המושג מסיבת תה תמיד מקפיץ לדמיונינו את אנגליה המנומסת של שעה 17:00, עם ספלים וצלוחיות מדוגמים, מפיות וכריכונים בגודל ביס. מקורן של מסיבות התה הראשונות הוא באנגליה של תחילת המאה ה-17, עם בוא הגעתו של התה מסין הרחוקה לבריטניה והולנד על ידי ספנים הולנדים ופורטוגזים. התה שנחשב אז למצרך יקר הפך לפופולארי בקרב בתי האצולה. שתו אותו בארועים חברתיים ובבתים פרטיים והוא הפך לסמל סטטוס.

ארוחת תה אנגלית קלאסית
ארוחת תה אנגלית קלאסית

ארוחת התה היא למעשה ארוחה מסורתית בה מוגש תה חלש בקומקום יחד עם חלב וסוכר, מלווה בכריכים קטנים (כריכי מלפפון, ביצים, ממרח דג, שנקין וסלמון מעושן), סקונס המוגשים עם חמאה, שמנת עשירה וריבה, עוגת פירות ועוגת ספוג. ישנן גם ארוחות תה בהן מוגשים גם בשרים קרים.

בעבר הייתה ארוחת התה מנהג יומיומי, ואילו היום היא פינוק מיוחד בבתי מלון, בתי קפה ובתי תה. היא עדיין פופולרית גם באפריקה בבתי המעמד העליון במושבות ובבתי מלון יוקרתיים. באוסטרליה ובניו זילנד נחשבת ארוחת התה לארוחת הערב, ובמדינות אירופה המערבית היא מוכרת יותר כקפה עם עוגה של אחר הצהריים. בהונג קונג ארוחת התה דוקא נפוצה, והיא כוללת תה עם חלב או לימון, מלווה בפרנץ’ טוסט, נודלס או בשר עוף מטוגן והיא בעצם ארוחה קלה. בארה”ב המנהג לא ממש נשמר מאז מסיבת התה של בוסטון, אך הוא מתקיים מידי פעם סביב חג המולד ועונות תיירותיות וכולל את מיטב כלי החרסינה, כריכים דקים ועוגות קטנות.

חובה בכל מסיבת תה - כריכוני מלפפונים וכלי חרסינה מוקפדים
חובה בכל מסיבת תה - כריכוני מלפפונים וכלי חרסינה מוקפדים

לאחרונה, מסתמנת מגמת חזרה להשקעה בקפה/תה עם עוגה של אחר הצהריים גם בישראל. מגוון כלי חרסינה ופורצלן מקיפים אותנו בשווקים ומיני מיני-מאפים המוצעים בקונדטוריות יכולים להיות חגיגה שלמה בארוחת תה. גם בסרטו החדש של טים ברטון “אליס בארץ הפלאות” מהווה ארוחת התה אייטם מרכזי בסרט ותפזורת הפורצלנים כחול לבן יכולה להפיל גם את האדישים שבנו.

אמנם אצלנו בישראל רגילים ליוגורט או פרי בשעה 16:00 עם הקפה, אבל איך אפשר שלא לאמץ את המנהג הטעים הזה אחרי שצופים בסרט?