הדפס

בשבוע שעבר קיבלתי מחברים במושב בדרום ארגז מלא פלפלים אדומים. אחרי שמחה גדולה ורוב תודות הבנתי שאני הולכת לאכול רק פלפלים אדומים לשבועיים הקרובים, ואכן זה המצב. חילקתי לשכנים, הכנתי שקשוקות, מיליון סלטים עם פלפלים, פסטה עם פלפלים, ממולאים עם פלפלים. הפלפלים לא נגמרים. בסוף השבוע הכנתי קיש פלפלים וגבינות שיצא פשוט מעדן, ואני חייבת לחלוק אותו איתכם. (אם כי בקושי נשאר…). אז זה הולך ככה:

קיש פלפלים וגבינות

חומרים (מתכון מ”ספר הפשטידות שלי” המדהים של חנה שאולוב)

לבצק

50 גרם חמאה
3/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס שמנת להקצפה

למלית

4-5 פלפלים אדומים, שטופים, חתוכים לחצאים ולרצועות
150 גרם גבינה בולגרית
2 כפות גבינת קוטג’
2 ביצים
3/4 כוס שמנת לקצפת
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן עמוק לטיגון הפלפלים

אופן ההכנה

את התנור יש לחמם מראש לחום בינוני של 180-200 מעלות. הכינו גם תבנית עגולה, נמוכה מתפרקת בקוטר 24 או 26 ס”מ ושמנו אותה היטב כולל דפנות.

מערבבים את חומרי הבצק לגוש חלק. מרדדים את הבצק לעלה דק ומעבירים אותו בעזרת המערוך לתבנית המשומנת, ומכסים אותה בבצק כולל את הדפנות. אני דקרתי את הבצק מעט במזלג. לא יודעת למה, תמיד כתוב שצריך… הניחו כרגע את הבצק בתבנית בצד.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את רצועות הפלפל כ- 10 דקות עד למעט הזהבה. מוציאים למסננת ומצננים מעט בצד.

בקערה נפרדת בוחשים את הגבינות (מפוררים את הבולגרית ביד), מוסיפים את הביצים והשמנת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. על הבצק בתבנית מסדרים את הפלפלים, מעל שופכים את תערובת הגבינות ו”משקשקים” את התבנית בזהירות כדי שהתערובת תתפוס מפלס אחיד ותכסה את הפלפלים. אופים כ- 30 דקות עד להזהבה יפה של הקיש. מומלץ להגיש עם סלט ירוק. טעים בטירוף. תהנו!

ואם יש לכם עוד רעיונות לתבשילים עם פלפלים, כתבו לי. נשארו עוד מלא!