כמו שהבטחתי, אני חוזרת עם עוד מתכונים לשולחן החג. כרגיל, בלי לעמול יותר מידי תוכלו להפיק את המיטב ממטעמי החג ולהפתיע בשולחן מרשים וטעים. את מתכון העוף עם המשמשים המיובשים אני עושה לעיתים רחוקות כדי שישאר חגיגי, הוא ממש קל להכנה, ואנשים נופלים ממנו כל פעם מחדש. מתכון קדירת העוף של רמה אבירן גם הוא, מעדן והסלט יפה, חגיגי וממש קל. הוסיפו את המצרכים לרשימת הקניות, ותוכלו לגוון לכם מבין השניים. אז איך אתם מתכוננים לחג? אשמח מאוד אם תשלחו לי מתכונים מעניינים, תמונות משולחן החג שלכם, ומי יודע, אם תשקיעו אולי אפילו תזכו בפרסום או בפרס 😉 קדימה, לעבודה!
עוף במשמשים מיובשים (כ-8 מנות)
מצרכים
16 שוקיי שוף נקיים
400-500 גרם משמשים מיובשים
כוס מים
1-2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר טפלון גדול ושטוח, מטגנים את שוקיי העוף השטופים והיבשים. אין צורך בשמן מאחר והעוף מוציא המון שמן מעצמו. מטגנים את השוקיים היטב כ- 45 דקות, כאשר הופכים אותן כל כמה דקות מכל הצדדים, ועד אשר הן מזהיבות לגמרי. דאגו לכסות את הסיר מידי פעם כדי למנוע לכלוך. למי שאין עדיין את מכסה הסיליקון לטיגון שירוץ ויקנה, זה דבר נפלטא וחוסך הרבה עבודת ניקיון לאחר כל טיגון.
לאחר 45 דקות, הוסיפו לשוקיים את המשמשים המיובשים, התבלינים וכוס מים, ערבבו, הנמיכו את האש וסגרו את המכסה. תנו לעוף להתבשל כשעה נוספת, כאשר מידי פעם הוסיפו מים (אבל לא הרבה), וערבבו. צריך להתקבל לכם רוטב כתום בוהק וסמיך, וטעם מתקתק אשר חודר לתוך העוף.
אחרי סך של כשעתיים בישול, העוף מוכן וטעים ותוכלו להגישו על מצע אורז לבן השזור בחצאי שקדים קלויים. תענוג.
קדירת עוף עם עגבניות מיובשות עשבי תיבול ויין לבן (6 מנות, מתכון: רמה אבירן)
מצרכים
1/2 שמן זית
6 כרעיים עוף טרי
2 בצלים קצוצים דק
3 כרישות בינוניות – החלק הלבן בלבד – קצוצות
6 שיני שום פרוסות
כוס וחצי עשבי תיבול – רומרין, ריחן, תימין ואורגנו – קצוצים
1 צינצנת (280 גרם) עיטורי עגבניות של אוליביה או עגבניות יבשות שרויות בשמן, קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כוסות יין לבן יבש
אופן ההכנה
– בסיר שניתן להכניסו גם לתנור מחממים שמן זית, מטגנים על הגז את הכרעיים מכל הצדדים שיזהיבו, מוציאים ומניחים בצד.
– מוסיפים לסיר בצל, כרישה ושום ומטגנים עד שיזהיבו מעט.
– מוסיפים עשבי תיבול ועיטורי עגבניות ומטגנים עוד חמש דקות.
– מחזירים את הכרעיים לסיר, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומוסיפים את היין.
– מביאים לרתיחה.
– מבשלים מכוסה על אש קטנה מאוד כשעתיים.
– לפני ההגשה מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מסירים את המכסה מהסיר ואופים חצי שעה עד שהתבשיל משחים והרוטב מסמיך.
מגישים עם חלה איכותית לטבילה ברוטב…יאמי!
סלט ירוק עם זרעוני רימון, סלק ופלחי תפוז
הכי פשוט שבעולם, חגיגי לראש השנה וצבעוני לשולחן החג. פשוט אספו בקערה אחת שקית עלים ירוקים, גרגרי רימון, פלחי סלק מבושל (ניתן להשתמש מאריזות הואקום הנמכרות בסופר) ופלחי תפוז. למי שלא שומר כשרות במיוחד, אפשר להוסיף מעט גבינת עיזים. להגיש עם רוטב חרדל ודבש או רוטב הדרים.
One comment on מתכוני חג: עוף במשמשים מיובשים, עוף בקדירה וסלט חגיגי
ציפי יעבץ חן
מקסים , את הסלט (צמחונית) מאמצת חדש ומרענן תודה