עץ תמיד מעניין אותי בכל צורה שהיא, ואני בחיפוש מתמיד אחריו. הוא בין הדברים שהכי מרגשים אותי בעולם, בין אם הוא עץ חי ביער מקומי, ארגז בקבוקי יין ישן או רהיט שנעשה באהבה. מסתבר שיש עוד כמה פריקים כמוני, שהפכו את האהבה הזו למקצוע, והם עושים זאת בצורה נפלאה. שוחחתי איתם כדי להבין מה מחבר אותם לחומר הכל כך בסיסי ועל זמני הזה, והחלטתי להביא לפניכם את המעצבים, הסיפור שלהם והמוצרים היפים שהם יוצרים מעץ. אני בטוחה שאחרי שתראו את הפריטים, תרצו להכיר אותם גם, במיוחד אם אתם בחיפוש אחר ריהוט מיוחד ואיכותי.

תצרף עץ מטמטם בכיתוב “Glory” של אלון דודו

הראשון שביניהם הוא אלון דודו. מעבר לעובדה שהוא חתיך הורס, הבחור גם מוכשר. הוא נושם וחי עץ מאז שהוא מכיר את עצמו, ולמרות שהשכלתו הרשמית היא בתחום אחר לגמרי, היה ברור לו לחלוטין שבזה יעסוק כשיהיה גדול. הוא פתח את סטודיו “אלון דודו” לפני כ-6 שנים, ומאז רק הולך ומשתבח. כשנכנסתי לסטודיו גיליתי שלבחור עולם משל עצמו, שהוא ממציא כל יום מחדש. כפי שהוא מתאר זאת, יש לו “בנק צורות בראש, ולתוכן הוא יוצק טקסטורות, רגליים, צבעים ופרטים”. אלון בוחר לעבוד עם חומרי גלם משובחים כמו עץ אגוז אמריקאי ועצי אלון, אך היחודיות שלו היא בשילובים השונים, בפאזלים שהוא יוצר, בחיתוכים המקוריים, והכל כמובן בעבודת יד ועם המון נשמה. אין ספק שהוא אחד המעניינים שפגשתי לאחרונה.  בין הפריטים שיוצר אלון תמצאו שולחנות פינת אוכל, ספסלים, שידות, שולחנות קפה וצד, מראות, ארונות ומזנונים מיוחדים וגופי תאורה שהרסו אותי אחד אחד. אם אתם מחפשים פריט יחודי שייתן אמירה אצלכם בבית, בקרו אותו (בתיאום מראש). “אלון דודו“, מושב גאולים, טל’ 0544.667.402.

אלון דודו, האיש והמותג
שולחן כתיבה עם מגירת צד, אלון דודו צילום: אורן דאי
מראה עץ אלון, רצועת עור ופליז של אלון דודו צילום: אורן דאי
ספסל חורים עבודת יד של אלון דודו, צילום: אורן דאי
שולחן צד, אלון דודו
קונסולה, תיבת עץ ומראה, אלון דודו
גוף תאורה מבסיס עץ, פשוט מקסים, אלון דודו, צילום: אני
שידת מגירות וגופי תאורה אלון דודו
שולחן קפה העשוי מפאזל עצים. משגע! אלון דודו

היוצר הבא שרציתי שתכירו הוא שי דהרי, מעצב ויוצר רהיטים מחומרים ממוחזרים של עץ וברזל. שי הוא אמן בנפש ומגיל ילדות עסק בעבודת כפיים במשק בו גדל. אחרי שנים בהם עבד כמנטור ומדריך בסדנאות למנהיגות והעצמה, החליט לתת ביטוי ליצירתיות שבערה בו, ולתרום לסביבה בדרכו שלו. הוא אוסף חומרי גלם הנחשבים כ”פסולת סביבתית” והופך אותם למוצרים שמישים ויפהפיים כמו ארונות ,שולחנות, שידות, מזנונים ואפילו מנורות. אין מה לאמר, הבחור מוכשר. שי יוכל לבנות לכם כל שתחפצו בהזמנה אישית, או שתוכלו להגיע אליו לסטודיו במושב היוגב (ליד צומת מגידו) ולהתרשם מפריטים מוכנים. הבחור עם נשמה ענקית. כדאי להכיר. לעמוד הפייסבוק של שי, טל’ 054.656.5605.

