תמיד כשאני מגיעה הביתה רעבה במצב גסיסה, אני מתנחמת בעובדה שאם יש לי במזווה קופסת טונה וזיתים שחורים, תוך 7 דקות יש לי ארוחה מוכנה. אז אם אתם מאלה שלא איכפת להם להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה, טונה בשמן וזיתים שחורים ללא גרעין – לכו על זה. הטעם הפתיע גם את החבר האיטלקי הקפדן שלי שנפל עלינו איזה ערב לארוחה בלתי צפויה.
החומרים ל- 2 מנות:
חצי חבילה פסטה מסוג קצר (פרפרים, פוזילי או פנה)
בצל קטן חתוך לקוביות
קופסה טונה (רצוי בשמן לטעם יותר עסיסי, אבל אפשר גם במים, לשומרי משקל)
1/2 קופסה עגבניות מרוסקות
1 כפית שמן קנולה
2-3 כפות זיתים שחורים מגולענים או טבעות (ניתן להשתמש גם בצלפים במקום, למי שאוהב)
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כף מלח. עם הרתיחה מוסיפים את הפסטה ל- 7 דקות בישול עד רמת אל דנטה. במקביל, בסיר קטן אחר, מטגנים בכפית שמן קנולה את קוביות הבצל החתוך, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה קטנה. פותחים את קופסת הטונה ומקזים החוצה את הנוזלים, מוסיפים את הטונה לסיר הרוטב ועם מזלג מפוררים את חתיכות הדג. מוסיפים את הזיתים/צלפים, מלח (ממש קצת כי הזיתים/צלפים מלוחים) ופלפל ומערבבים עד לרתיחה נוספת. אם אין לכם בבית שימורי עגבניות מרוסקות, תוכלו להשתמש בכף רסק עגבניות ו-3/4 כוס מים במקום. מסננים את הפסטה המוכנה מהמים, מוזגים לצלחת ומעל את הרוטב ואוכלים בתיאבון. מנה משביעה ומזינה בצ’יק. אפשר להוסיף עגבניות שרי אם יש לכם במקרר ולקשט עם פטרוזיליה למעלה. ~בתאבון~ למתכון שווה של פסטה עם סלמון וארטישוק בקרו אותי כאן.
2 comments on ארוחה לעצלנים: פסטה ברוטב עגבניות, טונה וזיתים שחורים
מור
תודה, הכנתי לארוחת צהריים של שבת. הגבר חזר רעב-רעב והיה טעים משביע ומזין.
שרהלה
תודה רבה מתכון מעולה ומהיר!!