הדפס

ימים סגריריים בדיוק כמו היום, עושים לי חשק למרק עגבניות מהביל. כיכר הלחם החמה שקניתי הבוקר בצרכניה המקומית עשתה לי עוד יותר חשק לטבול אותה במשהו טעים וחמים ב 12 בצהריים בדיוק. אז אם אתם בעניין, שלפתי עבורכם מתכון קל ופשוט מהספר של אחד השפים האהובים עליי, ג’יימי אוליבר, כי תיארתי לעצמי שאתם עסוקים עם ענייני חנוכה. הספר של ג’יימי, “Jamie’s Dinners“, הוא אחד הספרים היותר נקראים אצלי במטבח. אז אני שולחת לכם את הפוסט והולכת לבשל. אתם מוזמנים להצטרף. (צילום שער Jamie Oliver)

מרק עגבניות על פי Jamie Oliver  

חומרים (4 מנות)

1 בצל קלוף וקצוץ דק
1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
1 גזר קלוף ומגורר גס
חופן גבעולי בזיליקום טריים (ללא עלים), קצוצים דק
שמן זית לטיגון
6 כפות שמנת מתוקה
1 כפית חומץ בן יין אדום (ויתרתי ובמקום הוספתי כפית סוכר)
2 חלמונים (אני ויתרתי עליהם)
1 ק”ג עגבניות ממש בשלות (למקצרי הדרך ניתן להשתמש בעגבניות שלמות, חלוטות וקלופות מקופסא)
5 כוסות ציר ירקות, או מרק בטעם עוף
מלח ים ופלפל שחור, טחון טרי

אני מוסיפה גם גבעול או שניים של סלרי חתוכים קטן וכמה עלים, ולתבלינים גם עלי טימין יבשים.

אופן ההכנה

1. שמים בסיר גדול את הבצל, השום, הגזר וגבעולי הבזיליקום יחד עם כמה שלוקים של שמן זית. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, תוך בחישה מידי פעם, עד שהכל משחים מעט.

2. בקערה קטנה טורפים יחד את השמנת המתוקה, החומץ והחלמונים (צהובים).

3. בזמן שהירקות מיטגנים, מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך 30 שניות, מוציאים, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות גסות. מוסיפים את העגבניות לירקות בסיר, מוסיפים את הציר או המרק, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות. (האש הקטנה מוציאה עוד יותר את המתיקות של העגבניות)

4. מסירים את המרק מהאש ומרסקים אותו במעבד מזון (או בבלנדר ידני), מחזירים בזהירות לסיר, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי.

5. כדי להעשיר את המרק ולתוספת מרקם, טורפים לתוך המרק ממש לפני ההגשה את תערובת השמנת ומכבים מיד. (לא מביאים שוב לרתיחה כדי שהחלמונים לא ייקרשו לכם לחביתה). מגישים מיד. מקשטים בעלי בזיליקום, אם רוצים.

6. מומלץ להגיש עם לחם טרי.

שיהיה לכם סוף שבוע חורפי וקסום! ספרו איך יצא לכם….

ג’יימי מבשל עם משפחה צילום: יח”צ, מתוך הספר “ארוחות משפחתיות”