הדפס

איזה כיף שהאביב כבר כאן, והפריחות הנהדרות מסביב מסמנות לנו שלא משנה בכלל מה על סדר יומנו, הטבע את שלו עושה ואף פעם לא מאכזב, והארץ, הארץ היא זבת חלב ודבש, לא משנה באיזה צד של הבחירות אתם. היום רציתי לפנק אתכם במנה טעימה וקלה להכנה, כדי שיהיה לכם משהו לפנטז עליו לארוחת הצהריים או הערב. אני בדרך כלל לא אוכלת דגים, אבל תפריט התזונה מאלץ אותי לכלול אותם ברשימה, וזו מנה שממש אהבתי  על שלל גרסותיה. הנה המתכון.

פגשתי בה לראשונה במסעדה איטלקית בגירסה קצת שונה והיא היתה לי כל כך טעימה שחזרתי לאכול אותה שוב ושוב. מי היה מאמין. דגים? אני? היא הוגשה עם אספרגוס ועגבניות שרי וגם רביולי עם גבינה. ואז נתקלתי בה שוב עם קרעי ארטישוק ופשוט לא הפסקתי לאכול. אז תפסתי אומץ וניסיתי לבד בבית. היא ממש מרשימה וחגיגית, ועם כוס יין לבן היא מושלמת. אתם מוזמנים לחקור את כל הגירסאות ותחליטו לבד איזה אתם הכי אוהבים.

פפרדלה סלמון וארטישוק (4 מנות)

500 גרם פסטה פפרדלה או פטוצ’יני – המתכון הזה הולך הכי טוב עם פסטה שטוחה ורחבה
3 מנות פילה דג סלמון חתוכות לקוביות (שימו לב שיהיה יבש ובטמפרטורת החדר)
מעט שמן זית לטיגון הדג
תבלין עשבי תיבול (אני משתמשת בקוביות של קנור או בעלי טימין/מרווה מהגינה)
2 שיני שום פרוסות דק
מיכל שמנת לבישול 10%
רבע כוס יין לבן
צנצנת ארטישוק מתובל בשמן (במדף של צנצנות הכבושים או המדף האיטלקי בסופר)
מעט מלח
פלפל שחור גס

תוספות:

עלי רוקט
גבינת פרמז’ן
אופן ההכנה

  1. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח גס מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה.
  2. במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת ברזל, מטגנים את שיני השום מעט מוסיפים את קובית עשבי התיבול או העלים. כאשר כל הארומה משתחררת מטגנים את קוביות הדג לפי מידת העשיה שאתם אוהבים. מוציאים אותו ומניחים בצד.
  3. במחבת אחר מרתיחים את השמנת עם קרעי הארטישוק (ללא השמן שלהם), מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים לדקה ומכניסים פנימה את עלי הפסטה המוכנים ואת קוביות הדג ומקפיצים יחד עוד דקה או שתיים.
  4. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם עלי רוקט שהולכים ממש טוב עם המנה. אפשר לחמצמץ מעט עם תוספת לימון לפי איך שאתם אוהבים.
  5. המנה הולכת מצויין עם סלט עגבניות שרי רענן. הכבדות של השמנת יחד עם הרעננות של העגבניות מדגישים את טעמם של הארטישוק והדג להפליא.

גירסאות והערות

  1. אם אתם רוצים להכין את הארטישוק בעצמכם, ניתן להשתמש ב 10 לבבות ארטישוק קפואים או טריים. את הקפואים חולטים במים רותחים חמש דקות ומוציאים. את הטריים מרתיחים כרבע שעה במים עם מלח ומעט מיץ לימון. חותכים אותה לרבעים ומקפיצים בשמן זית עם מלח ופלפל לטעם.
    מ ל א עבודה. עזבו, קחו את המוכן. הוא כבר בא עם טעם לימוני משגע והוא רך, קטיפתי וטעים. אני קניתי של חברת PONTI האיטלקית מהצרכניה המקומית.
  2. ניתן לטגן את הדג ב100 גרם חמאה במקום בשמן זית, עם 2-3 עלי מרווה ופרוסות דקות של שום. אם משתמשים בחמאה, מוותרים על השמנת. החמאה תהפוך לרוטב שלכם.
  3. ניתן להשתמש באספרגוס ירוק במקום ארטישוק. נותנים לו רתיחה קלה במים עם מלח ואחר כך מקפיצים אותו בחמאה או שמן זית ולימון ומוסיפים את הפסטה והדג. ניתן גם להקפיץ עגבניות שרי יחד עם האספרגוס בגרסה הזאת. להוסיף את הפסטה ולפורר את הדג המטוגן מעל.   ואל תשכחו להגיש בצלחת וינטג’ כחול-לבן מהממת 😉    ~ב ת א ב ו ן~