בשבוע שעבר קיבלתי מחברים במושב בדרום ארגז מלא פלפלים אדומים. אחרי שמחה גדולה ורוב תודות הבנתי שאני הולכת לאכול רק פלפלים אדומים לשבועיים הקרובים, ואכן זה המצב. חילקתי לשכנים, הכנתי שקשוקות, מיליון סלטים עם פלפלים, פסטה עם פלפלים, ממולאים עם פלפלים. הפלפלים לא נגמרים. בסוף השבוע הכנתי קיש פלפלים וגבינות שיצא פשוט מעדן, ואני חייבת לחלוק אותו איתכם. (אם כי בקושי נשאר…). אז זה הולך ככה:

חומרים (מתכון מ”ספר הפשטידות שלי” המדהים של חנה שאולוב)
לבצק
50 גרם חמאה
3/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס שמנת להקצפה
למלית
4-5 פלפלים אדומים, שטופים, חתוכים לחצאים ולרצועות
150 גרם גבינה בולגרית
2 כפות גבינת קוטג’
2 ביצים
3/4 כוס שמנת לקצפת
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן עמוק לטיגון הפלפלים
אופן ההכנה
את התנור יש לחמם מראש לחום בינוני של 180-200 מעלות. הכינו גם תבנית עגולה, נמוכה מתפרקת בקוטר 24 או 26 ס”מ ושמנו אותה היטב כולל דפנות.
מערבבים את חומרי הבצק לגוש חלק. מרדדים את הבצק לעלה דק ומעבירים אותו בעזרת המערוך לתבנית המשומנת, ומכסים אותה בבצק כולל את הדפנות. אני דקרתי את הבצק מעט במזלג. לא יודעת למה, תמיד כתוב שצריך… הניחו כרגע את הבצק בתבנית בצד.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את רצועות הפלפל כ- 10 דקות עד למעט הזהבה. מוציאים למסננת ומצננים מעט בצד.
בקערה נפרדת בוחשים את הגבינות (מפוררים את הבולגרית ביד), מוסיפים את הביצים והשמנת. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. על הבצק בתבנית מסדרים את הפלפלים, מעל שופכים את תערובת הגבינות ו”משקשקים” את התבנית בזהירות כדי שהתערובת תתפוס מפלס אחיד ותכסה את הפלפלים. אופים כ- 30 דקות עד להזהבה יפה של הקיש. מומלץ להגיש עם סלט ירוק. טעים בטירוף. תהנו!
ואם יש לכם עוד רעיונות לתבשילים עם פלפלים, כתבו לי. נשארו עוד מלא!
19 comments on קיש פלפלים וגבינות זריז וטעים
גלי
נשמע מעולה. אבל מה עושים עם שאר השמנת?
🙂
Ronnie (author)
היי גלי,
אם תשימי לב משתמשים ב 1/4 קרטונית שמנת לבצק וב- 3/4 למלית, כך שגומרים קרטונית אחת.
בהצלחה!
רוני
ענבל
חייבת לשתף שראיתי אותו והרחתי את ניחוחותיו.
אכן מריח ונראה מעולה!!!!
הדר
פלפלים זה דבר מצוין. אפשר לקלות אותם בתנור , לקלוף ולעשות סלט פלפלים מצוין , כמו כן אפשר לקלות בתנור ,להעביר במעבד מזון וליצור קרם פלפלים להגשה עם דג בגריל ועשבי תיבול. אפשר אמנון. אפשרות שלישית היא לפזר את קרם הפלפלים מעל חציל קלוי חם. מעל הפלפלים לפזר גבינת צאן שבורה גס. להגיש כמנה ראשונה עם סלט ירוק עשיר וצנימים. זה חם, זה קר וזה טעים בעיקר.
sheli
הגעתי דרך הפייסבוק של יד מרדכי איזה יופי של בלוג ממש תענוג!!! טוב שנחשפתי לבלוג אנסה את המאפה בקרוב. שלי
אורטל
נשמע ונראה טעים להפליא, מתכוונת לנסות.
דפנה
אוקי…זה בתנור, משהו אומר לי שזה לא יצא לי טוב…העיסה נוזלית מידי…נקווה לטוב.
נעמה
ניסיתי אתמול למסיבת יומולדת של אחי הגדול ואכן פשוט וקליל להכנה. יוצא מעולה, טעים מאוד. לא השאירו לי פירור. תודה, רוני.
אריאל
רק שתדעי, דוקרים את הבצק במזלג ומחוררים אותו בשביל שהבצק יתפח כראוי… שימי לב שאם את לא דוקרת אותו בד”כ הוא יהיה פחות עבה.
עכשיו אני הולכת לנסות את המתכון… נשמע מעולה
אפרת
זו הפעם השנייה שאני מכינה את הקיש וחצי שעה לא מספיקה כדי למצק את הבלילה. בפעם הקודמת פשוט הוספתי קמח אך הפעם קיוויתי שלא אצטרך. הפשטידה כבר 45 דקות בתנור ועדיין לא מוצקה. הבצק לעומת זאת כבר מזמן אפוי. מבאס
Ronnie (author)
היי אפרת, נראה לי שזה משהו אצלך בתנור כי לי יוצא מעולה כל פעם, וגם לשכנים שניסו וגם לחברות. תנסי על חום יותר נמוך קצת ל- 50 דקות.
רוני
יעל
האם אפשר את הפלפלים להכין בתנור? במקום לטגן במחבת ? אם כך כמה זמן ? אשמח אם תסבירי
Ronnie (author)
אפשר בהחלט לקלות את הפלפלים בתנור כ- 20 דקות עם מעט שמן זית, להפוך אחרי 10 דקות. חום 180 מעלות.
רותי
עכשיו בתנור. נראה מעולה ומריח מדהים!
תודה על המתכון!
רותי
חייבת לעדכן שיצא מדהים!!!
תודה רבה!!
שני
היי גלי עומת להתחיל את הכנת הקיש שנראה מעולה, רציתי לשאול אם בשמנת להקצפה הכוונה לשמנת לבישול או מתוקה של קצפת?
Ronnie (author)
גם וגם זה בסדר.
וזה רוני, לא גלי 🙂
אמא לשלושה אפרוחים
היי רוני, נראה מדהים! אין לי גבינה בולגרית…
האם גבינה צהובה רגילה תהיה תחליף טוב?
Ronnie (author)
נראה קצת פחות… משהו במרקם, אבל תנסי.
רוני