מכירים את תחושת הרעב הזאת שמתגנבת בדיוק כשהבטחתם לעצמכם שלא תאכלו היום יותר כי כבר מאוחר ותיכף הולכים לישון? התופעה הזאת מאתגרת אותי כל פעם מחדש, במיוחד בגלל העובדה שאני חיית לילה. קשה לקרוא לי פריקית של בריאות, אם כי אני משתדלת, אבל אתם יודעים שאני לא מאלה שסופרות קלוריות, וששוקולד הוא מרכיב בסיסי בתפריט שלי, אפילו אב מזון. לאחרונה אימצתי לי כמה אופציות ידידותיות לנשנוש ליילי, שאחת מהן הפכה להתמכרות ממש! ולא תאמינו למה… ( Pomelo and pomegranate = pompom snack, styling & photography: Ronnie de Leede)
זה התחיל עם רמה, החברה שלי שאתם כבר מכירים, שסיפרה שמנה זו הוגשה כקינוח אצל חברים אצלם התארחה. הרמתי גבה. מה כבר יכול להיות כל כך טעים בפומלה וגרגרי רימון. כולה שני פירות, ואפילו לא מהמועפדים עליי. מאחר ויש לי עץ פומלות נדיב בגינה ומקרר שהיה די ריק כל השבוע, החלטתי לנסות את השילוב ברגע של ייאוש. מכסימום אוריד את מפלס הכולסטרול הרע. שילבתי השניים ומרגע שהתחלתי לאכול כבר לא יכולתי להפסיק. מה טעים!!!! את מה שנשאר איחסנתי במקרר, ולמחרת היה אפילו טעים שבעתיים אחרי שכל המיצים התמזגו להם. מעבר לבוסט ויטמינים מעולה, הופתעתי מהשילוב המתקתק-מריר-כל-כך-טעים מיד הכנסתי לתפריט הקבוע. ממלא וקליל לפני השינה.

ההתמכרות השנייה היא עוד מגיל גן שושנה. ביגלה ושוקולד זהו שילוב אלוהי שאין עליו עוררין. ביגלים עגולים (חדש מבית “שטוחים”) עם שוקולד מריר אגוזים (חדש מבית “עלית” פרה אבל מריר) לוקח בגדול את הסיבוב הזה. העיגולים הקטנטנים של ביגלה מלוח עם שומשום, עדיף כמובן על שלל חטיפים אחרים בהנחה שלא מחסלים את כל השקית, וכאשר טעמו המלוח ניפגש בפה עם המתוק-מריר-אגוזים (שהוא לא כזה מריר ולכן טעים גם לאלה שאוהבים חלב) נפלטת אצלי אנחת הנאה קטנה. במיוחד כי זה לא כזה נורא משמין אם אוכלים רק קצת.

דברים שאני מאוד אוהבת וצורכת על בסיס קבוע הם לחם צימוקים ואגוזים של ארקפה שנרכש אצלנו בבית לפחות אחת לשבוע, וגם קונפיטורת עגבניות השרי המושלמת שלהם. בכלל זהו בית הקפה המועדף עליי תמיד. הכל טעים (ולא, זאת לא פרסומת). אז בשעת לילה מאוחרת, פרוסה מהלחם הכל כך טעים הזה, מרוחה בקונפיטורת העגבניות שלהם, או בביס של חלבה שאני גם מאוד אוהבת, עושה את העבודה ושולח אותי למיטה שמחה.
עוד רעיון למשהו קליל וטעים הוא שילוב של תפוח עם שליכט של חמאת בוטנים שהיא טעימה לרוב האנשים (מלוח-מתוק), משקיטה רעב וממלאה בגלל התפוח ונותנת תחושה של שובע. אפשר גם על לחם, אבל תפוח ביום זה הרי חובה, אז אם לא הספקתם – הנה הזדמנות.

ואם אתם חשים ברעב קצת יותר לוחץ ולא ממש רוצים להכנס להתחייבויות של ארוחה, הנה עוד רעיון שמלווה אותי עוד מימי איטליה ולוקח 5 דקות הכנה. ברוסקטה טעימה על כל פרוסת לחם שתמצאו בבית ותכניסו לטוסטר או לתנור לכמה דקות, עגבניה חתוכה לקוביות, מלח גס, זרזיף שמן זית. אם ממש תרצו להתפנק תוסיפו לה קרעי ריקוטה פרסקה של “מחלבת גד” (הגבינה החדשה שלהם – ניסיתי אותה היום – to die for). ביס אחד ואתם נשלחים ישירות לגבעות טוסקנה והולכים לישון שבעים ומרוצים.

מקווה שסגרתי לכם את הפינה של הרעב לפני השינה 🙂 אם יש לכם רעיונות נוספים, אנא רשמו מטה בתגובות. מתה לדעת מה אתם אוכלים/מבשלים/שמים בעגלה של הסופר. אני מאלה שבולשים אחרי האנשים שלפניי בקופה כדי לראות מה אחרים אוכלים…
אגב, עקב בעיות בשרת המאחסן את האתרים שלי, ייתכן ופספתם כמה פוסטים אחרונים שעלו לאויר אבל בעצם לא נשלחו אליכם. אז אם בא לכם, דפדפו אחורנית כדי שלא תחמיצו שום דבר. שתהיה לכם שבת טובה!
7 comments on Five Ideas for Late-night Snacks
Noa
פוסט מעולה. תודה!
יפית
יוגורט עם גרנולה ופרי מועדף, שלי הוא הפסיפלורה, עם קצת דבש.
וגם ממרח מתוק מסילאן וטחינה גולמית על לחם/קרקר עם תה
Ronnie (author)
נשמע טוב יפית! 🙂
חניה פישמן
רעיונות טובים וצילומים- מעולים!
Ronnie (author)
תודה רבה חניה! 🙂
Yael Rosenberg
קניתי אתמול פומליות ורימון….. כמעט חסלנו הכל בבת אחת!
יפה ורענן וטעים מאד. תודה רבה.
Ronnie (author)
איזה כיף לשמוע!! לבריאות 🙂
רוני