אין כמו צלחת של מרק חם ביום סגריר, ועושה רושם שזה מה שצפה לנו החל מהערב ובסוף השבוע הזה – סגריר וקר. אז רציתי לגנוב שתי דקות מזמנכם ולרשום לכם איך להכין בכמה דקות את המרק הפשוט והכה טעים הזה, שליווה אותנו בטיול לפורטוגל כמעט בכל מסעדה שביקרנו בה. בפורטוגל כמו בפורטוגל, הכל מתקשר לאדמה, והכי בסיסי שיש. כמעט ובלי תבלינים, ומבשלים עם מה שיש. מרק של שלשה מרכיבים: תפוחי אדמה, קצת גזר וכמה עלים של כרוב לבן. וזהו. כנסו.

המצרכים

3-4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים, שטופים וחתוכים לרבעים גדולים
2 גזרים קלופים ושוטופים, חתוכים לשלישים
5-6 עלי כרוב לבן שוטפים
קומץ מלח גס
קומץ פלפל גרוס גס
(אני מוסיפה גם מעט כורכום)
שמן זית לזילוף

אופן ההכנה

בסיר גבוה מרתיחים את תפוחי האדמה והגזרים במים המכסים את גובה הירקות ועוד קצת, בתוספת מלח, פלפל שחור ומעט כורכום. אחרי שהירקות רכים, מסירים לרגע מהאש ומרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול. צבעו אמור להיות צהוב עז ומשגע עם נטייה לכתמתם. קורעים את עלי הכרוב הלבן ביד לחתיכות לא קטנות, מכניסים למרק, וממשיכים בישול של עשר דקות נוספות עד שעלי הכרוב רכים. מכבים את האש ומגישים עם מעט שמן זית ולחם כפרי וזיתי קלמטה.