הדפס

עוגת שוקולד שמימית שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה. אני מזמינה אותה מכריס בכל הזדמנות שאנחנו נפגשים ותמיד אצלי בבית רבים על הפרוסה האחרונה.

חומרים

150 גרם סוכר
120 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
2 כפות קמח

אופן ההכנה

בסיר קטן על להבה נמוכה ערבבו את הסוכר, החמאה והשוקולד המריר עד להמסה. צננו בצד כ- 10 דקות.
כשהתערובת התקררה מעט, הוסיפו לה 6 חלמונים (צהוב) ואת שתי כפות הקמח וערבבו.
בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים וכאשר הקציפה מתקשה הוסיפו אותה לתערובת השוקולד בתנועות קיפול.
שמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ, שפכו פנימה את התערובת והכניסו לתנור חם. אפו בחום של 160 מעלות 45-55 דקות. לפנים רטוב ונימוח בידקו כעבור 40 -45 דקות והוציאו אם מוכן. אם אתם רוצים עוגה יבשה לגמרי, אפו מספר דקות נוספות.

למשקיעים, צפו את העוגה ברוטב שוקולד. הרתיחו 100 גרם שוקולד עם 25 גרם חמאה על אש קטנה ושיפכו על העוגה.
מומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל גורמה ועלה מנטה לקישוט. ס-ו-פ-נ-י!