זה לא שאהבתי אותם כל חיי. למעשה אפילו קצת לא סבלתי פירות יער למיניהם ודובדבנים כשהייתי קטנה. אבל זה סוג של טעם נרכש, במיוחד שאתם מתחברים למישהו הולנדי, שלא יכול לחיות בלי. זה התחיל בריבות וקונפיטורות שהיו מתגנבות למקרר שלנו בלי שאשים לב, עבר למאפים משולבי פירות יער שהוא היה מגניב אחרי כל טיסה לחו”ל, ועבר ל hard core של מקרר מלא בתותים, פירות יער ודובדבנים. כי ככה פרנקי אוהב. אחר כך התחלתי כבר לחפש מתכונים רציניים של מתקדמים. כדי לא לסבך אתכם, גייסתי שתיים מחברותיי, נטשה חיימוביץ ועמית דונסקי, לעשות לכם את החיים קלים. הנה מתכוני קינוחים מטריפים בכוס, קלים ומנצחים. כולם שזורים בחומר האדום/סגול הזה שהוא כל כך יפה. נראה אתכם אומרים לא לזה.
קרוב לוודאי שהפיד של כולכם בפייס ובאינסטוש גדוש בתמונות מגרות של מאכלים וקינוחים לשבועות. את האמת, כבר מרוב מתכונים קצת יוצא החשק. לא יודעים במה לבחור ומה להחליט להכין לארוחת החג. אני מאלה ששומרים מתכונים בצד ודוחים לרגע האחרון הכל. ברגע האחרון כמובן שאני שולפת את אלה שלוקח לא יותר מעשר דקות להכין. אז הפעם התארגנתי כבר מראש עם אלה של העשר דקות, ודאגתי לכם גם. נטשה חיימוביץ, המוכרת לכם מהפקות אוכל מרהיבות של מגזיני אוכל מובילים התגייסה יחד עם בן זוגה, הצלם יוסי סליס, ושלחה לנו תמונות ומתכונים של שלושת הקינוחים הבאים.
המתכונים של נטשה
קולי פטל, קרם מסקרפונה ופירות יער (ל-6 כוסות או גביעים בנפח 250 מ”ל)
250 גרם (1 גביע) גבינת מסקרפונה
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר
לרוטב הפירות:
250 גרם פירות אדומים קפואים או טריים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית או 1 מקל קינמון
1 כוס פירות יער טריים ואבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
קרם מסקרפונה: במערבל מקציפים את המסקרפונה, השמנת וסוכר במשך כ־3 דקות, לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
רוטב הפירות: מביאים לרתיחה בסיר קטן את מרכיבי הרוטב. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.
הרכבת הקינוח: ממלאים כל כוס בכף מרוטב פירות היער. מעל מניחים כ־2 כפות מקרם המסקרפונה (בעזרת כף או בעזרת שק זילוף). מעטרים בפירות יער טריים
טרייפל אנגלי בכוס עם תותים רוטב תותים או פירות יער (ל-6 כוסות או גביעים בנפח 250 מ”ל)
250 גרם/סלסלה של תותים או פירות יער טריים
100 גרם בישקוטים
100 גרם שבבי שקדים קלויים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת (250 מ”ל)
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
לרוטב:
250 גרם תותים או פירות יער
2 כפות סוכר
1/2 כוס יין קינוח מתוק או ליקר (120 מ”ל)
אופן ההכנה
אם משתמשים בתותים, שוטפים אותם היטב, מוציאים את העוקץ וחוצים כל תות לשניים.
בקערת המערבל, מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, חלב ופודינג, עד לקבלת קרם רך.
להכנת רוטב תותים או פירות יער: בסיר מביאים לרתיחה את הפירות, הסוכר והליקר/יין, מבשלים עוד דקה או שתיים ומסירים מהאש, מצננים לחלוטין לפני שממשיכים במתכון.
להרכבת הטרייפל: יוצקים 1 כף מהרוטב בתחתית כל כוס. מעל שוברים 2 בישקוטים. מניחים 2 כפות מהקרם על גבי הבישקוטים, מפזרים מעל שבבי שקדים קלויים ומסדרים את התותים החצויים או פירות היער ומעל מעט מהרוטב. מכסים ושומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.
