הדפס

המאניה בעיצומה וכולם עסוקים ממש ברגעים אלה בהשלמת הקניות, בישולים, איחולי חג לאהובים. למי שיש זמן לקרוא אותי כרגע, מצבו טוב! אני החלטתי לא להלחץ החג הזה ולקחת את הכל בסבבה. מה שיהיה, יהיה, המשפחה שלי תאהב אותי גם ככה 🙂 אז אם בא לכם להכין קינוח מטמטם של הרגע האחרון שלוקח באמת דקה ונראה ממש מרשים, שלא לדבר על הטעם, הנה מוס נוטלה עם שמנת מתוקה, שהכינו לי השכנים המתוקים מיטל ושחר ליום הולדתי האחרון, ושכבש פה בסערה את כל השכונה.

מוס נוטלה ושמנת מתוקה לקינוח, מפית תחרה BIGGIE BEST

אז זה באמת כל כך כל כך פשוט. לוקחים קופסה נוטלה אחת, מרוקנים את תכולתה (כן, גם אני הייתי בשוק קלורי בהתחלה, אבל אחרי הלק הראשון הוא עבר לי מהר מאוד), מוסיפים לקערה שני קרטונים קטנים של שמנות מתוקות להקצפה, ומקציפים עם מערבל ידני. כשהתערובת מוכנה וחלקה (היא יוצאת דלילה אז לא להבהל), מוזגים אותה לכוסיות יין קטנות חד פעמיות. מסדרים אותן על צלחת יפה, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לכמה שעות לפחות, או ללילה. מוציאים מהמקפיא כרבע שעה-עשרים דקות לפני ההגשה.

טיפים:

– למזיגת התערובת מהקערה לכוסות הקטנים השתמשתי במצקת מרק להעביר לפינג’ן קטן, וממנו מזגתי לכוסות בצורה יפה ונקייה.

– הכמויות מעלה מספיקות ל- 16-17 כוסות קטנות.

– אל תשימו בכלים יותר גדולים כי המוס ממש כבד, ואי אפשר לאכול ממנו יותר מביס או שניים למרות שהוא טעים בטירוף.

– תוכלו לקשט מעליו או לידו בצלחת בתותים, פרוסות קרמובלה יפה, קיווי או כל פרי ססגוני אחר.

– תוכלו גם לשים מעליו דברים נוספים כמו פירורי שקדים, כתר קצפת וניל, סלייס בננה מקורמלת וכו’.

מצאתי עוד גירסה משודרגת באתר המקסים הזה שמציג מתוקים שווים.

מוס שוקולד עם בננות מקורמלות, מתכון וצילום מאתר עוגיו.נט

אז בנימה שוקולדית זו, אני מאחלת לכם חג שמח, חירות וחופש, בילויים בכיף ואוכל טעים! אל תשכחו לצאת החוצה ולטייל, לצלם תמונות יפות, לבקר חברים, לקנות מצעים חדשים, לשמור על הניקיון בפיקניקים ולאהוב אחד את השני. נשיקות חמות לכולכם!