כבר קרוב ל-15 שנה שאני מסתבכת עם הסוגיה הנ”ל, והנה הגיעה השבוע התשובה המיוחלת ובאו דברים על סדרם. אני חייבת לציין במעמד זה, שכל קנייה במכולת השכונתית שלנו בכפר ידידיה מסתכמת בחוויה לימודית אחרת. אתמול למדתי מאיש האבטיחים, סוף סוף, לראשונה בחיי, איך בוחרים אבטיח מוצלח. בשל אבל לא מידי, מתוק אבל לא קמחי, רטוב ומרענן אבל לא מעפן. עקבו אחר ההוראות מטה.

אין על אבטיח אדום מתוק וקר ביום קיץ לוהט
אין על אבטיח אדום מתוק וקר ביום קיץ לוהט

1. קודם כל בחרו מהערימה את האבטיח בגודל הרצוי לכם, עם הקליפה הכי ירוקה, הכי עבה, הכי חלקה וללא סדקים. אבטיח בצבע ירוק בהיר אינו בשל מספיק, דלגו עליו. אם יש עליו כתם צהבהב זה בסדר, זה אומר שהוא נח בשדה והתבשל לו. מקום הכתם צריך להיות קשה ולא רך או חום מידי.

2. אחרי שהרמתם אותו ליד, בדקו את נקודת הגבעול. גבעול יבש ותליש = אבטיח טרי. גבעול ירקרק אומר שהוא עדיין לא מוכן.

3. פשטו אצבעות והקישו בפנים כף ידכם על מרכז האבטיח – הצליל שמתקבל צריך להיות חלול וקפיצי ולא אטום.

4. שאלו את המוכר אם האבטיח עם או בלי גרעינים, כי את זה רק הוא יודע.

5. אם אפשרי, כמובן שהכי טוב לחצות לשניים ולטעום.

6. הריחו את האבטיח. אם יש לו ריח מלוני מתקתק, שיחקתם אותה באבטיח מנצח.

קוביות אבטיח, גבינת פטה וצנוברים
קוביות אבטיח, גבינת פטה וצנוברים

ועכשיו, מול הטלויזיה בלווית צעקות המונדיאל, צלחת של קוביות אבטיח, גבינת פטה, צנוברים קלויים ועלי בזיליקום. מה טעים!