סוף השבוע ממש בפתח ואתם בטח כבר שוברים את הראש מה לבשל לשבת. אוכל מכסיקני הוא אחד הפייבוריטים שלי. הוא פשוט ביסודו וקל להכנה, ולדעתי מספיק חגיגי לארוחה משפחתית וצבעונית בשישי בערב או שבת בצהריים. לדעתי זו הגרסה הקלה לחמין. הכינו לכם תבשיל טעים בכמה דקות הכנה וכמה שעות בישול, הוסיפו קצת נאצ’וס/טאקוס, סלסה, גואקמולי ואתם מסודרים. אפילו הילדים ישמחו. הנה מתכון שווה.

את השעועית (האדומה או הלבנה, תלוי בגרסה שתבחרו) ניתן להשרות במים לילה לפני, או להשתמש בשעועית מוכנה מקופסאות שימורים או משקיות סנפרוסט, אבל זה לא הדבר האמיתי. לגבי הפלפלים החריפים, למי שרגיש לחריף אפשר לוותר, תבלין הצ’ילי והפפריקה כבר עושים את העבודה. ניתן להכין “גרסה לבנה” של המתכון עם שעועית לבנה וקוביות עוף למי שרוצה, רשמתי את החומרים ברשימה כאופציה.
חומרים
2 כוסות שעועית אדומה או לבנה מושרת במים למשך לילה, או 2 קופסאות שימורים של שעועית מוכנה ברוטב
500-750 גרם בשר בקר טחון או קוביות עוף חתוכות ונקיות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום קצוצות דק
250 גרם עגבניות משומרות וקלופות (אפשר מקופסאת שימורים)
2-4 פלפלים אדומים חריפים קצוצים דק (בזהירות רבה!)
מעט שמן זית
חופן כוסברה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט תבלין צ’ילי טחון או פפריקה חריפה
למי שאוהב, מעט כמון
אופן ההכנה
בסיר שניתן להכניס לתנור, עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל להזהבה, אחרי דקה מוסיפים את השום ואת הפלפלים החריפים ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הבשר הטחון (או קוביות העוף) ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה של הבשר מכל הצדדים. מוסיפים את כל התבלינים ואת השעועית האדומה אם זה בשר, או הלבנה אם זה תבשיל עוף, מוסיפים מים עד לכיסוי התכולה בסיר, ומבשלים כשעתיים על אש קטנה תוך כדי הוספה של מים חמים מידי פעם, על מנת לשמור על רטיבות התבשיל. אני ממליצה אחרי שעתיים להעביר לתנור לשעתיים-שלוש נוספות על חום נמוך של 110 מעלות, אבל אם אין לכם סבלנות אז תבשלו על האש כשלוש שעות עד לריכוך השעועית. רצוי במהלך הבישול לבדוק תיבול, להוסיף או לתקן, ולשמור שהרוטב יהיה סמיך ועסיסי. מגישים בצלחת ומקשטים בכוסברה קצוצה.
לתבשיל הזה אתם יכולים להוסיף קסדיה גבינה למנה ראשונה, מטבלי שמנת חמוצה, סלסה וגואקמולי או צלחת אורז לבן. למי שרוצה להשקיע – חפשו את המוצרים של חברת טרס פזוס המיבאת מוצרי מזון מכסיקנים מעולים. יש באתר שלהם מתכונים נוספים ורעיונות אירוח בסגנון. מומלץ! תוסיפו לחגיגה כמה בירות קורונה בשביל המצברוח והארוחה מושלמת.



אז שתהיה לכם שבת טובה וטעימה, תנוחו ותתחבקו הרבה, אולי תלכו לראות איזה סרט טוב בקולנוע… ממליצה בחום על “סוס מלחמה“, סרט מרגש לכל המשפחה. נתראה בפוסט הבא!
3 comments on מתכון לשישי: צ’ילי קון קרנה
רוני
ננסה ב”ה ונראה.
בינתיים יש לך בלוג בסדר.
רוני
אוקי.
ניסיתי. זה מיוחד במידה מסויימת.
אומנם אני תימני, אבל בדר”כ אני לא מבשל חריף. אני פשוט אוכל את הסחוג בניפרד.
בכל אופן, יש ריח מטריף בבית. זכית להיות שותפה בשבת שלי.
תודה.
Ronnie (author)
איזה כיף לי 🙂