בוקר טוב חברים, אמנם היום רק התחיל, אבל עוד מעט כבר תתחילו לחשוב על מה אוכלים צהריים, במיוחד עם המולת הילדים בבית. אז הנה רעיון, שנכון, הוא מגיע כמעט מוכן וזו לא חכמה, אבל תודו שלא הייתם חושבים על זה בלעדיי…. בשבוע שעבר, בתור לקופה, הגברת שעמדה אחרי בתור הסתכלה על המצרכים שאספתי ואמרה: “לא כדאי לך לשים הרבה בזיליקום בפסטה”. עניתי לה שהבזיליקום הוא בכלל לא בשביל הפסטה, אלא לברוסקטה. הגברת פערה זוג עיניים והייתה מופתעת מנכונותי להשקיע בארוחה. “מה, אבל זה לוקח מלא זמן להכין!” אמרה. אז זהו, שממש לא. 10 דקות ויש לכם ארוחה שהייתם אוכלים רק בפיאצה נבונה ברומא, אם הייתם עכשיו בחופשת קיץ איטלקית ולא אחראים על קייטנה ביתית ל-5. אז אם השאירו אתכם מאחור, אין סיבה שלא תכינו לבד ותדמיינו שאתם שם.
ברוסקטה עגבניות
הכי פשוט שבעולם, ולוקח 5 דקות בדיוק! אחלה מנת פתיחה, בריאה, מזינה ושומרת לכם על הלב בזכות העגבניות. תלוי בכמות, קצצו מספר עגבניות (רצוי מעט בשלות) לקוביות קטנות לתוך קערה. הוסיפו עלי בזיליקום קצוצים, מלח, שמו זית וחומץ בלסמי. ערבבו, כסו בניילון נצמד והניחו במקרר להגרת הנוזלים מהעגבניות. זה יכול להיות אפילו ל-10 דקות עד שהלחם יהיה מוכן. ללחם מומלץ להשתמש בכפרי, אבל אפשר גם באגט. לחתוך לפרוסות עבות יחסית, להבריש בשמן זית ולקלות כ- 10 דקות בתנור. טיפ, אני עושה אותן בטוסטר הקופץ וחוסכת 5 דקות.
בצלחת, מסדרים פרוסת לחם, וקובץ עגבניות עם בזיליקום ברוטב שנספג אל תוך הלחם והופך טעים טעים. ממליצה לחתוך גם עיגולי כדור מוצלה (מהסופר, באגף הגבינות הטריות) עם מעט מלח מעל. מ-ע-ו-ל-ה!
רביולי בטטה וגבינה
אחד הרביולים המוכנים היותר טעימים שפגשתי, ומתחסל אצלנו בבית על בסיס קבוע. מוצר של חברת “שטראוס“, מגיע באריזה של 400 גרם, ומספיק לרוב ל-3 מנות יפות. תקנו רוטב עגבניות בזיליקום של חברת “ברילה“, חממו אותו בסיר נפרד והוסיפו לו בין 1/4 ל- 1/2 קרטונית שמנת מתוקה (לפי טמעכם). תנו לרביולי להתבשל במים רותחים עם מלח כדקה עד שהם צפים בסיר. סננו מהמים וסדרו בצלחת עמוקה ומזגו מעט מהרוטב מלמעלה בתוספת פרמזן מגוררת. פשוט תענוג ולא היה מבייש אף מסעדה. בתאבון! רוצה לשמוע תגובות שהיה שווה.
מה תצטרכו: רשימת מכולת
1-2 חבילות רביולי בטטה גבינה של שטראוס
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום של ברילה (מספיק לשתי חבילות רביולי)
לחם כפרי או 2 באגטים
4-5 עגבניות טריות בשלות
חופו עלי בזיליקום
שמן זית
2-3 כדורי מוצרלה (גדולים)
חופן פרמזן מגוררת (לא חובה)
קרטונית שמנת מתוקה
2 comments on מה אוכלים היום? זריזה של ברוסקטה עגבניות ורביולי בטטה גבינה
חדוה
וואו, עכשיו אני רעבה. המתכונים נראים נהדר, בהחלט ינוסו בקרוב.
דוד
נראה מצוין! בדיוק שמתי בתנור בטטות, נראה מה נעשה אתם לאחר שיצאו.
תודה!