אם אני מכירה אתכם כבר מספיק טוב, זו בטח השעה שאתם בדיוק חושבים מה להכין לאכול, שיהיה קליל, טעים ומיוחד לשבת בבוקר. אז יש לי בדיוק את “הדבר” בשבילכם. אכלתי אותו כבר מספר פעמים באחד מבתי הקפה פה באזור ופשוט התאהבתי במנה הזו. היא כל כך פשוטה (מסתבר, אחרי שחקרתי בכל העולם איך מכינים). אני לא אעמיס במילים, כי כדאי שכבר תרוצו להכין. זהו מן טאפאס טוניסאי שעשוי מבצק פילו, גבינה בולגרית או פטה עיזים, ביצה עין ותרד. מה יכול לצאת רע?
מצרכים:
עלי פילו מופשרים
ביצה
עלי תרד מאודים במים ומסוננים
מעט גבינה בולגרית או פטה עיזים מפוררת
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מאוד פשוט להכין. פרשו את עלה הפילו המופשר , אם אתם רוצים עגול ויפה, חתכו אותו עם חותך הפיצה שלכם בסיס קערה גדולה הפוכה, ואז יצא לכם עיגול גדול (בערך לפי קוטר המחבת). אם אתם רוצים שני עלים, מרחו קצת שמן או חמאה מומסת ביניהם. פרשו את דף הפילו על צלחת עמוקה. פתחו עליו ביצה אחת, הוסיפו קצת תרד מאודה שחלטתם לפני וסחטתם היטב, ופזרו מעט בולגרית או פטה מפוררת מעל. המליחו או פלפלו. קפלו את העלה לשניים והעבירו למחבת עם שמן חם. טגנו משני הצדדים בזהירות דקה או שתיים והגישו עם סלט קצוץ דק מתובל בשמן זית ולימון.
כשתחתכו את הביס הראשון, ביצת העין תתפרץ החוצה במלוא הדרה ותתפצפץ לכם על הלשון מחובקת בפילו המטוגן ובגבינה המומסת. פשוט ת-ע-נ-ו-ג! אם אין לכם תרד בבית, תוכלו למלא בעלי רוקט או בבצל ירוק. דווחו תוצאות. בתאבון!
2 comments on ארוחת בוקר לשבת: בריק תרד
נגה
רוני,
התוודעתי לבלוג שלך רק לפני כמה ימים וכבר שלחתי אותו לחברותי המיוחדות וכולן נהנות עד מאוד. אני נפעמת ומתלהבת מהטעם המשובח שלך, מהאסתטיקה העיצובית והלשונית שלך ומהתכנים הנעימים והמבטיחים. תענוג צרוף.
לגבי המתכון של הבריק – אפשר פשוט לקנות עלי סיגר מוכנים – קפואים – קל יותר לעבוד איתם ועיגולי הבצק כבר מוכנים . אכן, הבצק מקבל טעם משובח ומתפצפץ בטיגון.
תודה על כל היופי ועל הנכונות שלך להתחלק בו.
יערית
כתוניסאית….נגה צודקת, קונים עלי סיגר זה הרבה יותר נוח. ולגבי המילויים- אני אוהבת את התפו”א עם הפטרוזיליה, יש מגוון גדול. אגב- גבינה זה לא ממש תוניסאי במקור (הם לא חסידים של מוצרי חלב, אני לשמחתי כבר התקלקתי).
והבלוג שלך -כהרגלו- מקסים!
יערית