הדפס

את המרק ההורס הזה אנו מכינים בבית לפחות פעם בשבוע החל מתקופת הסתיו. פרנקי מכור אליו לגמרי,  ולוקח בדיוק 10 דקות להכין אותו. המתכון המקורי לקוח מאתר פסטו הותיק, אבל הכנסתי בו קצת שינויים לטעמי האישי. רצוי לאכול אותו אפילו יום או יומיים אחרי הבישול כי אז הוא מסמיך והופך טעים אף יותר. מומלץ להגיש אותו עם טוסטים מלחם כפרי, ולמשקיעים שביניכם אני ממליצה להכניס בו גם קצת חווזה אווז מעושן, להעשרת הטעם.

 חומרים ל- 6 מנות:

100 גרם חמאה (אני מסתפקת ב- 50 גרם או אפילו 30)
1 בצל גדול
2 כפות קמח
1 כפית קארי
2 כפיות סוכר
קורט פלפל לבן (גם שחור הולך)
5 כוסות מרק עוף או ירקות
4 כוסות אפונה ירוקה של סנפרוסט
1/2 כפית טימין יבש
1 מיכל שמנת מתוקה (אני מסתפקת ב-1/2 או ב 2-3 כפות יוגורט עיזים סמיך)
1 כוס חלב (אני מוותרת)
מלח
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (אני מוותרת)

אופן ההכנה:

בסיר מרק ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות (לא הזהבה). מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה או שתיים עד שנספג בשמן. מתבלים בקארי ובפלפל.

מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה תוך בחישת הרכיכה. מוסיפים את האפונה והסוכר ומבשלים עד שהמרק רותח ועוד 10 דקות נוספות, עד שהאפונה מתרככת.

מורידים את הסיר מהאש ומרסקים את המרק בתוך הסיר במעבד מזון ידני עד לקבלת מרק חלק. למי שאוהב את המרק חלק לגמרי מומלץ להעבירו דרך מסננת. אני אישית אוהבת דברים והפתעות במרק אז אני משאירה קצת אפונה גושית וקליפות למיניהם ולא מסננת.

מוסיפים למרק את השמנת, החלב  ומלח לפי טעם, ובוחשים בעדינות.

למי שרוצה, ניתן להקציף מעט מהשמנת עד להווצרות קצפת, מתבלים אותה בקליפת לימון ומקשטים בהגשה. אני מעדיפה במקום זה להוסיף חזה אווז צלוי או אפילו עיגולי נקנקיות מטוגנים ולהגיש עם טוסט. טעים וממלא כמעט כמו ארוחה. בתאבון!