עוגת שוקולד שמימית שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה. אני מזמינה אותה מכריס בכל הזדמנות שאנחנו נפגשים ותמיד אצלי בבית רבים על הפרוסה האחרונה.
חומרים
150 גרם סוכר
120 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
2 כפות קמח
אופן ההכנה
בסיר קטן על להבה נמוכה ערבבו את הסוכר, החמאה והשוקולד המריר עד להמסה. צננו בצד כ- 10 דקות.
כשהתערובת התקררה מעט, הוסיפו לה 6 חלמונים (צהוב) ואת שתי כפות הקמח וערבבו.
בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים וכאשר הקציפה מתקשה הוסיפו אותה לתערובת השוקולד בתנועות קיפול.
שמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ, שפכו פנימה את התערובת והכניסו לתנור חם. אפו בחום של 160 מעלות 45-55 דקות. לפנים רטוב ונימוח בידקו כעבור 40 -45 דקות והוציאו אם מוכן. אם אתם רוצים עוגה יבשה לגמרי, אפו מספר דקות נוספות.
למשקיעים, צפו את העוגה ברוטב שוקולד. הרתיחו 100 גרם שוקולד עם 25 גרם חמאה על אש קטנה ושיפכו על העוגה.
מומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל גורמה ועלה מנטה לקישוט. ס-ו-פ-נ-י!
7 comments on עוגת השוקולד של כריס
maya100
בתנור שלי היתה זקוקה לפחות זמן כדי להישאר רטובה ונימוחה, אז שווה לבדוק כבר אחרי 35, כדי לא לפספס 🙂
תודה!
עידית
העוגה מעולללה!!!!!!
שאלה לי, היא לא עלתה לי כמו בתמונה??? זו התמונה? זה בגלל שאין בה כמעט קמח? או בגלל ש”זייפתי” קצת עם הקצף…. ?
תודה
שבת שלום
Ronnie (author)
היי עידית,
בתמונות הכל תמיד הרבה יותר יפה…. 🙂 אני בטוחה שאם עקבת אחרי ההוראות המדויקות של כריסי, העוגה יצאה מעולה!!
רוני
דפי
הי רוני!
האם הקמח הוא רגיל או תופח ??
אתי לוי
המתכון קל וברור,אך האם מישהו יכול לעזור בכמויות ולתרגם? מה זה 120 גרם חמאה ו-150 גרם סוכר? תודה. אתי
Ronnie (author)
היי אתי,
את החמאה קל למדוד כי על גבי העטיפה יש סימונים. חבילה של 100 גרם + עוד קצת פחות מרבע מחבילה נוספת של 100 גרם.
כוס סוכר = 200 גרם. אז 150 גרם זה 3/4 כוס.
רוני
Ronnie (author)
קמח רגיל