סוף סוף כל החגים מאחורינו. נותרנו עם עודף פסטה בבית ועודף כולסטרול בגוף. מה לעזאזל אפשר עוד לבשל? ולמי יש עוד כוח לעמוד במטבח שוב אחרי המרתון האחרון? גם אני, בדיוק כמוכם לא יכולה יותר, אבל החלטתי שלזניה עם בשר ורוטב עגבניות מפנק יכולה דוקא לבוא טוב לצהריים או לערב, בתוספת סלט ירוק טרי על יד. זה ממש 15 דקות ולא יותר. מבטיחה.
מרכיבים
עלי לזניה ללא בישול קודם (אני מעדיפה ברילה, וכל חבילה שלהם מספיקה לפחות לשלשה סיבובים)
למלית הבשר
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
500-750 גרם בשר בקר טחון (בקשו מהקצב בלי הרבה שומן)
1 צנצנת רוטב בולונז (עדיף ברילה – ניסיתי את כולם, זה הכי טעים)
מעט פלפל שחור גרוס גס
לרוטב בשמל
50 גרם חמאה או מרגרינה (אני מסתפקת ב-30 גרם וכוס וחצי מים)
3 כפות קמח
21/2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
– מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים שוב יחד תוך כדי ערבוב עד שהבשר כבר לא אדום אלא עשוי היטב. מוסיפים את רוטב הבולונז ועוד טיפונת מים לקבלת רוטב עסיסי. מוסיפים קצת פלפל שחור גס, מערבבים ומכסים ל- 10 דקות בישול.
– בינתיים מדליקים תנור ל- 180 מעלות חום, ומכינים תבנית מלבנית משומנת עם קצת חמאה או שמן.
– תוך כדי, בסיר קטן על האש ממיסים את החמאה לבשמל, מוסיפים את הקמח, ואחרי כמה שניות כשנוצרת רביכה, מוסיפים את המים בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה או שתיים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק מגושים. מכבים את האש של הסיר עם הבשמל ושל המחבת הגדול עם הבשר.
– בתבנית, מסדרים את הלזניה. יוצקים מעט שכבה של מלית הבשר עם קצת רוטב (אל תתפרעו כדי שיישאר לכם מספיק לשאר השכבות). על זה מניחים עלי לזניה שיכסו את הכל.
– שכבה שנייה – על עלי הלזניה יוצקים מלית בשר, עליה מזליפים קלות בשמל (זהו רוטב כבד, שוב, אל תתפרעו), מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה.
– שכבה שלישית – שוב יוצקים את כל הבשר שנותר, עליו זילופי בשמל, ומעל מפזרים גבינה בנדיבות. עדיף פרמזן, אפשר גם קשקבל או צהובה אם זה מה שיש לכם בבית.
זהו – 15 דקות הסתיימו! כסו ברדיד אלומניום והכניסו לתנור לאפייה ל 40-45 דקות, בחום של 180 מעלות. 10 דקות לפני תום האפיה, הסירו את נייר הכסף ותנו ללזניה הזהבה קלה בתנור. מוצלח ברמות וטעים שאין דברים כאלה! בתיאבון.
12 comments on לזניה בשרית טעימה ב-15 דקות
בת חן
בדיוק התלבטתי מה להכין לילדים היום! תודה! סגרת לי תפינה…ואין כמו לזניה ביתית. תמיד יוצא יותר טעים מזו שבמסעדה
Ronnie (author)
היי בת חן,
שמחה מאוד שאת עוקבת 🙂
עדכני איך יצא! אני כבר זללתי 2 מנות…
רוני
הילה דנגור
יצאה מדהימה נוזלת רכה ואדירה בטעמה.
תודה
נאור
למה לא כשר אבל??!!
אבישי
מי שרוצה כשר- שיכין בלי גבינה
טלי
מה עושים עם הבשמל?
Ronnie (author)
טלי,
יוצקים את רוטב הבשמל מעל לרוטב העגבניות עם הבשר בין שכבה לשכבה.
רוני
גיל
שתיים וחצי כוסות מים לבשל יוצא נורא דליל
ערן
כמה דברים שצריך לחדד במתכון כי לפחות לי זה לא היה ברור:
1. שכבה ראשונה של הלזניה יש לשים דפים (זה לא ברור) בתחתית הכלי
2. את רוטב הבשמל יש לבשל לכמה דקות עד שיסמיך
3. יש לשים רוטב בשמל בכל שכבה (זה גם לא ברור)
Ronnie (author)
סורי, אעדכן.
רוני
יהודית
הלזניה הכי מוצלחת שהכנתי …השתמשתי בעגבניות מגורדות +רסק קטן +עגבניה טריה אחת +כוס מים כדי שיהיו יותר נוזלים אבל הבשמל עושה את הטעם חבל על הזמן ….תודה
צביה
כדאי לצייין בהתחלה שהמתכון לא כשר, לא כולם אוכלים זאת,
אנסה ללא הגבינה