אז נכון שבסרטים אנו תמיד רואים את שולחנות המשתה עמוסות צלחות,כוסות וסכו”ם בסידור מסובך והשחקן הראשי אף פעם לא יודע מה אוכלים עם איזה סכום?
לא צריכים להרחיק לכת למאה השמונה עשרה באחוזות אנגליה כדי לסדר שולחן נכון. קצת הגיון בסיסי והכל מסתדר. את תרשים הסידור המלא כפי שנהוג לפי סידור חוקי השולחן תוכלו לראות בתרשים מטה. על המגש האישי (בזהב) מסדרים את הצלחות למנה עיקרית ועליהן צלחת למנה ראשונה / מרק. אם הארוחה מוגשת בצורה מרכזית לשולחן סדרו את הצלחות מראש והניחו עליהן את המפית. אם אתם מגישים בצלחות ישירות לאורח, שימו את המגש האישי כמו בתמונה.
לקלילים שבינכם, התרשים מטה לסידור קל ופשוט בתוספת כוס יין יש להוסיף משמאל לכוס המים וכפית או מזלג קטן לקינוח מעל הצלחת בצורה אופקית.
מומלץ להשקיע בסט כלים (או שניים לאירוח 12 איש) המורכב מצלחות מנה ראשונה, עיקרית ומרק. בחרו בצבעים ועיצובים קלאסיים כמו שמנת או לבן ותוכלו להינות ממנו שנים רבות ולהתאימו למגוון רחב של כלי הגשה שתוכלו לגוון עם הזמן. לסט כלי האוכל רצוי להתאים מספר זהה של כוסות יין אחידות, כוסות מים וסכו”ם. אל תערבבו מיליון סוגי סכו”ם וכוסת מכל מה שיש בבית. שולחן אוכל המסודר בצורה מוקפדת וחגיגית יראה לאורחים שמחכה להם גם ארוחה מוקפדת ויש למה לצפות.
תחזקו ושימרו על הכלים ואל תגישו בכלי שבור או סדוק אף פעם. מעבר לאמונות הטפלות, לאף אחד לא נעים להרגיש סוג ב’. הקפידו להבריק סכום וכוסות אחרי שטיפתם במדיח אחרת יישארו עליהם סימני המים.
השאירו את האורחים כל פעם מופתעים מחדש עם גיוון סידור השולחן והשתמשו בעזרים כמו מפות מעניינות, מפיות בד מיוחדות, פרחים, כרטיסי שם ועוד. ניתן לרכוש כיום מפיות דמוי בד המשדרגות את השולחן.
לא מומלץ לשים אגרטל פרחים או פמוטים גבוהים במרכז השולחן. השתדלו להשאיר את החלל פתוח לאנשים לראות אחד את השני ולשוחח בקלות. מפיות בד או נייר ניתן למקם מתחת לסכו”ם, מעל הצלחת העליונה או בתוך אחת הכוסות. קישרו אותן בסרטים והיו יצירתיים בכל הקשור למקום הישיבה.
רצוי למקם את פינת האוכל במקום מואר. כל מקום בשולחן אמור לתפוס כחצי מטר לאדם בכדי לאכול בנוחות. תליית מראה גדולה מעל השולחן תיתן אשלייה של חלל גדול יותר.
כלי אוכל להגשה מרכזית מומלצים מאוד בסידור שולחן ומאפשרים למארח לשבת עם האורחים בזמן הארוחה. אל תשכחו לצרף כפות הגשה לכל אחד מהתבשילים לנוחות ההגשה.
גם קנקני שתייה וכדים עדיפים על פני בקבוקי הפלסטיק או קרטוני השתייה הנמכרים בסופר לשולחן אסתטי. אם אין לכם, תוכלו לשמור בקבוקי שתייה חריפה מיוחדים לאחר שהסרתם מהם את התווית ולהשתש בהם להגשת מים.
אם אתם מארחים באופן קבוע ונהנים מכך, עם הזמן ריכשו לכם סטים נוספים להגשת קפה, קינוח גלידה או ליפתן וכוסות לשתייה חריפה לסוגיה.
למידע נוסף על סוגי הכוסות והגשת משקות חריפים ניתן לקבל באתר http://bar.net4u.co.il/2009/09/bar-glasses/
One comment on סידור שולחן נכון – אחת ולתמיד
Pingback: אביב הגיע פסח בא! טיפים לשולחן הורס « Home in Style – הבלוג לעיצוב הבית