אם טרם הספקתם להרגע ממנייאת “החזרה לבית הספר”, הנה עוד אחת של “לפני החגים” כבר כאן. כפי הנראה, הטרנדים האקולוגיים ההולכים ומשתלטים עלינו (לטובה) מחזירים אותנו אל הקרקע (תרתי משמע), למצוא שם פתרונות עיצוביים גם לשולחן החג. מגמת ה Back-to-Basics הסוחפת אותנו לשימוש בחומרים טבעיים כמו כותנה, פשתן, עץ, שיש וברזל, מאפשרת לנו השנה להשתמש בממצאים מהחצר או מהגינה הקרובה, ולקשט איתם את שולחן החג. אבל שלא טטעו לרגע, כלי ההגשה והטקסטיל לעומת זאת, הולכים לעלות לכם לא מעט. אם אתם בעניין, תתחילו לחסוך. הנה כמה רעיונות הורסים לעיצוב שולחן חג טבעי שכזה.

הוא עירום כמעט לגמרי, חיוור, כאילו לא מתיימר, אבל קצת פלצני ומתחכם. כזה הוא שולחן החג השנה. פעם, בימים הפרימיטיביים ההם, גילפו את הכלים ביד, גידלו את הפשתן בשדות והשתמשו פשוטו כמשמעו במה שיש. זו היתה מנת חלקם של העניים, האיכרים ומעמד הפועלים. תנסו היום לקנות כזה פריט מבלי להתמוטט מהמחיר. I dare you. ובכל זאת, הרעיון הבסיסי הוא להשתמש בחומרים טבעיים וגוונים ניטרלים. בין אם מפת כותנה או פשתן חלקה, יריעת קנבס כפלייסמאט, צלוחיות צדף, צלחות וכלי הגשה בטונים בהירים וחלקים, קערות וכפות עץ, מפיות בד בהירות ושילוב של צמחיה או ענפים בגוון אחד לקישוט עדין ביותר של השולחן. גם כוסות השתיה מזכוכית בגוונים בהירים, נטולי קישוטים.

photography: guy bailey, styling: lucy weight for homelife
photography: guy bailey, styling: lucy weight for homelife
photography: guy bailey, styling: lucy weight for homelife

photo: www.localmilkblog.com
photo: www.localmilkblog.com
photo: www.gardenista.com

photo: http://remainsimple.us/
photo: Crate & Barrel

למזלכם, החנויות עמוסות בפריטים מהסוג הזה מאחר ומגמה זו סוחפת אחריה את כל העולם, ואם תתעקשו, תוכלו אולי להשיג מציאות במחירים שפויים בחנויות רשת למיניהן, אבל לרוב תמצאו כלים אלה בחנויות מעצבים או מותגים.

photo: www.attia.co.au

 

כדי להשיג מראה כזה, השתמשו בגוון אחד או שניים בלבד, אל תעמיסו פריטים על השולחן, והשתמשו בצלחות לבנות. מה שנקרא keep it simple. בהצלחה!

תמונת שער: photography: guy bailey, styling: lucy weight for homelife