הנה מתחיל לו עוד שבוע חדש, ואוטוטו מסתיימת לה השנה. שנה נוספת שאנו במציאות של כלכלה בשרינק ומאבק יומיומי לסיים את החודש. סוף שנה זהו תמיד זמן טוב להחליף את הרכב, לנצל את מבצעי המשווקים ולנסות ולקבל יותר עבור כספנו. השוק היום מוצף בדגמים חדשים של רכבים והתחרות בין חברות הליסינג השונות שברו את שוק הרכב כבר מזמן. אז על מה בדיוק עלינו לשים דגש בחיפוש אחר רכב חדש,  ואילו דברים שלא חשבתם עליהם, כדאי לקחת בחשבון? לשם כך קיבצתי עבורכם 12 טיפים ממומחה לקניינות רכבי פרימיום. כנסו.

החלטתם לרכוש מכונית? כמה טיפים למחשבה…

טל אבן, עו”ד בהשכלתו, הוא הבעלים ומייסד חברת Even Better, המספקת שירותי  ייעוץ וקניינות פרימיום. בעבר ניהל את מותגי היוקרה יגואר ואלפא רומיאו, וכיום מציע את שירותיו כיועץ קניינות בבחירת רכבי פרימיום והתאמתם לצרכי הלקוח. הוא מכיר את השוק אינסייד אאוט, ויודע בדיוק מה לחפש וממה להזהר ברכישת מכונית. גייסתי אותו למשימה, שבעיניי הפכה לכמעט בלתי אפשרית היום, לבחור את הרכב הבא שלי. ולא, הוא לא חייב להיות רכב יוקרה.

  1. נטרלו  סטיגמות ודעות קדומות! לדוגמא, אם בעבר סקודה היתה מכונית צ’כית לא אמינה, כיום היא אמינה כמו שאר הרכבים מקבוצת פולקסוואגן אליה היא שייכת. אם אלפא רומיאו סבלה בעבר מחלודה, כבר לא תמצאו חלודה ברכבים המודרניים של המותג. בדקו גם מכוניות שלא היו ברשימה שלכם.
  2. נסו להבין מי המותג שמוכר (מלשון SELLS) פחות. נסו להבין למה. אולי דווקא שם מחכה לך יבואן רעב יותר שייתן תנאים עדיפים.
  3. הגדירו את הצרכים שלכם ואת הרצונות וההעדפות. אם אתם מתכננים לרדת לשטח עם המשפחה פעמיים בשנה, וגם שם לטיול שבילים לא מאתגר במיוחד, אל תשקיעו ברכב שטח מסוקס, ממוגן ועביר. עלות האחזקה, צריכת הדלק המוגברת, הסרבול בעיר ובחניות, ועלות הרכישה דורשים כולם פרמיה לא מבוטלת במחיר.
  4. בדקו האם ליבואן רכבים אותם יעדיף למכור לפני אחרים, כמו צבע לא מבוקש, זמן מלאי ממושך של רכב, או רכב כמעט חדש, כמו רכב הדגמה. יתכן וכך תוכלו להוזיל באופן ניכר את הרכישה שלכם.
  5. בדקו סחירות צפויה של הרכב אותו אתם עתידים לרכוש. איך מחירו מתנהג במחירון לאחר 3 4 או 5 שנים, אל מול מתחרים שלו? ואם הרכב מדגם חדש, איך התנהג קודמו?
  6. בדקו עלויות ביטוח. יש רכבים גניבים יותר ויש פחות. הפרשים בעלויות הפוליסה בין רכבים שונים באותה קבוצת המחיר עשויים להפתיע אתכם.
  7. נסו לקבל תמונה ריאלית של צריכת הדלק, במיוחד אם אתם נוהגים הרבה קילומטרים בשנה. ישנם מספר אתרים לעשות זאת, המוכר שביניהם www.kml.co.il.
  8. נסו לבדוק אפשרות של התחייבות לטרייד אין עתידי של היבואן. שריינו התחייבות זו.
  9. שבו במושב הנהג. האם נעים לכם שם? האם המושב נוח? האם מערכת השמע איכותית? האם המזגן יעיל ולא מקפיא לך את הידיים כשהן על ההגה? נסו לדמיין שאתם נמצאים כעת שעתיים בפקק, וזו סביבתכם. האם תוכלו להעביר את הזמן הזה בנעימים?
  10. בדקו במושב האחורי את מבנה המושב. האם ניתן להניח שם כסאות תינוק ובוסטרים בניצול מקסימאלי או שהם יהיו רחוקים מהדלת בגלל מבנה המושב. הדבר יכול ליצור צפיפות ומתחים בין הילדים, במיוחד בנסיעה המשפחתית לאילת.
  11. האם מרווח הברכיים במושב האחורי מספק? האם תא המטען מספק? האם תוכל לנצלו כראוי? אם מדובר ברכב היברידי, האם הסוללות החשמליות לא גוזלות שטח יקר של הטענה שייחסר לך בעתיד?
  12. חשבו על תוספות בהן תשתמשו. האם אתם באמת פריקים של חימום במושבים? עם זאת, זכרו שישנן תוספות השומרות על ערך הרכב, ויסייעו במכירתו בעתיד, כמו למשל גג שמש.

לסיכום, אל תצאו פרייארים. עשו שיעורי בית ובדקו היטב לאיזה אוטו אתם נכנסים. שיתופים וחוויות על רכישותיכם יתקבלו בברכה. אני מתקשה להחליט על מה ללכת. שיהיה שבוע נהדר!