בוקר טוב אנשים יפים. מקווה שנהניתם בסוף השבוע למרות החום המכביד. אני אישית ניצלתי אותו בעיקר למנוחה והשלמת פערי תרבות מול ערימת ספרים, עיתונים, סרטים ועוגיות(!) קשה לכולם לשרוד את החום הזה, אבל הנה זה אוטוטו מתפוגג. אחת הסוגיות הכואבות של ימים אלה, הן מה לאכול בחום, ואני אילתרתי משהו השבוע מהכלום שהיה במזווה. אלה הדברים שיוצאים הכי טעימים בסופו של דבר. פסטה פשוטה ביותר, עם שמן זית, קישואים, אפונה ופטריות. קצת גבינה, קצת פלפל גרוס ואתם מסודרים. טעים סוף.
פסטה של סוף הקיץ (4 מנות)
חומרים
חבילה פסטה ברילה (500 גרם ספגטי, פוזילי או מה שיש בארון)
בצל גדול חתוך לרצועות
4 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
2-3 קישואים (אפשר משני צבעים, עם הקליפה) שטופים היטב וחתוכים לפרוסות דקות
1/2 כוס אפונה (סנפרוסט)
פטריות טריות נקיות וחתוכות לפרוסות
גבינת ריקוטה
שמן זית
מלח ופלפל גרוס גס
2 קוביות עשבי תיבול של קנור (או לחלופין חופן עלי בזיליקום טריים)
אופן ההכנה
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה אל-דנטה.
למחבת חם יוצקים שמן זית בנדיבות (4-5 כפות), וכשחם מטגנים היטב את הבצל ואחרי דקה מוסיפים את השום. מערבבים. מוסיפים את הקישואים, קוביות התיבול וממשיכים לערבב. אחרי דקה או שתיים, כשהקישואים מזהיבים מוסיפים את הפטריות, ואחרי דקה את האפונה. ממשיכים לערבב. כשהפסטה מוכנה, שופכים את המים ומוסיפים אותה לתוך הסיר/המחבת ומערבבים יחד עוד כדקה על האש ומכבים.
מעבירים לצלחות, מפוררים גבינת ריקוטה מעל, מלח ופלפל גרוס גס ויש לכם אחלה מעדן. בתיאבון!
6 comments on מטעם ליום חם: פסטה זוקיני, אפונה וריקוטה
חדוה
פסטה עם זוקיני זה אחד הדברים שצועקים קיץ (במובן החיובי של המילה; בניגוד, נניח, לחמסין), אהבתי את הרעיון להוסיף אפונה!
דנה
שלום,
המנה נראית נהדר ובהחלט מתכוונת להכין. רק השאלה שלי- גבינת הריקוטה היא למריחה או גוש של ריקוטה ומה הכמות של הגבינה?
תודה מראש, דנה 🙂
Ronnie (author)
היי דנה,
המנה טעימה מאוד, ואפילו עוד יותר יום אחרי (למרות שפסטה טעימה טרייה).
גבינת ריקוטה מגיעה גם בגוש קטן, ופשוט מפוררים ביד חופן לפי העדפת כמות כמו בפרמזן. יאמי.
רוני
איילת
יאם יאם יאם! חבל שאני לא מבשלת…אפשר לעשות טייק אווי? 🙂
איילת
יאם יאם יאם! נראה מעולה! חבל שאני לא מבשלת…אפשר להזמין בטייק אווי? 🙂
סופיה
מקצה שיפורים
הכנתי ויצא נהדר
מאחר ולא היה לי אפונה בבית השתמשתי בגרעיני אדממה .
כמו כן אני קונה בעדן מרקט פסטה 3 צבעים שעשויה מקמח סלק בזיליקום וכורכום מה שהוסיף עוד טעם
וכמובן המון תודה על המתכונים.