עשבי תיבול טריים כבר הפכו חלק משגרת היומיום שלי במטבח, ואם פעם הייתי משתמשת בתיבוליות מוכנות למיניהן, לאחרונה אימצתי גישה טרייה יותר לחיים ואני קוטפת אותם ישר מהגינה שלי. עשבי התיבול והתבלינים מוסיפים המון טעם לאוכל, אבל מעבר לכך, הם פשוט כל כך יפים! כל עלה וצורתו היחודית, גווני הירוק משגעים והארומה….תענוג.  לבקשת חלק מהקוראות לקבל את מתכון העוגיות שתמונתן פורסמה כאן בפוסט הקודם, אני מביאה את המתכון המלוח (יש גם גרסה מתוקה בהמשך הפוסט). תוכלו להכין לכם לסוף השבוע ולהתפנק עליהם עם כוס תה או יין וסרט טוב.  צילומים ומתכון מקורי באדיבות Sue מהבלוג The view from great island
שגם היא התנדבה לשתף עימנו בימי קורונה מתכון מהמטבח שלה. תודה סו!

בעיניי העלים האלה – זו תמצית האלוהות

עוגיות פרמזן ועשבי תיבול (כ-18 יחידות)

  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן
  • כוס (100 גרם) חמאה לא מלוחה חתוכה לקוביות קטנות בטמפרטורת החדר
  • כוס (100 גרם) גבינת פרמזן מגוררת (ניתן להשתמש גם בגבינות איטלקיות קשות אחרות כמו גרנה פדנה, קשקבל, אסיאגו, רומנו)
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס גס (אופציונלי)
  • 2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק (ניתן לגוון גם בעשבים נוספים כמו טימין, מרווה,בזיליקום, פטרוזיליה וכו’)  + עלים שלמים נקיים ויפים לשימוש כקישוט על הבצק.

אופן ההכנה

לקערה של מיקסר מוסיפים את הקמח, גבינה, עשבי תיבול קצוצים, מלח, פלפל ואת החמאה החתוכה ומערבבי כ 30 פולסים עד ליצירת בצק אחיד מהפירורים שהתקבלו.זה לא אמור לקחת יותר מחצי דקה. אם התערובת לא מתגבשת, הוסיפו בעדינות כפית או שתיים של מים או שמנת מתוקה ונסו שוב.
על גבי נייר אפייה או משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך מקומח עד לעובי של ס”מ. מתקבל דיסק חלק (ללא גושים מקומחים), מכסים אותו בנייר אפיה נוסף ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.

מחממים תנור ל 175 מעלות, ובינתיים מוציאים את הבצק ומסדרים עליו מגוון עלים במרחקים של כחמישה ס”מ. מניחים שוב את נייר האפייה העליון ומרדדים בעדינות עם המערוך מעל על מנת להטמיע את עלי הקישוט בבצק בצורה יפה.

מסירים את הנייר העליון ועם קורצן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים אשר עלי הקישוט במרכזן. חוזרים על הפעולה עם הבצק שנותר עד לניצול מירבי. מסדרים בתבנית אפיה משומנת עם נייר מתחת כ- 10 דקות או עד להזהבה בשוליים. מוציאים ומצננים על גבי רשת עד שהעוגיות (קרקרים) קרות לגמרי.

הערות:

ניתן לשמור אותם כמה ימים או להקפיא את הבצק.
אם לא בא לכם להתעסק עם הקישוט, דרך קצרה יותר היא לגלגל את הבצק לצינור, לפרוס עיגולים כמו שחותכים לחם ולאפות  (יותר קצר, אבל כל היופי זה קישוטי העלים)
עכשיו נשאר לכם רק למצוא להם קופסה מהממת 😉

איזה קרקר חתיך!
הולכים מצוין עם יין טוב או כוס תה   מתכון וצילומי עוגיות מלוחות באדיבות אתר The view from great island

הגירסה המתוקה עם פרחים אכילים

אם בא לכם גירסה מתוקה עם פרחים אכילים במקום עשבי תיבול החליפו את המרכיבים לעוגיות חמאה מתוקות ואת עשבי התיבול לפרחים באותה שיטת הכנה. (והנה עוד מקור לרשימת פרחים אכילים)

המצרכים ל-45 עוגיות מתוקות קטנות:

  • 175 גרם חמאה רכה
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ביצה + חלמון
  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח
  • מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

בקערה מעבדים חמאה, סוכר,סוכר וניל וגרידת לימון לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים.
מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. מכסים ומכניסים למקרר לשעה. אחר כך מוציאים וממשיכים כמו עם העוגיות המלוחות ועשבי התיבול. (מרדדים לסדקית בעובי ס”מ, מוסיפים הפרחים ומרדדים שוב עם נייר אפיה מעל, וקורצים עיגולים של 4 ס”מ).
מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם (העוגיות מתרחבות מעט באפייה אך שומרות על צורתן). אופים בחום של 175 מעלות, 8-10 דקות, רק עד שהעוגיות לא מבריקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות (אפשר לאפות עד להזהבת השוליים אם אוהבים עוגיות מעט קשות יותר). מניחים לקירור מוחלט. שומרים בכלי אטום.

עוגיות חמאה עם פרחים אכילים

צילומי עוגיות מתוקות מתוך אתר www.naturalsweetrecipes.com