נכון שטיגון זו לא הדרך העדיפה לצרוך מזון, אבל בואו נהיה אמיתיים, זו הדרך הכי טעימה לאכול קציצות! ולאחרונה, כשאני אני מנסה להפחית מצריכת הבשר האדום, חזה הודו הפך להיות תחליף ראוי ואף טעים כל כך. מתכון שמצאתי ברשת וניסיתי, נוסף לתפריט הקבוע שלי. הוא ממש פשוט להכנה, והקציצות יכולות ללכת טוב בפיתה עם טחינה וסלט (טוב נו, בלי פיתה) או עם אורז, פתיתים או תפוחי אדמה (טוב נו, בלי פחמימות) אז רק עם ירקות. אצלנו הן נחטפות תוך רבע שעה. אני יודעת שאפשר גם לאפות אותן, אבל מבחינתי – יש גבול לכמה פשרות אני מסוגלת לעשות, אז פשוט לא ניסיתי. הן עסיסיות וממש טעימות! כנסו.

קציצות הודו מטוגנות (כ-15 קציצות)

מצרכים

500 גרם חזה הודו טחון
1 בצל קטן מגורד דק
1 גזר בינוני מגורד דק
1 ביצה
שליש כוס פירורי לחם (אם הביצה שלכם גדולה, הוסיפו עוד קצת פירורים כדי לאזן את התערובת)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
מעט שמן קנולה לטיגון

תבלינים: חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

מוסיפים את כל החומרים לקערה, מערבבים היטב (אני מריחה את התערובת על מנת לבדוק את התיבול. אם חסר משהו, תקנו את התיבול) ויוצרים קציצות.

במחבת עם שמן לא עמוק מטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים ומספיגים על נייר סופג.

אם תרצו לאפות: הוסיפו מעט שמן לתערובת הקציצות, וסדרו אותן על מגש עם נייר אפיה משומן. אפו בתנור שחומם ל 180 מעלות כ- 25 דק’ ואז הפכו צד עד להזהבה. בתיאבון! למטעמים נוספים בצ’יק כנסו לכאן.