הדפס

בוקר טוב אנשים יפים. מקווה שנהניתם בסוף השבוע למרות החום המכביד. אני אישית ניצלתי אותו בעיקר למנוחה והשלמת פערי תרבות מול ערימת ספרים, עיתונים, סרטים ועוגיות(!) קשה לכולם לשרוד את החום הזה, אבל הנה זה אוטוטו מתפוגג. אחת הסוגיות הכואבות של ימים אלה, הן מה לאכול בחום, ואני אילתרתי משהו השבוע מהכלום שהיה במזווה. אלה הדברים שיוצאים הכי טעימים בסופו של דבר. פסטה פשוטה ביותר, עם שמן זית, קישואים, אפונה ופטריות. קצת גבינה, קצת פלפל גרוס ואתם מסודרים. טעים סוף.

פסטה קייצית וקלה להכנה: קישואים, פטריות, אפונה וריקוטה

פסטה של סוף הקיץ (4 מנות)

חומרים

חבילה פסטה ברילה (500 גרם ספגטי, פוזילי או מה שיש בארון)
בצל גדול חתוך לרצועות
4 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
2-3 קישואים (אפשר משני צבעים, עם הקליפה) שטופים היטב וחתוכים לפרוסות דקות
1/2 כוס אפונה (סנפרוסט)
פטריות טריות נקיות וחתוכות לפרוסות
גבינת ריקוטה
שמן זית
מלח ופלפל גרוס גס
2 קוביות עשבי תיבול של קנור (או לחלופין חופן עלי בזיליקום טריים)

אופן ההכנה

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים את הפסטה אל-דנטה.

למחבת חם יוצקים שמן זית בנדיבות (4-5 כפות), וכשחם מטגנים היטב את הבצל ואחרי דקה מוסיפים את השום. מערבבים. מוסיפים את הקישואים, קוביות התיבול וממשיכים לערבב. אחרי דקה או שתיים, כשהקישואים מזהיבים מוסיפים את הפטריות, ואחרי דקה את האפונה. ממשיכים לערבב. כשהפסטה מוכנה, שופכים את המים ומוסיפים אותה לתוך הסיר/המחבת ומערבבים יחד עוד כדקה על האש ומכבים.

מעבירים לצלחות, מפוררים גבינת ריקוטה מעל, מלח ופלפל גרוס גס ויש לכם אחלה מעדן. בתיאבון!