בהשראת איטון מס: נשיקות מרנג גלידת וניל איכותית ופירות יער
“הנה הגרסה שלי לאיטון מס הקינוח הבריטי החלומי של תותים עם מרנג וקצפת. את נשיקות המרנג אני קונה במאפיה. חשוב שהמרנג יהיה באיכות מעולה. עוד קיצור דרך נהדר הוא להשתמש בגלידה, שמחליפה את הקצפת המסורתית – אני מעדיפה גלידת וניל משובחת של וניליה או האגן דאז. סלסלת תותים או פירות יער טריים או קפואים ואני מוכנה להרכיב את הקינוח. בהכנת קינוח המסורתי שוברים את המרנג בתוך קצפת ומערבבים עם תותים לתערובת שמחה ומתוקה. אני מעדיפה לבנות את הקינוח בכוסות או בגביעים בשכבות. שכבה של פירות, מעל שברי מרנג ומעל כדור גלידה וכך בונים עוד שכבה. מעל אפשר למזוג רוטב פירות יער (לפי המתכון לעיל להכנת רוטב פירות יער או תותים)”.
המתכונים של עמית דונסקי
המתכונים הבאים הם של עמית דונסקי השפית/שוקולטיירית המוכשרת, שגם אותה אתם בטח מכירים אחרי שנים של מתכונים שווים והפקות יפיפיות ב Xnet ובלאישה. גם לעמית הצקתי שאני רוצה מתכונים של רגע וחצי, והיא נעתנה המקסימה. אז בואו נתחיל בעוגיות המטריפות האלה שלא יכולתי לעמוד בפניהן. ברור שכל אדם נורמלי יכין את הבצק לבד חוץ ממני. לי יש פוביות מבצק, אז בטח אקנה גם אותו מוכן…אבל נכון שזה נראה פשוט הורס??!
עוגיות טארט לב במילוי ריבת דובדבנים (כ-8 מנות אישיות) מתוך הפקה למגזין לאישה
ממש מיני עוגות פאי לב קטנות ואלגנטיות
לבצק (פריך)
11/2 כוס קמח
100 גר חמאה חתוכה לקוביות קרה
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 חלמון
קורט מלח
למילוי
3/4 כוס ריבת דובדבנים
3/4 כוס פירורי עוגיות
1 כף קמח
1 ביצה להברשת הבצק
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל עם וו גיטרה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים זמן קצר בלבד עד לקבלת בצק. שומרים במקרר לילה עד לתחילת העבודה.
2. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית עד לקבלת מלית אחידה.
3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ 3 ממ. קורצים עם קורצן לבבות בקוטר 9-10 סמ כ 16 לבבות.
4. מניחים במרכז כל לב כף של מלית לסגור בלב נוסף ומהדקים היטב את הקצוות עם האצבעות. מניחים על התבנית ומקפיאים לשעה. מוציאים ומברישים בעדינות בביצה הטרופה.
5. מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 30 דקות את עוגות הפאי עד להזהבה, מוציאים ובוזקים מעט אבקת סוכר.
ניתן לשמור 3 ימים בטמפרטורת חדר וכחודש במקפיא.
עוגת פירות יער בספל (2-3 ספלים) מתוך הפקה למגזין לאישה
הפעם הזו אפשר באמת לספור עד שלוש ויש עוגה . דקה וחצי לא יותר (וגם לא פחות..)
ערבוב קצר של מעט חומרים ויש עוגה ולא להבהל העוגה תופחת מאוד אבל גם צונחת מהר
חשוב!!לא למלא יותר מחצי ספל
3/4 כוס סוכר
50 גר חמאה מומסת
1/2 כוס מים
1 כוס קמח תופח
1 שקית פודינג וניל אינסטנט
3/4 כוס פירות יער קפואים
אבקת סוכר לעיטור
אם גיריתי אתכם מספיק עד עכשיו, אז אני שמחה להזכיר לכם שעונת הקטיף של פירות היער והדובדבנים ביער אודם מתחילה ב-1 ביוני ונמשכת עד סוף ספטמבר ופתוח בימים ראשון עד שישי, מהשעה 08:30 בבוקר ועד 15:00.
במהלך הקיץ תוכלו לבקר שם עם כל המשפחה ולהנות מקטיף של פירות היער: פטל, אוסנות, דובדבן מתוק, דובדבן חמוץ, חזרזר (עכובית), דומדמניות אדומות ושחורות, אוכמניות, תותי עץ, תאנים, אפרסק לבן, רימונים, תפוחים, שזיפים ועוד מיני פירות מיוחדים בהתאם למועד הבשלתם. בנוסף באתר: סדנאות להכנת ליקרים, בית קפה ופינות ישיבה מוצלות, שתייה, גלידות, הפעלות לילדים, שירותים וחנייה מסודרת. דמי כניסה למבוגר – 25 ש”ח ו-20 ש”ח לילד. שיהיה לכם חג שבועות שמח וטעים!
תמונת שער: קולי פטל קרם מסקרפונה ופירות יער | מתכון וסגנון: נטשה חיימוביץ | צילום: יוסי סליס | סטודיו סליס