הדפס

אחד החגים הקלילים והיותר אהובים עליי כבר ממש כאן. זה בגלל הצמחים שאני אוהבת, בגלל השקדים והבננות שאני לא יכולה בלי, והשנה נוספו לי עוד כמה פריטים שמשדרגים לי את החג, והם קשורים לחגיגות סוף השנה שלי באנגליה. אחד מהם הוא סלט מ-ט-מ-ט-ם שאכלנו באחת המסעדות בשוק פורטובלו. רשמתי את המתכון על מפית, והוא כל כך מתאים לטו בשבט שלא יכולתי לא לכתוב לכם עליו. השני הוא ספר חדש של ג’יימי אוליבר, אהובי,  שרכשתי בטיול ובקרוב אמליץ לכם על מתכונים מככבים ממנו, והשלישי הוא קרש חיתוך מדהים שנרכש במסעדה של ג’יימי, ויחדש את שולחן החג שלי. אז קדימה לסלט.

סלט טעים לטו בשבט. זו תמונה זמנית. את הסלט שלי בצלחות השוות החדשות אצלם לכם מחר באור יום

הוא יכול להיות מנה ראשונה נהדרת, לוקח שנייה וחצי להכין אותו והוא מפליא בטעמו. אני רושמת כאן כמות למנה, תעשו את החשבון לפי הכמות הנדרשת לכם.

המצרכים למנה אחת

2-3 תמרים רכים ומתוקים (ניסיתי עם מג’הול)
חופן אגוזי מלך
חופן עלי רוקט
עלי אנדיב
אגס חתוך לרצועות קטנות
גבינה כחולה (רצוי מסוג Stilton, אבל אפשר גם רוקפור)

רוטב: וינגרט, חרדל-דבש  או הדרים הולכים טוב

אופן ההכנה:

פשוט לסדר בצלחת קרעי עלי אנדיב ורוקט, רצועות אגסים, קרעי תמר ללא חרצן, אגוזים ולפורר גבינה כחולה מעל. לזרזף את הרוטב שבחרתם ולהתענג.

החדש של ג’יימי, לאכול טעים בפחות
קרש חיתוך חדש ושווה של ג’יימי, עם פירות יבשים ויין רופינו האהוב עליי

בספר של ג’יימי שנקרא Save with Jamie, יש עצות מדויקות וקליליות על איך לקנות נכון (למטבח), לבשל בחוכמה ולזרוק פחות. מה כדאי להחזיק במקרר ובמזווה באופן קבוע, איך לבשל זריז ארוחות מעולות, ומה לעשות עם שאריות של אוכל שחבל לזרוק. כתוב ברור, מצולם נפלא ונראה טעים כל כך. אני אישית מכורה למטעמים שלו ונוהגת אף להקליט את תוכניות הבישול שלו באופן קבוע. הן מדגימות ארוחות שלמות שלוקחות 30 דקות בישול ולא יותר והסטיילינג פשוט הורס. ממליצה בחום.

חזרתי מהמשתלה עם שלל,הכולל רקפות, פעמוני גשם, כרכום ועוד כל מיני יפים. איזה כיף שחורף!

מעבר לזה, נותרו מקומות אחרונים לסדנת הקרושה שלנו שתחל ביום חמישי, ומי שעדיין מעוניינת להצטרף, מוזמנת ליצור קשר במייל או בטלפון. השמיכה משגעת וממש חבל לפספס.

אתם מוזמנים לבלוג החופשות לקרוא על החופשה האחרונה באנגליה עם המלצות על חנויות, מסעדות ומקומות לבקר. שיהיה לכם חג שמח!