שלום יקרים, רציתי לשתף עוגה טעימה שהכינה לנו במשרד אנה שקל המוכשרת. העוגה ממש פשוטה (בדיוק למאותגרת קינוחים שכמותי), והיא מרשימה ומרעננת ממש בזמן לחג שבועות. תוכלו להכין אותה עם תוספת גבינה, או רק עם קרם וניל, וגם לשדרג אותה עם קוקוס או פירורי שוקולד. אז הנה המתכון, כנסו. צילום: רוני דה ליידה.

עוגת קרם רום, קרם וניל לימוני ואגוזי לוז
(עוגה קרה ללא אפייה) – תבנית אינגליש קייק רחבה

החומרים

חבילה של 200 גרם לשונות חתול
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל
גרידת לימון אחד גדול
מעט רום או קוניאק
תמצית וניל (רצוי נוזלית)
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס מאוד

 

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג ומוסיפים את גרידת הלימון פנימה.
בתבנית אינגליש קייק רחבה מסדרים שכבה של לשונות חתול טבולים בקערה עם חלב, מעט רום ומעט תמצית וניל.
מצפים את לשונות החתול עם שכבה של הקרם (רצוי לייצב אותו במקרר כרבע שעה), מעל מפזרים מחצית מאגוזי הלוז הטחונים.
מסדרים שכבה נוספת של לשונות חתול טבולים היטב בחלב ושוב שכבת קרם מלאה. מפזרים למעלה את שאר אגוזי הלוז ומגרדים עוד קצת לימון.
שומרים בקרור כשעתיים לפני ההגשה.
ניתן להחליף שמנת מתוקה אחת בגבינה.
ניתן להקפיא ולאכול כמו עוגת גלידה.

שיהיה לכם חג שמח ומהנה!