בדיוק בימים כאלה (למשל שני, כשנגמרו השאריות של שבת וטרם הספיקותם לעשות שוב קניות), זה היום לגרד את מה שנשאר במקרר לארוחת צהריים/ערב קלילה. בעקבות הבקשות שקיבלתי על התמונה באינסטה לפני כמה שבועות, הבטחתי לכמה מכם להעלות את המתכון המצחיק הזה, אם אפשר בכלל לקרוא לו מתכון. זה היה פחות מחמש דקות הכנה, מכל מה שנשאר לי במקרר או כל מה שמצאתי בגינה. כנראה שהדברים הכי טעימים יוצאים כשאתה מת מרעב ואין כלום בבית.
הפסטה שהייתה לי במזווה הייתה במקרה פטוצ’יני, אבל כל פסטה הולכת טוב. הנה הרשימה של כל השאר:
מצרכים
שמן זית (איכותי!)
1 בצל חתוך לרצועות
1 כרישה חתוכה לחתיכות דקות ומאורכות (החלק הלבן והירוק בהיר)
2-3 שיני שום
חבילת פטריות (מקופסא או טריות, מה שיש) נקיות וחתוכות גס
חופן עלי רוקט
חופן עלי בזיליקום
מעט מלח אטלנטי (תחזיקו בבית – הוא עושה את כל ההבדל!)
פלפל גרוס גס
גבינת פרמז’ן
חבילת פסטה, רצוי מאורכת
*ניתן להחליף בירוקים אחרים כמו קישוא, ברוקולי, אפונה או אספרגוס, אם אתם לא מוצאים משהו מהמצרכים במקרר.
אופן ההכנה
את הפסטה מבשלים עם מים וכפית מלח. במקביל, במחבת ברזל חמה מטגנים בכמות נדיבה של שמן זית (בערך 3 כפות), בצל כדקה, מוסיפים את שיני השום לדקה נוספת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים עוד דקה או שתיים עד לריכוך, מוסיפים פטריות, מלח ופלפל ואת העלים ומערבבים כדקה שתיים נוספות.
לאחר שהפסטה מוכנה, מרכיבים את המנה, מזליפים עוד קצת שמן זית ופרמז’ן מגוררת, אפשר ורצוי גם קצת פטרוזיליה. בון אפטיטו! הולך טוב עם כוס יין לבן קר.
ועכשיו, רציתי להמליץ לכם גם על 2 סרטים מקסימים שהולכים טוב עם המנה הזו. ראיתי אותם בקולנוע לאחרונה, אחד מהם ארגנטינאי והוא נקרא “סיפורים פרועים“. סרט מבריק ושנון, עשוי היטב ומלא בהומור שחור. לוקח מצבים לכאורה טריוויאלים לחלוטין בחיים של כל אחד מאיתנו, והופך אותם לקיצוניים עד כדי זוועה, אבל מראה לנו כמה אנחנו ממש חיים עם הקצה ויכולים להגיע לשם בעצמנו בכל רגע נתון. מפחיד, מצחיק, עצוב. מהמם! סרט שנשאר איתך וגורם לך לחשוב.
הסרט השני צרפתי, והוא נקרא “משפחת בלייה“. מראות הכפר הצרפתי, הסיפור מעורר המחשבה, הקשר המדהים בין הדמויות במשפחה, המוסיקה, וכמובן הבגדים והסטיילינג. סרט נוגע ללב. לכו לראות.
מצפה בקוצר רוח ליום שישי לראות אתכם במכירה בפרח גן. נשיקות!