את המרק ההורס הזה אנו מכינים בבית לפחות פעם בשבוע החל מתקופת הסתיו. פרנקי מכור אליו לגמרי, ולוקח בדיוק 10 דקות להכין אותו. המתכון המקורי לקוח מאתר פסטו הותיק, אבל הכנסתי בו קצת שינויים לטעמי האישי. רצוי לאכול אותו אפילו יום או יומיים אחרי הבישול כי אז הוא מסמיך והופך טעים אף יותר. מומלץ להגיש אותו עם טוסטים מלחם כפרי, ולמשקיעים שביניכם אני ממליצה להכניס בו גם קצת חווזה אווז מעושן, להעשרת הטעם.
100 גרם חמאה (אני מסתפקת ב- 50 גרם או אפילו 30)
1 בצל גדול
2 כפות קמח
1 כפית קארי
2 כפיות סוכר
קורט פלפל לבן (גם שחור הולך)
5 כוסות מרק עוף או ירקות
4 כוסות אפונה ירוקה של סנפרוסט
1/2 כפית טימין יבש
1 מיכל שמנת מתוקה (אני מסתפקת ב-1/2 או ב 2-3 כפות יוגורט עיזים סמיך)
1 כוס חלב (אני מוותרת)
מלח
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (אני מוותרת)
אופן ההכנה:
בסיר מרק ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות (לא הזהבה). מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה או שתיים עד שנספג בשמן. מתבלים בקארי ובפלפל.
מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה תוך בחישת הרכיכה. מוסיפים את האפונה והסוכר ומבשלים עד שהמרק רותח ועוד 10 דקות נוספות, עד שהאפונה מתרככת.
מורידים את הסיר מהאש ומרסקים את המרק בתוך הסיר במעבד מזון ידני עד לקבלת מרק חלק. למי שאוהב את המרק חלק לגמרי מומלץ להעבירו דרך מסננת. אני אישית אוהבת דברים והפתעות במרק אז אני משאירה קצת אפונה גושית וקליפות למיניהם ולא מסננת.
מוסיפים למרק את השמנת, החלב ומלח לפי טעם, ובוחשים בעדינות.
למי שרוצה, ניתן להקציף מעט מהשמנת עד להווצרות קצפת, מתבלים אותה בקליפת לימון ומקשטים בהגשה. אני מעדיפה במקום זה להוסיף חזה אווז צלוי או אפילו עיגולי נקנקיות מטוגנים ולהגיש עם טוסט. טעים וממלא כמעט כמו ארוחה. בתאבון!
9 comments on מרק אפונה הורס
תום
היי רוני !
אחלה בלוג 🙂
המתכון נראה מעולה אבל כתבת להוסיף את האפונה והסוכר בעוד שברשימת המרכיבים לא מופיע הסוכר…
תודה
Ronnie (author)
נכון! שכחתי להוסיף 2 כפיות סוכר, ואני מיד מתקנת! תודה רבה ובהצלחה!
סילביה
שלום רב,
וכמה זמן וחומרים (וזמן קניות) לקח לך להכין את מרק העוף או הירקות – בשביל לבשל את מרק האפונה ?
סילביה
Ronnie (author)
שלום סילביה,
מרק עוף ניתן להכין מ-5 כוסות מים עם 2 כפות מרק עוף ולהביא לרתיחה אחת. בערך 5 דקות.
טל ק
היי רוני,
הכנתי פעמים את המרק בגרסא הרזה כביכול ויצא מעולה. האח הידד.
ranit
קמח תופח זה נורא?
Ronnie (author)
נראה לי בסדר, זה רק בשביל להסמיך את המרק. אפשר גם קורנפלור
רוני
ענת
אפשר לדעתך גם עם אפונה יבשה?
Ronnie (author)
ענת, לא ניסיתי, אבל לא נראה לי שזה מתאים עם אפונה יבשה.
רוני