אני שמחה מאוד לפתוח את הפוסט הזה בחדשות הטובות ביותר שיכולנו לקבל בתחילתה של שנה חדשה, וזוהי שיבתו של החייל החטוף גלעד שליט הבייתה. אני שולחת חיבוקים חמים והמון אהבה ודמעות התרגשות למשפחה, שביתה יחזור להיות שוב שלם וחזק מתמיד! ובנימה אופטימית זו, אין ספק שתקופת החגים מביאה איתה הרבה שהות בבית, הרבה אוכל והתעסקות איתו, ומה אם לא אוכל מקרב לבבות ומאחד משפחות וחברים. אוכל הוא דבר בסיסי, הוא אלמנט חברתי, הוא מענה פסיכולוגי לבעיות רבות שלנו, ובכלל, לאוכל משקל רב הרבה יותר בחיינו כבני אנוש מאשר כל בעל חי אחר הצורך אותו להשרדות בלבד. מאחר וכך, ברור לכולנו כי החדר המרכזי ביותר בבית הוא המטבח. וכמה שיותר cozy, יותר טוב. כמו תמיד, אני דוגלת בפשוט והנוח, אבל עדיין בסטייל. לצערי הרב, הפשוט והנוח של פעם הפך לטרנדי, יוקרתי ויקר של היום. המטבח הכפרי, החמים של האיכרים הפשוטים בבתי החווה הישנים יעלה היום הון תועפות לשכפל. הנה כמה דוגמאות של דברים שניתן לעשות כדי להגיע למטבח הנכסף, אבל קחו בחשבון שזה יעלה לכם באיזו קרן השתלמות או שתיים.
אז איך יוצרים את המראה הנכסף הזה, לכאורה הפשוט והתמים של פעם? זה מתחיל במבנה עצמו, בחומרי הגלם, בצבעים וכמובן באיבזור. המטבח הכפרי מתאפיין בחמימות קורנת של דברים פשוטים הנמצאים תחת ידנו. בלבנים, בעץ, בפח פשוט, בברזל. כל דבר שהיה נגיש בימים עברו לאיכרים הפשוטים היום קשה מאוד להשגה. הלבנים הפשוטות שהיו חומר הבנייה הכי בסיסי וזול, קורות העץ איתן בנו, טיט וטיח לבנים, רצפת אריחים מקדר העיירה, שטיחים ארוגים מבעלי מקצוע. כמובן שתוכלו להשיגם גם היום, אבל כל מה שנעשה בעבודת יד, יעלה כפול.
אני חושבת שאם יש אמצעים, אז כדאי להשקיע לפחות פעם אחת בחיים במטבח שיקסים אתכם. שיהיה לכם כיף להתעורר אליו כל בוקר (כן, ממש כמו בעל…). כזה שלא יאבד מקסמו עם השנים אלא רק ישתבח. תתחילו לדמיין איך תרצו שיראה. תוכלו לרכוש אביזר אחד כל פעם, או אם אין באפשרותכם, השקיעו רק באיבזור ובצבעים עד שתגיעו למראה הנכסף. כמובן שהמטבח צריך להיות מעוצב בהתאמה לשאר הבית, ולא להיות תלוש משאר המציאות העיצובית שלנו. אם אתם לא בטוחים, רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע כי לפעמים אם תחברו סתם אלמנטים מרשימה בלי מחשבה, עלול לצאת לכם מטבח עמוס מידי או לא קשור.
אספתי לכם כמה אופציות של ספקים מקומיים אשר יקרבו אתכם אל חלום המטבח הכפרי. שימו לב לאלמנטים אשר חוזרים על עצמם בכל התמונות, הם אלא אשר הופכים את המטבח לכפרי ונעים:
– גימור ארונות העץ בסגנון הכפרי הינו יותר חם ולעיתים מגיע עם פיתוחים וידיות מעוטרות
– צבעי הארונות האופייניים הם שמנת, עץ טבעי, ירוק, צהוב, בורדו ולעיתים כחול
– רצפת המטבח עשויה לרוב טרה קוטה, אריחים עתיקים או פרקט מעץ אמיתי
– ברוב המקרים קיר לבנים אדומות או צהובות משולב בחלל
– צבעי הקירות ייצבעו בגוונים נטרליים
– ויטרינה מעץ עם זכוכית או בלי, הכוללת את כלי האוכל (רצוי עתיקים ועם אופי) תוסיף אופי ועניין אם תגיע בצבע שונה משאר ארונות המטבח.
– מטבח כפרי מתאפיין בריהוט אקלקטי ולא אחיד או מסודר. מגוון כיסאות עץ או ברזל לא תואמים, שולחן עץ מאסיבי או אי מודרני במראה עתיק.
– גופי תאורה בסגנון נוסטלגי יעניקו מראה נושן ורומנטי
– ואם הולכים עד הסוף, ניתן כיום גם להתאים את מוצרי החשמל בסגנון העתיק (תנור אפייה, כיריים, מקרר, מכונת קפה), אם כי הם עולים לא מעט
– אביזרים וכלי בישול, אפייה ואוכל צריכים להיות בסגנון אקטלטי גם כן, עם אופי ומראה עתיק. כלי נחושת ישתלבו יפה, כלי אמאייל, סלסלות קש, ארגזי עץ ישנים, צלחות פורצלן ואוסף סכו”ם כסף עתיק ולא תואם.
