תמיד כשאני בסופר, חושבת מה לקנות שיהיה בבית אם יבואו אורחים, אני מוצאת את עצמי קונה את אותם דברים. אותן עוגיות, אותם מנצ’יס או נישנושים של בייגל ובייגל ואותה עוגה בקונדטוריה. הפעם החלטתי שנמאס לי מהכיבוד הסטנדרטי והכל כך ישראלי. מצד שני, רוצה דברים פשוטים שאפשר להגיש בשלוף. בלי להכין, לאפות או לבשל. כאלה שיפתיעו את האורחים כי לא ציפו דוקא לזה. ועדיין הכל מרחק נגיעה בסופר או במכולת. אשמח לשמוע מה אתם מגישים לאורחים שלכם עם הקפה או הבירה.
1. אדממה. פולי סויה שמכינים ב-5 דקות במים רותחים. למצוא במדף הסנפרוסט בסופר.
2. אמפנדס של מעדנות. כיסוני בשר דרום אמריקאים. למרוח ביצה ולשים בתנור ל- 15 דקות. טעים ובצ’יק.
3. אשכול ענבים, ירוקים או אדומים, עם בולגרית או קשקבל. אפשר גם קרקרים.
4. מאפינס מושקעים של בננה אגוזים או פירות יער (ארקפה) עם אייס קפה ביתי.
5. נאצ’וס או דוריטוס עם מטבל אבוקדו, רוטב סלסה ושמנת חמוצה. לא צריך להתאמץ עם הגואקמולי. גם את זה יש בסופר במקרר הסלטים.
6. קרוסטיני (פרוסות בגט קלויות בתנור) של טונה, סלט ביצים מוכן או פרוסות סלמון וגבינת שמנת עם קצת עירית קצוצה מעל.
7. קערית מוזלי עם יוגורט, דבש ופירות שנשארו לכם בבית.
8. מקלות פרמזן (12 דקות בתנור, ראו מתכון מטה)
9. חצאי פיתות קלויות עם חמאת שום בתנור.
10. צ’יפס אמריקאי אפוי בתנור. (מהשקיות המוכנות במקרר הסנפרוסט בסופר). יוצא טעים מאוד אחרי 20 דקות עם מלח גס בתנור. לא צריך שמן.
ובכלל, אני חושבת שכדאי לאמץ גינוני יין, בירה ופונץ’ פירות באירוח ולצאת מקיבעון הקפה עם עוגה ופיצוחים. יותר מעניין לקבל נישנוש שאנו לא רגילים לראות על השולחן. מה דעתכם?
מקלות פרמזן
חומרים ל-12 מקלות:
300 גרם בצק עלים
1 ביצה טרופה
3 כפות פתיתי פרמזן
אופן ההכנה
1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
2.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. חותכים לרצועות בעובי 11/2 ס”מ ומגלגלים משני הקצוות, כך שמכל רצועה תתקבל צורת בורג, כשצד הפרמזן כלפי חוץ.
3.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהמקלות זהובים.
מתכון של “השף הלבן”
6 comments on ומה אתם מגישים לאורחים? 10 הצעות לכיבוד במרחק נגיעה
אמירית
בוקר טוב
אני שמחה לראות שבאופן לא מודע כבר אימצתי חלק מהרעיונות שלך לאירוח, ואני יותר משמחה לאמץ את השאר ולרענן את הרשימה שלי…
אם יש לך מתכון טוב לפונץ חם אשמח לקבל
שבת שלום
הדר
בוקר טוב,
את מקלות הבצק ניתן לעשות בדיוק באותה הדרך, רק במקום פרמזן לפזר שומשום או קצח.
הם תוספת מצוינת למרק חורפי סמיך , בעיקר עכשיו לקראת החורף .
להניח שני מקלות מעל קערית מרק לצד מפית תואמת ולהגיש.
הקרוסטיני הם אהבה גדולה של בן זוגי היקר, ומאז שלימדתי אותו את הטריק הקטן בהכנתם הוא שמח תמיד לבגט טוב שנקרא בדרכו ומגיע אל המטבח.
ואחרון, בראוניז מקמח כוסמין לרגישים לגלוטן, או סתם בשביל הבריאות והטעם.
לזכור רק להשתמש באבקת קקאו אמתית וטובה.
אני ממש אוהבת את הבלוג הזה.
תודה
הדר
מרודי נוגה
הייי
לבלוג שלך הגעתי במקרה תוך כדי שיטוט באינטרנט
רציתי לומר לך שאני מאוד מאוד נהינת לקרוא ובו והיתרשמתי מאוד מהרעיונות שלך
אז תמשיכי כך
נוגה
מיטל
אני אתחיל בזה שבמקרה הגעתי דרך שיטוטים אחר הום בסטייליינג , מאוד הופתעתי לגלות שיש פה דברים חדשים ורעיונות שבהחלט שווה לאמץ .
עדילי
בלוג מדהים ברעיונות ומרענן בתמונות עם טעם שלא מכאן אבל נגיש ומשובב !
הרצל שמעוני
תמונות מהממות נראה ממש טעים כל הכבוד