הדפס

אהלן, אני יודעת שערב שישי ואתם כבר ערוכים עם ארוחת שבת בין אם בבית, בנופש או בחוץ, אבל הייתי חייבת לשלוח לכם איזה טלגרם בזק על המתכון השמיימי והכה פשוט הזה לפני שאשכח או אשאב למשימות השבוע. הוא יצא לי ממש במקרה כשלא היה כלום בבית והשתמשתי במה שהיה במקרר, וכבש בסערה את כל הנקרה בדרכו. מאחר וכל מה שבישלתי חוסל במיידי, לא הספקתי לצלם את התבשיל עצמו, אבל מבטיחה לעדכן כאן תמונה מגרה בסיבוב הבא.

אני מניחה שאין לכם במקרה בבית דלעת ערמונים אז כדאי שתצטיידו. אני קונה את הירק המופלא הזה כל פעם שאני רק נתקלת בו כי הוא לא תמיד מצוי ולד(ל)עתי הוא אחד ממאכלי האלים. היא מרהיבה בצורתה העגלגלה, ירוקה, לעיתים עם כתמים כתומים. מתקתקה ומזכירה ערמונים קלויים ובעלת מרקם נימוח שצועק סתיו. דלעת ערמונים מהווה מקור עשיר לסיבים תזונתיים ואשלגן, כמו גם לוויטמינים ‏B, ‏C, ומגנזיום, ואני באמת לא יכולה לחשוב על סיבה אחת שלא לאהוב אותה. ממש מרגשת. הנה המתכון.

 

המצרכים: (ל-4 מנות)

כ-9 חזות עוף שטוחים ונקיים (כאלה שפורשים לשניצל) חתוכים לקוביות כמו למוקפץ
1 בצל פרוש לרצועות
2 תפו”א גדולים שטופים ונקיים פרושים לקוביות לא גדולות ולא קטנות. כאלה בגודל ביס
2 דלעות ערמונים חתוכות לרבעים או שמיניות
2 קוביות תיבולית של קנור בטעם צלי
שמן זית
מלח אטלנטי

 

אופן ההכנה:

מחממים את תנור האפיה לתוכנית קליה/צליה בחום של 180-190 מעלות על מגש שטוח מסדרים את קוביות תפוחי האדמה ודלעות הערמונים, מזרזפים עליהם שמן זית ומלח אלטנטי גס(הרבה יותר טעים ממלח רגיל, תאמינו, לא תחזרו אחר כך לרגיל). כשהתנור מוכן, מכניסים לקלייה כ 20-25 דקות עד שהכל מתחיל להשחים/להתרכך. מוציאים את המגש מהתנור ומצננים קצת בצד.

בעוד המגש מצטנן לו,  במחבת, מטגנים את הבצל בקצת שמן קנולה, מקפיצים בו את קוביות העוף, וכשהן “נסגרות” מוסיפים את קוביות התיבול וכחצי כוס מים. מערבבים. אחרי דקה או שתיים של עירבוב מוסיפים את קוביות תפו”א מהמגש ואת החלק הרך של דלעת הערמונים לתוך המחבת. (עם כפית או סכין). מערבבים הכל יחד ומוסיפים קצת מים כך שהרוטב ישאר סמיך אבל לא מידי. מכסים את המחבת ומבשלים עוד כ-10 דק עד רבע שעה. מכבים את האש.

מגישים עם סלט ירוק טעים, עם או בלי לחם לניגוב הרוטב. דלעת הערמונים נימוחה ומתקתקה ויש לי הרגשה שגם הילדודס שלכם ילקקו את הצלחת. אחרי שתנסו, תכתבו איך יצא.
זהו, חזרו לתוכניות השבת שלכם, ותייקו את המתכון לאמצע השבוע. שבת טובה. XOXO.