הדפס

בזמן האחרון אני לא מוצאת זמן לנשום מרוב מטלות, שלא לדבר על לבשל. לימים מהסוג הזה יש לי מתכון מיוחד שמכפר על חוסר המזון של הימים שלפני. מקור המתכון הוא באתר פסטו (למרות שמשום מה הוא כבר לא שם), אבל עם הזמן עשיתי בו שינויים נוספים שיקצרו את זמן ההכנה. הוא טעים, אקזוטי, משביע והכי חשוב, לא לוקח יותר מ- 10-15 דקות הכנה. הכנתי אתמול בערב והתענגנו על כל ביס. מה אתם מבשלים בערב שישי?

נתחי עוף בקארי, פטריות ועגבניות על מצע אורז בסמטי

חומרים ל- 4 מנות

6 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
5 עגבניות קלופות וקצוצות (אני משתמשת בחצי קופסת שימורי עגבניות חתוכות לקוביות במקום)
1 סלסלת פטריות טריות (אפשר גם קופסת פטריות חתוכות משימורים, שטופות)
2 כפות אבקת קארי
1/2 כפית אבקת צ’ילי (למי שאוהב חריף, אפשר לקצוץ פלפלון צ’ילי)
2 כפות רוטב סויה
1/2 פחית חלב קוקוס (אני משתמשת במעט שמנת לבישול במקום)

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה, מטגנים את הבצל ולאחר מספר דקות מוסיפים את השום. אחרי הזהבה של הבצל, מוסיפים את אבקת הקארי והצ’ילי וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב, עד שהתבלינים נטמעים היטב בבצל.

מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים 1-2 דקות, מוסיפים את הפטריות, הסויה והעגבניות. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ- 10 דקות.

בשלב זה אני ממליצה להכין במקביל סיר אורז בסמטי, כדי שהתבשילים יהיו מוכנים באותו הזמן.

אחרי 10 דקות מכבים את האש ומוסיפים לעוף את חלב הקוקוס או השמנת, תוך כדי ערבוב. הקפידו לכבות את האש לפני ההוספה כי חלב הקוקוס או השמנת נוטים להתפרק ברתיחה.

מגישים על מצע האורז הלבן. תענוג זריז.