שלום יקרים קפואים שלי! מקווה שהפוסט על הקמין עשה לכם קצת חם בלב. רציתי להודיע לכם הודעה חגיגית! השבוע יש לי יומולדת ואתם יודעים מה זה אומר, נכון? מעבר לחגיגות שלי, אפנק אתכם השבוע בדברים טובים כדי שיהיה גם לכם שמח בלב. בשבילי יומולדת זה לגמרי סיבה למסיבה. לא חשוב בכלל הגיל, המצב בבנק, מזג האויר או מי עיצבן אותי היום. יומולדת נחגג אצלי למשך שבוע שלם (המתחיל היום), ואם אפשר אז אפילו כל החודש. לשם כך נתכנסו כאן היום לשיתוף פעולה הולנדי בין יבשתי. ביקור שלי במעדניה ההולנדית “ביאטריס” הוליד שובר 10% הנחה עבורכם, קוראי הבלוג על כל מוצרי החנות למעט יינות, עד ה 31.12.2011.
אז מה יש שם? כל הגודיס ההולנדים שאני משלימה כשפרנקי לא עושה קניות בהולנד ומביא מהסופר. הכי נחשב זה המיונז, שוקו בלגי כמובן (!), גבינות הולנדיות, סטרופוואפלים, אבקות לפנקייקס, ליקרצים וסוכריות הולנדיות, מיני קונפיטורות וריבות, נקניקים, לחמים מעולים, קפאין לסוגיו ומה בעצם לא! מעבר לכך, החלה ביאטריס להביא לנו יינות מושקעים ביותר אותם אתם אולי רגילים לשתות במסעדות בלבד, כדוגמת פלאם, אמרונה, פטי קסטל, ג’ורדן הילס ועוד, במחירים לגמרי שווים (30-50% פחות ממחירי המסעדות).
המעדניה מעוצבת בטוב טעם הולנדי וכוללת אוסף קופסאות פח וינטייג’ שלגמרי מתחרה כבר בשלי, אבל אל תפתחו ציפיות, הם לא מוכרים אותן (עדיין, אבל אני עובדת על זה…). ביאטריס עושה גם משלוחים לכל הארץ באמצעות דואר ישראל, אז גם אם אתם גרים רחוק, צלצלו והזמינו לכם בטלפון. אתם מוזמנים לדפדף בתמונות המגרות ולתת קפיצה לרחוב רש”י 19 תל-אביב (פינת קינג ג’ורג’), הדפיסו את השובר ותגידו שאני שלחתי אתכם, תתקבלו בברכה עם חיוך והנחה.
ומה עוד הכנתי לכם מהולנד? תבשיל הולנדי מובהק במיוחד לימי הקור העזים. המאכל הוא לא אחר מאשר הגירסה ההולנדית לפירה תפו”א, אבל הוא בא עם טוויסט ועם נקניקית חזיר מעושן שמנה ושומנית, ואמור לחמם לכם את הגוף בקור המקפיא של הולנד. מחית תפוחי האדמה הזו נקראת בהולנדית stamppot ומכינים אותה צ’יק צ’אק. אתם מוזמנים לנסות אותה עם סטייק, נקניקיה מקומית או כל צלי בשר עם רוטב טעים.
חומרים
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ושטופים
1 גבעול סלרי גדול ושטוף ומקולף מהעור החיצוני הקשה
1 כוס עלי סלרי שטופים וקצוצים
3 כפות חמאה
1 כף חרדל
מלח
אופן ההכנה
לסיר עם מי מלח מכניסים את תפוחי האדמה וגבעול הסלרי החתוכים לחתיכות שוות, לבישול מהיר. מבשלים כ- 20 דקות עד לריכוך. הכי פשוט שבעולם, מועכים למחית ומוסיפים בזריזות את החמאה, החרדל והמלח והעלים הקצוצים ומערבבים. מגישים עם מנת בשר ורוטב מעל. יאמי!
המשיכו לעקוב השבוע אחרי הפוסטים לעוד הפתעות יום הולדת! שבוע טוב ורטוב.
5 comments on מהולנד באהבה: מעדניה הולנדית ומתכון ל Stamppot
לימור
מזל טוב רוני ומזל טוב לי ולשאר חוגגי השבוע….נראה מקסים…אני יודעת על קיומה של המעדניה אבל עדיין לא ביקרתי שם…
האם יש אצלה את מטבעות השוקולד עם הסוכריות שנמכרות על משקל??? הם אמם תרמו לאיזה שני קילו לפחות אבל היו טעימים להחריד…
ואם לא אז תגידי לפרנקי להביא…
ליאת צימרינג
רוני את פשוט עושה חשק לעיצוב,לאוכל ובעיקר מעוררת תשוקות- מקסים!!!!!!!!!!!!
טובה סטוצקי
רוני
מזל טוב.הרבה בריאות ואושר ותמשיכי להלהיב אותנו בבלוגים שלך
נגה
מזל טוב, רוני !!!!! מאחלת לך עוד הרבה שנים של יופי חמימות ושיתוף !!!!!
אוסף קופסאות הפח משגע……………. והכל ככ חמים ומזמין………………..
Ronnie (author)
תודה רבה לכולכם על האיחולים והפירגונים! לימורי, מלאן מזל טוב גם לך!! אוהבת אתכם!
רוני