הדפס

הם נולדו במאה ה-14 באיטליה והסתובבו בכל העולם. יש להם אחיות, בני דודים ושכנים, אבל הכל נשאר במשפחה. הם ביסקוטי או קנטוצ’י או איך שתרצו לקרוא להם, ואוכלים אותם עם יין פורט בסוף ארוחה, או טובלים בהפוך של בוקר. ביסקווטים אריסטוקרטיים כאלה. הם שזורים בפרוסות שקדים, יש להם טקסטורה קריספית והם כל כך טעימים. נהוג גם לארוז אותם בצנצנות או קופסאות למתנות יפות כאלה וכולם ישמחו. בואו תלמדו איך להכין את הקנטוצ’ים הכי איטלקיים במדינה.

ביסקוטי שקדים למהדרין

אז כמו שאמרנו, שמם Biscotti אשר בתרגום חופשי אומר “twice cooked”. הם יבשים כי אופים אותם פעמיים לייבוש כל הנוזלים. כך ניתן לאחסן אותם זמן רב. האיטלקים קוראים להם קנטוצ’י, ובטוסקנה מגישים אותם לרוב בסוף ארוחה על כוס יין. הם קשים למחצה, אך עם טבילה ביין או בקפה מתרככים ונימוחים בפה.

ביסקוטי חמוציות ופיסטוק בקופסאת פח חגיגית צילום: delish.com
כלי איטלקי אותנטי לאיחסון ביסקוטי 258$ לרכישה באתר emporioitaliano.com

חומרים לכ- 30 עוגיות (מתכון של בת’ אילון האגדית)

500 גרם קמח
4 ביצים
500 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
100 גרם שקדים לבנים מולבנים קצוצים גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות חום.

2. שופכים את הקמח על משטח עבודה ויוצרים בו גומה באמצע ויוצקים לתוכה את הביצים, אבקת הסוכר, הסודה לשתייה, וקורט המלח. לשים את כל החומרים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את השקדים וממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החומרים מתמזגים היטב.

4. מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית לגליל ארוך בעובי של 3 ס”מ. משמנים בחמאה 2 יריעות נייר אפיה ומקמחים. מניחים בהם את גלילי הבצק. לוחצים על הבצק ליצירת חצי-סהר.

5. אופים 15 דקות, ופורסים את הגלילים למעוינים בעובי 1.5 ס”מ. מחזירים את המעוינים לתבנית, ואופים 30-40 דקות נוספות, עד שהביסקוטי יבשים למדי. מצננים ומאחסנים בכלי אטום היטב.

6. במקום שקדים ניתן לשלב חצי כוס חמוציות מיובשות וחצי כוס פיסטוקים מקולפים שבורים.

ביסקוטי באריזת מתנה בצנצנת, צילום: delish.com

רעיונות אריזה למתנה: השתמשו בצנצנות יפות והצמידו סרט ותג יפים מעשה ידיכם. קופסת פח מעניינת מרופדת בנייר משי צבעוני היא גם אופציה יפה, וגם שקית ניילון צינורית שקופה קשורה בסרט. העיק שאתם הכנתם מכל הלב!