– שטיחי כותנה או אריגת יד, וילונות פרחוניים או עם דוגמה קלאסית, מגבות מטבח במראה כפרי, מפה ומפיות בד. לטקסטיל תפקיד חשוב בהקניית מראה כפרי וחם למטבח, אם כי לעיתים אנו “לא יודעים מה חסר” כשמסיימים לבנות אותו.
– לי אישית, חשוב מאוד אור טבעי והרבה, בסביבת המטבח. מקום לספרי הבישול שלי, עציצים, מקום לאוסף קומקומים וקנקנים, האנגר לכלי הנחושת, כריות מושב נוחות לכיסאות, ובכלל, מי רוצה לעזוב את המטבח כשכל כך כיף ונעים שם.
מקווה שתקבלו השראה ממגוון התמונות והטיפים, ואם עוד לא החלטתם על איזה מטבח ללכת, תחשבו איזה כיף היה פעם להגיש נזיד חם וכיכר לחם טרייה ותו לא, על שולחן מעץ שרוט, ולאכול אותו בצלחת אמאייל פשוטה וכף שנחרטה בהמון אהבה.
הנה לכם מקבץ הלינקים לספקי המטבח הכפרי ואביזריו:
מטבחים:
אליה – מטבחים בסגנון כפרי אנגלי או דף הפייסבוק
לבנים ובריקים לחיפוי:
מוצרי חשמל נוסטלגיים:
אריחי מאויירים:
תוכלו גם להעזר במדריך השנתי לעיצוב המטבח, של “הבית – המרכז הישראלי לעיצוב”, המאגד בתוכו כתבות בתחום, תמונות ואינדקס ספקים בתחומי עיצוב המטבח. עלותו 68 ש”ח בלבד, ותוכלו לרכוש אותו און ליין בקישור מעלה.
אז שיהיה לנו חג שמח ביותר הפעם, עם בן שחוזר הבייתה, המון אהבה של “ביחדנס” ועוד הרבה רגעים של אושר אמיתי בבית שלכם!
13 comments on המטבח הכפרי: הכניסו אופי לחיים
אליסון לאלו
אהבתי, כל הכבוד.
רינת
פשוט קסם.
limor
יפה ביותר. אני בחרתי במטבח הראשון. יש משהו בגודל הזה ובמרחבים שאני אוהבת…וגם את התקרה מאד אהבתי
האם את ממליצה על בריקים במקום קרמיקה במטבח?מבחינת ניקיון?
אורית
רוני היי,
האם את יודעת היכן ניתן למצוא סקרטרים?
תודה,
אורית
אורה
ין מילים בפי, פוסט נפלא ומקסים. תודה
נגה
הי רוני
הכל מקסים ומלא אוירה. אהבתי במיוחד את המטבח הראשון עם ארונות התכלת וקורות העץ הטבעי. מלא קסם של פעם.
התגעגעתי מאוד לפוסטים שלך שאכן לא קיבלתי כבר המון זמן………….עוד לא הבנתי איך לסדר את זה מחדש…………
לימודי אדריכלות
יש משהו במראה הכפרי שמשרה חום ונוחות…
ללא ספק המטבח הבא שלי יכיל אלמנטים מהסוג הזה.
תודה על הפוסט, קיבלתי אחלה רעיונות לעיצוב!
טלי
מקסים פשוט מקסים, תודה
במטבח הרביעי ישנו תנור אפיה ירוק
האם את יודעת לומר של איזו חברה הוא, איפה אפשר לרכוש כזה?
תודה מראש
טלי
נולה
בלוג מקסים
נולה
הבלוג האהוב עלי
גלית כהן
הי אשמח אם מישהו יעזור לי. קניתי בית חדש והמטבח הינו לבן עם גימורים בצבע כסף שטבוע בארונות ולא ידיות שניתן להחליף. שאלתי היא כיצד ניתן להפוך את המטבח לכפרי כאשר נתונים הפתיחה הם “מטבח הייטקי”? איך לעשותו חמים ונעים כאשר הצבע הכסוף משדר קרירות…
אודה למשיבים
מיכל משורר
אומנם קצת באיחור.. אבל מאז שראיתי את הצילום של כלי אוכל בכחול לבן על שולחן עץ שרוט ומרוט, אני לא מפסיקה לחשוב עליו.
אפשר בבקשה לדעת איפה ניתו להשיג את הכלים האלו?
המון תודה,
מיכל
אילנה בר
שלום רב
אני לקראת מעבר לדירה חדשה , עלי לעצב מטבח ולהחליט על חומרי גלם, שאלתי האם כדאי צבע אפוקסי או איי גלוס , יש למישהו ניסיון? מחכה לתשובה , תודה אפשר גם בפלאפון 0523023613