הנה הוא כבר פה, מחכה לו בפתח בסבלנות שנסיים עם הקניות וההכנות. החג המלכותי ביותר בשנה, במלוא הדרו, מחכה להכנס אל תוך חיינו, עמוס בכל טוב של ציפייה וחלומות. יש משהו מסתורי ומסקרן אשר גורם לי להתרגשות כל שנה בראש השנה. בימים שלפני החג אני תמיד מהרהרת בשנה שחלפה, במה שהשגתי בה, ביצירות שלי, בדברים שקרו, באנשים שפגשתי ובמי שהנני היום עם כל החוויות שעברתי. וכמובן, שאי אפשר שלא לתהות מה מחכה לנו מעבר לפינה, מה היינו רוצים שיקרה השנה, ואיך לגרום לזה לקרות. אולי אלמד משהו חדש, אולי אבקר בעוד יעד רחוק, את מי אפגוש בדרך, ולאן יקחוני חיי המקצועיים, שלאחרונה מזמנים הרבה הפתעות טובות ואתגרים יפים. אז לכבוד כל זה, כמובן שעלינו להערך נפשית, מתכונית ושולחנית. הנה מתכון מלכותי בהחלט ודברים חדשים שהגיעו, שיעזרו לכם לקבל את פניו בכבוד הראוי.
המתכון הבא נתרם לנו על ידי חברתי הטובה רמה אבירן, שתמיד מעוררת בי הערצה על בית מתוקתק, ילדים למופת, קריירה אשר בהחלט מצתה במשך השנים ונתנה בה את כולה, ובעיקר על הרוגע שלה לקבל את החיים כמו שהם ולהנות מכל רגע. צלי הבקר הדור וחגיגי ולגמרי ראוי לארוחת ערב חג. עד ערב ראש השנה אוסיף כל פעם מתכון אחר כדי שתוכלו להרכיב לכם ארוחת חג מיוחדת, והכל ממתכונים שאספתי לי עם השנים, ושתמיד הוכיחו את עצמם על שולחן חגיגי.
חומרים:
2 נתחים של פילה מדומה, סה”כ כ-2 קילו יחד (להשאיר שלמים)
בצל גדול
שום כתוש
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 קופסה רסק עגבניות
1 שקית מרק פטריות של קנור
2 כוסות ג’ינג’ר אייל או ספרייט
אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום בינוני גבוה
– מטגנים בצל חתוך ושום כתוש בסיר גדול שיכול להכיל את הבשר וניתן גם להכניסו לתנור
– מתבלים את נתחי הבשר במלח גס ופלפל שחור גרוס
– כשהבצל מזהיב מטגנים את הבשר בסיר משני צדדים, כ-2 דקות מכל צד ומוציאים לקערה
– מוסיפים לסיר עם הבצל את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, שקית המרק ו-2 כוסות הנוזל
– מוסיפים מלח, פפריקה, כפית סוכר ומערבבים
– מחזירים את נתחי הבשר לסיר וממשיכים לבשל עד לרתיחה
– סוגרים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור לכשעה וחצי
– אחרי שעה וחצי מוציאים את הסיר מהתנור ומורידים את הטמפרטורה לחום נמוך
– פורסים את הבשר ומחזירים את הפרוסות לסיר
– מחזירים את הסיר לתנור לכ-4 שעות.
הכנת הצלי אינה לוקח הרבה זמן, אך הוא צריך להיות כמה שעות טובות בתנור, ולכך יש להערך מראש. כמות הבשר המצויינת מעלה יכולה להספיק לכ 8-10 סועדים, בהנחה שאתם מגישים דברים נוספים.
מעבר לאוכל החגיגי המסמל כל טוב, חיים טובים ואתגרים גם בבישול, הבאתי לכם ממש לפני החג, שלל אביזרים וטקסטיל שיעשירו את שולחן החג שלכם עוד יותר, יקנו לו מראה קלאסי כמו של המשתים של פעם, ובהחלט יעשו לכם את האוירה. כאלה שרואים בארוחות מסוגננות בחו”ל. הנה לכם טעימה ממפות שולחן, מפיות בד יפהפיות, כלי פרוצלן לקפה/תה ועוד. תוכלו לראות תמונות נוספות בעמוד הפייסבוק של Home in Style ואם אהבתם, לצור איתי קשר לתאום ביקור/רכישה בטל’ 0544.217.008. הסטודיו יהיה פתוח רוב ימי השבוע עד לערב חג בשעות אחר הצהריים ותוכלו עדיין להגיע ולרכוש דברים בהנחות לפני החג. אז המשך שבוע טוב ונתראה במתכון הבא!
5 comments on שנה טובה וברכותיה: צלי בקר חגיגי והפתעות
אתי מולכו
רוני הכל מדהים, הדברים עצמם, הבחירה שלהם, הצילומים, האוירה הכל!
יהודית
במילה אחת מ ק ס י ם !!!!
יהודית
במילה אחת מ ק ס י ם !!!!!
אורית
רוני, הדברים והעיצוב יפיפיים!!
מקווה שתמשיכי לשמח אותנו בכל היופי הזה גם בשנה הבאה!
פנינה זהר
רוני יקרה
שנה טובה לך ולבני ביתך.
תודה שאת מכניסה לחיי אוירה, מצב רוח וקסם…..
פנינה זהר.