוט
שבבי צ’ילי גרוס

אופן ההכנה:

– בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר במשך 2 דקות.
– מוסיפים את תבלין הקארי ומטגנים 2-3 דקות.
– מוסיפים את גרגירי התירס, 4 כוסות מים ורוטב סויה. את כוס המים הנותרת מערבבים היטב עם הקורנפלור ומוסיפים למרק (זה נועד להסמיך את המרק, אני ויתרתי על הקורנפלור). מבשלים במשך 30 דקות.
– בינתיים משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים עד שהן רכות לגמרי, מערבבים עם מזלג שלא תדבקנה.
–טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר למרקם אחיד פחות או יותר, עם כמה גרגרים לא טחונים.
– מוסיפים קרם קוקוס וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים 1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק ומלח לפי הטעם ומערבבים.
– מוזגים לצלחת, מוסיפים את האטריות, ומגישים עם עלי כוסברה ומעט שבבי צ’ילי גרוס. בתיאבון!