הדפס

אם אני מכירה אתכם כבר מספיק טוב, זו בטח השעה שאתם בדיוק חושבים מה להכין לאכול, שיהיה קליל, טעים ומיוחד לשבת בבוקר. אז יש לי בדיוק את “הדבר” בשבילכם. אכלתי אותו כבר מספר פעמים באחד מבתי הקפה פה באזור ופשוט התאהבתי במנה הזו. היא כל כך פשוטה (מסתבר, אחרי שחקרתי בכל העולם איך מכינים). אני לא אעמיס במילים, כי כדאי שכבר תרוצו להכין. זהו מן טאפאס טוניסאי שעשוי מבצק פילו, גבינה בולגרית או פטה עיזים, ביצה עין ותרד. מה יכול לצאת רע?

בריק תרד, ביצה עין וגבינת עיזים. יאמי. צילום מאתר: jewishexponet.com

מצרכים:

עלי פילו מופשרים
ביצה
עלי תרד מאודים במים ומסוננים
מעט גבינה בולגרית או פטה עיזים מפוררת
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מאוד פשוט להכין. פרשו את עלה הפילו המופשר , אם אתם רוצים עגול ויפה, חתכו אותו עם חותך הפיצה שלכם בסיס קערה גדולה הפוכה, ואז יצא לכם עיגול גדול (בערך לפי קוטר המחבת). אם אתם רוצים שני עלים, מרחו קצת שמן או חמאה מומסת ביניהם. פרשו את דף הפילו על צלחת עמוקה. פתחו עליו ביצה אחת, הוסיפו קצת תרד מאודה שחלטתם לפני וסחטתם היטב, ופזרו מעט בולגרית או פטה מפוררת מעל. המליחו או פלפלו. קפלו את העלה לשניים והעבירו למחבת עם שמן חם. טגנו משני הצדדים בזהירות דקה או שתיים והגישו עם סלט קצוץ דק מתובל בשמן זית ולימון.

כשתחתכו את הביס הראשון, ביצת העין תתפרץ החוצה במלוא הדרה ותתפצפץ לכם על הלשון מחובקת בפילו המטוגן ובגבינה המומסת. פשוט ת-ע-נ-ו-ג! אם אין לכם תרד בבית, תוכלו למלא בעלי רוקט או בבצל ירוק. דווחו תוצאות. בתאבון!