מצטערת שקצת פיספסתי את כניסת השבת ולא הצלחתי לכתוב לכם את המתכון הזה קצת קודם כדי שתוכלו להכין. כמו שאתם כבר יודעים, אני לא חסידה של דגים, אבל לפי הרשומות, כל מי שנתקל במתכון הזה פשוט התענג על כל ביס ורצה עוד. יש משהו בדגים שמקבל את השבת יותר טוב משום מה. המתכון פשוט וקל להכנה. הגיע מאחותי שממש לא סובלת לבשל ובכל זאת משתלטת על הדגים האלה בלי בעיה ואף קוצרת מחמאות. ראו הוזהרתם, זה חריף.

דגים ברוטב פיקנטי, טעים להפליא ופשוט להכין

החומרים:

6-8 חתיכות פילה דג נסיכת הנילוס (באורך 10 ס”מ כל חתיכה)
3/4 כוס מיץ לימון (מבקבוק לימון משומר)
3 כוסות מים
כוס שמן קנולה
10 שיני שום קלופות וחצויות לשניים
חבילת עלי כוסברה טריים קצוצים דק
1-2 פלפל חריף שלם חתוך לרצועות/עיגולים
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית כורכום
כפית כמון
כף פפריקה אדומה בשמן (לא חריפה)
כפית וחצי מלח

אופן ההכנה:

בקערה שטוחה ורחבה מניחים את הדגים ועליהם יוצקים משרה מהלימון המשומר, המים ומעט מלח ומשרים למשך שעה בצד. המשרה אמור לכסות את הדגים לגמרי. לאחר שעה, מוציאים את הדגים ושוטפים במי ברז.

בסיר או מחבת רחבים (עדיין לא על האש), מסדרים את הסידור הבא:

שופכים מעט שמן, 5 ראשי שום חצויים, 1/2 חבילה כוסברה קצוצה, מניחים על הסידור את הדגים (עדיין בלי לשים על האש), על הדגים מפזרים את 5 ראשי השום השניים, 1/2 חבילה כוסברה נוספת, פלפל אחד חריף (או שניים, לפי מידת החריפות שאתם אוהבים). בנפרד בקערה מערבבים: 3/4 כוס שמן, כף פפריקה אדומה בשמן, את כפית הפלפל השחור, מלח, כורכות וכמון. מערבבים טוב את הכל ושופכים על סידור הדגים בסיר. את הקערה או הכוס עם התבלינים ממלאים במעט מים כדי לשטוף את מעט התערובת תבלינים שנותרה בה גם כן לסיר.

אופציה: ניתן להוסיף פרוסות תפוחי אדמה מתחת לדגים אם רוצים.

עכשיו שמים את הסיר על האש לרתיחה אחת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30-35 דקות. יוצא מעדן. טעים לטרוף עם חלה טרייה. בתאבון.