הדפס

אני יודעת שזה ממש ברגע האחרון (כהרגלי לאחרונה…), אבל תקשיבו לי טוב, אתם לא מבינים מה אתם מפסידים, אם אתם לא רצים עכשיו לנסות את המתכון לקינוח ה-ה-ו-ר-ס הזה. אתם יודעים הרי שטורקיה הוא ה-מקום לדגום מאכלים מבוססי חלב, חמאה ושמנת, אז את המתכון הזה, השמור במרתפי משפחות הטורקים, חילצתי לכם מגברת אחת יקרה ביותר, שקרובה לליבי ממש כמו אמא וקוראים לה דולי גליקו. לא צריך דברים מיוחדים, הכל ממה שיש לכם בבית, ומהערך הקלורי פשוט תתעלמו. בלאו הכי הלך עלינו בחג הזה. יאללה רוצו לעשות ודווחו מהשטח.

אז למתכון הזה קוראים פודינג חלב בעברית, או  tavuk göğsü (חזה של עוף, אבל בלי כל קשר) בטורקית. הוא דומה לאחיו הסוטלאץ (פודינג אורז), אבל הוא ממש לא. את המעדן הזה אכלו עוד בימי רומא העתיקה. הוא היה מוגש ברוב כבוד לסולטנים בארמון העותומני טופקאפי, והיום נחשב כקינוח הדגל של הטורקים. תכינו אותו צ’יק צ’אק, הכניסו לקירור לשעה או יותר, ויהיה לכם מוכן להערב או למחר.

מצרכים:

1 ליטר חלב
100 גרם חמאה
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
פירורי מקופלת/שוקולד או קינמון לקישוט מעל

אופן ההכנה:

בסיר יחסית גדול ממיסים את חבילת החמאה על אש קטנה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מטרפה ידנית עד ליצירת עיסה.

אט אט מוסיפים את כל ליטר החלב, תוך כדי בחישה מתמדת עם המטרפה הידנית, לבסוף מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לבחוש עד ליצירת רביכה חלקה ללא גושים, ולרתיחה עדינה של התערובת. אם הסתבכתם עם גושים (מה שלא אמור לקרות), תוכלו להעביר את התערובת דרך מסננת ולהמיס אותם.

לאחר הרתיחה העדינה, מורידים מהאש ומעבירים לקערה או למיקסר, להקצפה בת -5-10 דקות. (אפילו שזה חם).

לאחר -5-10 דקות הקצפה, הוסיפו את קרטונית השמנת מתוקה והקציפו ל- 5 דקות נוספות.

תתקבל תערובת יחסית דלילה, אך עם מרקם צמיגי. העבירו אותה לתבנית פיירקס, ולאחר שהצטננה מעט, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לפחות לשעה, רצוי יותר. המרקם אמור להיות נוקשה אך רוטט בהגשה.

לפני ההגשה תוכלו לפזר מעל אבקת קינמון או פיסטוקים מגוררים או שברי מקופלת (הגירסה המנצחת). הגישו את התבנית לשולחן עם כף הגשה וצלחות מעט עמוקות.

אם אתם פוחדים להסתבך, תוכלו לצפות בוידאו הכנה, טרם התחלתכם, אם כי סדר ההכנה מעט שונה בסרטון.

החיים כבר לא יהיו אותו הדבר אחרי ביס מזה. אז תשמרו את המתכון בסוד ותהנו לכם בחג!