מידי ערב עולה הסוגיה המעצבנת של מה לבשל במסגרת זמן של כ- 30 דקות לפני שכל בני הבית מאבדים את ההכרה מרעב. ומאז ומתמיד אני מברכת את העם האיטלקי שהמציא את הפסטה הבלתי ניתנת לפספוס, ומתמידה עם מתכונים מימי הרווקות. את צינורות הקנלוני הטעימים ניתן למלא בכל מה שיש לכם בבית. מקבץ ירקות עם גבינה, מלית בשרית טעימה, אם נמאס לכם מגירסת הספגטי בולונז ואפילו שאריות של עוף מוקפץ למיניו. אבל המילוי המנצח הוא ריקוטה עם תרד. את הרוטב תוכלו לגוון בין העגבניות הסטנדרטי שהילדים אוהבים, לבין רוטב שמנת, או אפילו לפזר קצת אגוזים קלויים ושמן זית. אבל רק אם אתם לא סופרים קלוריות.
כל שאתם צריכים לארגן בשביל המנה זה 30 דקות דקות מזמנכם ואת המצרכים הבאים:
חבילת קנלוני
שקית תרד טרי 400 גרם (לא אוהבת קפוא, יש לו טעם מעפן)
250 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה)
קרטונית שמנת מתוקה (אפשר רק 10%)
2 כפות קמח
מלח
פלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 שיני שום קטושות
1/2 כפית חרדל
אופן ההכנה
– בסיר קטן עם מעט מים, מאדים את התרד השטוף תוך כדי ערבוב, עד שהוא מצטמק לגמרי. סוחטים אותו ומעבירים לקערה.
– מוסיפים לקערה את גבינת הריקוטה, השום,המלח, פלפל, ואגוז המוסקט ומערבבים. מעבירים לשק זילוף. אפשר גם בשקית עמידה.
– בסיר אחר, על אש קטנה, מרתיחים את השמנת המתוקה עם מעט מהקמח (בזהירות ולאט לאט עם הקמח, אנו רוצים להסמיך את הרוטב לבשמל). מוסיפים מעט מלח ופלפל לטעם וקמצוץ חרדל לטוויסט ברוטב. לחלופין, זה הזמן להכין את רוטב העגבניות.
– בתבנית משומנת יוצקים מעט מהרוטב. ממלאים את צינורות הקנלוני במלית משק הזילוף ומסדרים אותם צמוד. יוצקים את שאר הרוטב מעל וגוררים מעט פרמזן.
– אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה ועד להזהבה של הגבינה מעל. בתיאבון!
אופציות נוספות: רוטב עגבניות במקום רוטב שמנת. מטגנים בצל ושום ומוסיפים רסק מכ-3 עגבניות מגוררות עם מעט רסק עגבניות מוכן לסמיכות (בערך כף). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וכמה עלי בזיליקום. ניתן להוסיף זרזיף שמנת מתוקה להסמכת הרוטב.
אופציה נוספת למלית: ניתן להחליף את גבינת הריקוטה בגבינה כחולה מסוג גורגונזולה, ולשלב אגוזי מלך קלויים ושמן זית במקום רוטב.
טיפ: תמיד תמיד צקו רוטב בתבנית לפני שאתם מסדרים בה את הקנלוני, כדי שלא ידבקו לתחתית ולא ישרפו.
3 comments on יוצאים משגרת הפסטה: קנלוני ריקוטה ותרד
טלי
מעולה. איזה כיף של פוסט וכמובן יפהפה…:)
נתת לי רעיונות נהדרים.
תודה
אילנה
האם אפשר להשתמש באותם רכיבים ולפסטה רגילה, לא למילוי קנלוני? שאלה נוספת אם מכינים על בסיס עגבניות, את הריקוטה מוסיפים לרוטב על אותו עקרון של המתכון הראשון?
Ronnie (author)
היי אילנה,
המתכון מתייחס בעיקר למילוי. לדעתי הוא יהיה סמיך ועשיר מידי כרוטב. כמו כן גם השימוש בגבינת ריקוטה.
את יכולה להוסיף קצת מהגבינה על רוטב עגבניות אם את משתמשת בפסטה רגילה במקום קנלוני, אבל לא בכל הכמות הרשומה מעלה.
רוני