שי דהרי בעבודה צילום: יריב ווינברג
מנורות בתהוות בסטודיו של שי דהרי  צילום: יריב ווינברג

 

גופי תאורה אותם יוצר שי ממיכלי גז ישנים  צילום: יריב ווינברג
שולחן ארגז מחומרים ממוחזרים, שי דהרי  צילום: נורית שחר
מזנון עץ של שי דהרי  צילום: נורית שחר
מזנון עץ בשחור, שי דהרי  צילום” נורית שחר
מדף מקסים לאיחסון במטבח, שי דהרי  צילום: נורית שחר
שידת עץ ירוקה תכולה, שי דהרי  צילום: נורית שחר
שידה/ספרייה, עץ וברזל שי דהרי  צילום: גדי בר

 

ספת עץ וריפוד מהממת של שי דהרי  צילום: נורית שחר

היוצר הבא הוא לא פחות מאשר יעקב ששון, שלבטח שמעתם כבר על יצירותיו בצורה כזו או אחרת. הוא מככב על גגות תל אביב, אספן מטורף של חומרים למחזור הכוללים בעיקר עץ מתקופת הבריטים, אבל מה שהוא יוצר מהפריטים הללו זה כבר סיפור אחר. יעקב יוצר אמנות בחללים ענקיים, אשר כולה מורכבת מ 100% מחזור של פריטים אותם אוסף בחלל הקרוב לכ- 2500 מ”ר. הוא ספג עץ משך שנים רבות בשהותו בכפריים אנגליים, והביא איתו ארצה ידע רב וכישרון ליצור מבנים מעוררי התפעלות מהדברים שאנו משליכים. בין הפרויקטים שלו “אלפסי 22”, פרויקט “החוה הירוקה”, משרדי גוגל בחיפה ובתל אביב בשיתוף עם סתר אדריכלים, ועוד פרויקטים בסדרי גודל עצום, אותם הוא בונה במו ידיו. לאחרונה הרחיב את “אלפסי 20” ויחד איתו מציגה אוסי פרי הדס “אקולוגיה אנושית“, אוצרת: הילה תדמור. תענוג. יעקב ששון טל’ 052.328.1886.

יעקב ששון, פני האמן צילום: אדוארד קפרוב
ליעקב ששון אוסף של כ 2,000 פריטי עץ ישנים רובם מהתקופה הבריטית
האוסף שלו משתרע על כ- 2500 מ”ר
המיזם של ששון על הגג באלפסי 20, פיסות מתל אביב
יש לו צורות בראש כל הזמן ואיתן הוא עובד, יעקב ששון
הפרויקט בחווה הירוקה בפארק הירקון בתל אביב, יעקב ששון
רצפה, חלונות ופריטים מעץ, יעקב ששון
מתוך משרדי גוגל בחיפה, בתכנון עם סתר אדריכלים צילום: עוזי פורת
משרדי גוגל חיפה בתכנון עם סתר אדריכלים צילום: עוזי פורת

למרות אהבתי הרבה לסגנון הכפרי, אני מודה שכל עץ מעורר בי געגוע. גם אם הוא בסגנון מודרני ובקווים נקיים – עץ הוא עץ, ואם נותנים לו במה ראויה אז הוא בכלל מרגש. אם גם אתם אוהבים עץ, אני ממליצה בחום לבקר את החברים הללו ולהבין כמה הם קשורים לסביבה שלנו ולאדמה, ואיך הם נותנים ביטוי לאהבה שלהם. מה שהכי חשוב, הם משלנו.